Za letními dobrodružstvími stylově…

28.7.2018

Léto je pro děti kouzelným obdobím, kdy jdou školní povinnosti stranou. Místo sčítání a odčítání objevují svět a myšlenky na vyjmenovaná slova nahradí hlava plná nových dobrodružství. Ať už vaše děti tráví léto na břehu jihočeského rybníka, u moře s pláží pokrytou bílým pískem a obklopenou vysokými palmami, nebo ve stanu u řeky, kde jim nad hlavou šumí les, zabalte jim do cestovního zavazadla pár stylových a funkčních kousků.


PLAVKY

Plavky = léto. Domnívám se, že neznám dítě, které by nemilovalo vodu a něchtělo v ní trávit přinejmenším 80 % prázdnin:). Proto je jasné, že pokud nechceme řešit kašlíky a rýmičky, jedny plavky prostě nestačí. A je dobré mít v záloze vždy aspoň jedny suché na střídačku. Nabídka, nejen těch dětských, je široká a na své si přijde určitě každý rodič i dítě. Pokud ale chcete držet krok s plážovými trendy, musí mít plavky vaší malé slečny pro letošní sezónu volánky.

 

Černé plavky s volány, H&M,(patro –1 a 0). Dívčí plavky se srdíčky,H&M,(patro –1 a 0).  Plavky s plameňáky, Lindex,(patro 0). Pruhované plavky, Lindex,(patro 0).


LNĚNÁ KOŠILE

Máte doma malého uličníka, který s prvními ranními paprsky vyběhne vstříc novému dobrodružství, a vy ho nemáte šanci zahlédnout, dokud ho nezačne pronásledovat hlad? Máme pro vás malý trik. Abyste ho ochránila před slunečními paprsky, k obědu usedal jako malý gentleman a nebylo mu horku, neměla by v šatníku malého pána chybět lněná košile. Je už jen na vás, jestli bude mít letní krátký rukáv a nebo naopak dlouhý, který se dá přes den ležérně ohrnout, a když zajde sluníčko, bude ho mít na cestě domů co zahřát.

  Košile bez límečku, Lindex,(patro 0). Lněná košile, Lindex,(patro 0). Košile s korejským límečkem, H&M,(patro –1 a 0).


ŠATY

To, že jste maminkou holčičky, neznamená, že bude sedět celý den v koutě a vy ji večer najdete tam, kde jste ji ráno s panenkou v ruce usadila. I malé princezny o prázdninách prožívají svá dobrodružství, ale narozdíl od chlapců k nim často potřebují šatičky, které se rozvlní okolo kolínek, když si hrají na zámecký bál. A když už sluníčko palí o sto šest, stačí jen šatičky vyhrnout přes hlavu a v plakách s volánky vyrazit vstříc osvěžujícím vlnám :).

  Košilové šaty, H&M,(patro –1 a 0). Šaty s volánky, Lindex,(patro 0). Šaty z viskózy, Lindex,(patro 0). 


SVETRY A MIKINY

Další výhodou léta je, že i sluníčko chodí později, spát a pro malé uličníky a uličnice to znamená prodloužení večerky. Proto bychom při večerních toulkách přímořskými městy, při procházce jabloňovou alejí a při zpívání táborových písní neměli zapomínat na lehké svetříky a mikiny. Můžou to být svršky s nadčasovými proužky a nebo s bláznivými potisky, hlavně aby zahřály.

 Mikina s mědvěděm, Lindex,(patro 0). Vzorovaný top, Lindex,(patro 0). Kardigan z huňatého úpletu, H&M,(patro –1 a 0).

Kačka
Mohlo by vás zajímat