Nejhezčí letní trendy v manikúře a pedikúře

10.6.2019

Úprava nehtů patří mezi nejzábavnější a nejjednodušší způsob, jak ozvláštnit svůj celkový beauty look. Chcete vyzkoušet něco nového? Kdy jindy než v horkých letních měsících?


Klasikou jsou červené nebo béžové nehty, které trendům nepodléhají. Ale na léto nám módní svět přinesl novinky, se kterými byste se určitě měla seznámit a trochu si zaexperimentovat.

Péče

Lakování by vždy měla předcházet péče. Ruce a chodidla spolehlivě odhalí jak dobře se o sebe staráte, proto byste se jim měla věnovat po celý rok. Ruce si promazávejte několikrát denně. Na hřbety rukou navíc patří krém s ochranným faktorem, který oddálí vznik pigmentových skvrn. Chodidla se v létě díky chůzi naboso více vysušují. Dopřejte jim proto pravidelné koupele, které změkčí tvrdou kůži na patách. Do horké vody nasypte sůl do koupele a máčejte chodidla alespoň 15 minut. Poté odstraňte odumřelé buňky pomocí mechanických nástrojů, například pemzy. Ztvrdlou kůži můžete odstranit i tzv. nasucho, například pomocí pilníku Scholl Velvet Smooth (prodává dm drogerie markt). A koupel chodidlům dopřejte až následně. Po koupeli a odstranění tvrdé kůže následuje hydratace. Používejte přípravky určené přímo na chodidla.

Změkčující balzám na paty Soft Heel Balm, Dermacol (patro -2). Výživný a zjemňující peeling na ruce s mandlovým olejem pro regenerační péči Hand Therapy, Manufaktura (patro -2). Vyživující krém na nohy Express Absorption Foot Cream, Yves Rocher (patro 0). Olejová péče na nehty a nehtovou kůžičku pro zpevnění a výživu křehkých nehtů a zjemnění nehtové kůžičky Nail Therapy, Manufaktura (patro -2). Chladivý gel na unavené nohy Foot Soothing Iced gel, Yves Rocher (patro 0). Krém na ruce proti pigmentovým skvrnám Re-Nutriv, Estée Lauder (patro 0). Sametový krém na ruce Erborian This is the hand, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Elektrický pilník na chodidla Balea a pilník na chodidla Balea, dm drogerie markt (patro -2). Peelingové mýdlo s pemzou na chodidla Pumice Power a výživný a lehký krém na nohy Softy, LUSH (patro 0). 

Barvy

Léto 2019 se točí kolem sytých barev, zábavného nail artu a mandlového tvaru nehtů. Oválným či čtvercovým tvarům aktuálně odzvonilo. Pinterest a Instagram je plný sexy špičatých nehtů. Co se týče barev, o slovo se hlásí tlumená broskvová nebo chrpová modř, která nádherně září na horkém slunci. Mezi novou klasiku patří skořicovo-karamelový neutrální odstín, lahodící všem odstínům pleti. „In“ jsou grafické linky, vyžadující trochu šikovnosti a tzv. rainbow nails – každý prst nalakujte jinou barvou duhy a jejich prostřednictvím ukažte hravost a pozitivní náladu. Na letní party či festivaly se tento look hodí báječně! Oba trendy jsou nositelné a vhodné pro všechny příležitosti. Oddejte se i „Mix & match neutral“ trendu – mixování barev na jedné ruce, jako je černá, bílá a nude. A jestli pro vás černá a bílá znamená velký „odvaz“, kombinujte nude odstíny se stejným podtónem.

Zářivý lak na nehty Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Lak na nehty S-he Stylezone, dm drogerie markt (patro -2). Zářivý lak na nehty Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Lak na nehty S-he Stylezone, dm drogerie markt (patro -2). Lak na nehty z letní kolekce My Dream Cruise, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Laky na nehty Neon nail polish, Dermacol (patro -2). Laky na nehty Trend It Up Soft Vibe, dm drogerie markt (patro -2). 

Linky a ozdoby

Jemné tahy úzkým štětcem na různých místech nehtu se drží na vrcholu už delší dobu a vypadá to, že se tento trend jen tak nevypaří. Naprosto božsky vypadá, když zvolíte jen neutrální nude podklad nebo bezbarvý základ a na ten jemným tenkým štětečkem vykouzlíte linku. Na nehtech můžete nakreslit tenkou vodorovnou nebo svislou čáru přes celou plochu nehtu, ale zvýraznit lze jen špička nehtu či oválná část v jeho spodní části. Vše výše zmíněné vypadá originálně, ale zároveň minimalisticky a vkusně. Nálepky, hvězdičky a podobné maličkosti se nehodí jen pro teenagery. Abyste ale nesklouzla ke kýči, volte jen jednoduché ozdoby a jako podklad zásadně vybírejte bezbarvé nebo nude tóny.

Lak na nehty z letní kolekce My Dream Cruise, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Zářivé laky na nehty Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Tužka na zdobení nehtů S-he Stylezone Nail Art Liner, dm drogerie markt (patro -2). 

A co nohy?

Tady se můžete odvázat daleko víc. Ať už z důvodu, že nehty na nohou nejsou pořád pod drobnohledem okolí nebo proto, že tolik neovlivňují celkový styling. Samozřejmou součástí nalakovaných nehtů na nohou by ale měly být, nejlépe profesionálně, upravená chodidla a okolí nehtů. Žádné mozoly a zrohovatělá kůže! Svěřte svá chodidla do rukou odborníků v nehtovém studiu Express Elite Nail (patro +1).

Zářivé laky na nehty Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Letní kolekce laků My Dream Cruise, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Rozdělovač prstů ebelin a lak na nehty Trend It Up Soft Vibe, dm drogerie markt (patro -2). 

Kristýna Svobodová
Mohlo by vás zajímat