Co na sebe na dovolenou na lodi

3.8.2018

Letní dovolená na lodi. Příležitost, která se určitě jednou za čas naskytne každému milovníkovi dovolených u moře. Jak se na ně obléci? Poradíme vám pár tipů. Jelikož bývá na lodích opravdu teplo, zvlášť pokud se plachetnice plaví pomalu, vsaďte především na lehké a chladivé materiály. Nejvíce užijete volné šaty, sukně nebo kraťásky. Co se barev týká, určitě volte ty světlé. S barvou moře se budou krásně pojit světle modrá, bílá, ale třeba i žlutá a tyrkysová. Zaměřte se i na vzory. Chybu neuděláte s pruhy, s květinovými výšivkami nebo třeba s řeckými či aztéckými vzory.


1. Námořnické proužky

A už jsme u první loďařské klasiky. Pruhy a proužky všech šířek, tmavě modrá barva a bavlněné materiály. Nejen, že vám bude na lodi příjemně, ale také hezky doplníte mořskou hladinu a obecně např. plachetnice, které jsou nejčastěji v modro-bílém provedení. Vsaďte zde na doplňky v podobě šperků či velkých slunečních brýlí.

Šortky – RESERVED (patro 0), top- Lindex (patro 0),  sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), kabelka a boty – vlastní, bižuterie -– H&M (patro –1, 0).

2. Večeře v přístavu

Ne vždy budete na lodi trávit celé dny a noci. Obzvláště u denních plaveb se rádi podíváte na pevninu.
A kam jinam si zajít na večeři než například do přístavu, kde na vás čekají ty nejčerstvější ryby a plody moře. Pro tuto příležitost můžete volit volnější střihy maxi šatů, ale pokud už jsou večery chladnější, sáhněte klidně po volných kalhotách a ty doplňte o zajímavý top. Pamatujte na pravidlo vyváženosti. Pokud jsou kalhoty v jedné barvě, můžete se ve výběru topu odvázat a to samé platí i naopak 🙂

Halenka a kalhoty – RESERVED (patro 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), kabelka a boty – vlastní, slaměný klobouk – Marks and Spencer (patro 0, +1).

3. Denim a bílá košile s výraznými plavkami

Milovníci vody se určitě rádi vydají na plavbu lodí. Ať už to bude na moři nebo na jezeře, držte se námořnického stylu, a tedy modré, bílé a červené barvy, pruhů a vzorů s kotvami. Na lodi to bude foukat, proto je lepší na sukni či šaty zapomenout a zvolit kraťasy nebo lehké kalhoty. Denimové šortky volte s vyšším pasem, pod bílou košili oblečte bikini top, košili zavažte v pase na uzel a vyhrajte si s doplňky. Co se bot týká, mokasíny jsou tou správnou volbou.Velmi jednoduchá kombinace, která je ale na lodi velmi efektní.

Šortky  – RESERVED (patro 0), Plavky – CALZEDONIA (patro 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), Top a bižuterie – H&M (patro –1, 0)

4. Návštěva měst a památek


Ano, i na objevování měst může na lodních plavbách dojít. Proč si nevychutnat ve městě třeba dobrou kávu či lehký oběd. K tomu budete potřebovat nejen styl, ale i pohodlí! Sandálky či mokasíny bez podpatku, maxi šaty tématicky s proužky, crossbody kabelka, kam se vám vejde třeba i pití, a na večer džínová bundička. Pokud slunce pálí, nezapomeňte si doma kšiltovku nebo klobouček. Tento outfit bude vypadat dobře i na lodi, jen pozor na vítr, ať vám klobouk neuletí 😉

Šaty – MANGO (patro +1), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), kabelka a boty – vlastní, slaměný klobouk – Marks and Spencer (patro 0, +1).

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat
29.1.2016
Od Petera