Letní maxi šaty a jak je nosit

25.7.2018

Maxi šaty jsou neuvěřitelně pohodlné a letošní sezonu se s nimi doslova roztrhl pytel. Představují jedinečnou příležitost, jak být stoprocentně in a zároveň se cítit maximálně uvolněně! Pořídíte-li si je z lehkého prodyšného materiálu, nebudete je na svém těle téměř cítit, a to je ve 30 stupních Celsia hodně důležitý argument. Navíc je prostě jen navléknete a jdete – žádné zdlouhavé promýšlení kombinací, snad jen drobné doladění doplňky. 

Maxi šaty s proužky

Velice často jsou tyto šaty zdobeny příčnými pruhy a proužky různých barev a šířek, které jejich jednoduchý střih skvěle ozvláštňují a dodávají jim punc originality. U proužků vždy myslete na to, že je lepší brát vzor s proužky svislými a menšími, dokáží totiž hezky zamaskovat kila navíc. Obujte k nim pohodlné sandálky nebo espadrillky a na hlavu nasaďte jednoduchý slamák, který je letos opět na výsluní.

Šaty – MANGO (patro +1), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), kabelka a boty – vlastní, slaměný klobouk – Marks and Spencer (patro 0, +1).

Uvolněný Boho look

Přirozený, ženský a uvolněný, tak by se dal definovat boho styl. Outfity připomínající dobu hippies si zamilujete. Navíc se nehodí jen na letní festivaly, ale unosíte je i v zimních měsících. Mezi kousky, které do boho stylu jednoznačně patří, se počítají dlouhé rozevláté šaty, ideálně s volánky. Letos je navíc doplňte o masivní náhrdelníky, ideálně několikavrstvé, které oživí výstřih a doplní celkový outfit.

Šaty – RESERVED (patro 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), kabelka a boty – vlastní, bižuterie -– H&M (patro –1, 0).

Romantická krajka 

Ano, i maxi šaty podlehly trendu krajky, ideálně v barevné variantěKrajkové šaty se hodí nejen na běžné denní nošení, ale využijete je i pro slavnostnější příležitosti. Můžete je zkombinovat s botami na podpatku, které ale volte pohodlné, široký klínek je opět v módě a vás tak alespoň po celém dni nebudou bolet nohy, pokud preferujete pohodlí, pak v klidu sáhněte po placatých sandálkách. Při výběru odstínu šatů se řiďte srdcem i náladou, ale pokud chcete být opravdu trendy, pořiďte si tělové, levandulové, mentolové nebo světle růžové.

Šaty – Lindex (patro 0), kabelka – vlastní, sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), boty – Office shoes (patro –1).

Bílá od hlavy až k patě

Nezáleží na tom, jestli se chystáte do práce nebo na pláž. V bílé barvě zkrátka zazáříte kdykoliv a kdekolivBílá je totiž nová černá. Obzvlášť v létě, jelikož působí svěže a vypadá dokonale k opálené pleti, kterou zvýrazní. Bílé kousky jsou navíc snadno kombinovatelné. Nebojte se obléci se celá do bílé. Bílé maxi šaty působí étericky a velmi něžně a co teprve, když k takovému outfitu přidáte letos velice módní béžové či metalické sandálky. Zkusit také můžete kombinaci bílé krajky a džínoviny nebo bílého outfitu se slaměnými doplňky.

Maxi šaty – RESERVED (patro 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), kabelka a boty – vlastní.

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat