Buďte na Valentýna neodolatelná!

11.2.2017

 

Chystáte se letošní svátek lásky pořádně oslavit? Nebo se chcete jen vyfiknout na divokou dámskou jízdu? Ať tak či onak, jsou základem dokonalého večera vlasy plné objemu, zářivý make-up a chuť si Valentýna naplno užít! Inspirujte se zkrášlujícími tipy a buďte na v jakýkoliv výjimečný den opravdu neodolatelná.

1. Začněte přípravou

Pokud si chcete na Valentýna připadat extra dokonale, je potřeba se důkladně připravit.

 

Čas – Dejte si s přípravou načas. Tři dny před velkým dnem si zajděte na kosmetiku a den předem na nehty. I vlasy si umyjte den předem -jedině tak vám bude pracný účes držet celý večer. Díky včasnému zahájení příprav, budete v klidu a kvůli invazivnější péči jako například  čistění pleti nebo depilaci chloupků nedojde k podráždění, zčervenání nebo vysušení pokožky.

Koupel – Den D začnete relaxační koupelí, během které si udělejte peeling celého těla. Nejlepší je takový, který v sobě obsahuje hydratační olej, díky čemuž bude po jeho aplikaci pokožka vláčná a jemná.

Péče – Tělo promasírujte voňavým zjemňujícím krémem, který může obsahovat i třpytivé bronzové částečky. I bez solária nebo dovolené v Karibiku budete doslova zářit!

Extra tip:

Použijte sprchový gel, tělové mléko i parfém od jedné značky. Vaše tělo tak bude nádherně provoněné a vy budete připravená prožít nekonečně dlouhou noc…

Peeling s růží, Saloos, dm drogerie market (patro -2). Voňavka, Orsay (patro 0). Tělové mléko, Eos, Douglas (patro -1). Bronzující mlha, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Lak na nehty, Dermacol (patro -2).

2. Vlasy plné života

Víte, co připadá mužům nejvíc sexy? Jsou to ledabylé vzdušné vlny, které působí přirozeně a zdravě. A protože my ženy víme, že s takovou hřívou se opravdu neprobouzíme, poradíme vám, jak ji jednoduše dosáhnout. Na výběr máte hned několik možností a vždy záleží na tom, jaký typ a jak dlouhé vlasy máte.

Spánek v drdolu

Den před Valentýnem si vlasy umyjte, prosušte, naneste do nich silnější tužidlo nebo solný texturovací sprej, spleťte je do drdolu nebo copánků a jděte spát. Až  budete mít v rozhodující večer všechny přípravy hotové, vlasy si rozpusťte, v předklonu prohrábněte prsty, zafixujte lakem.

Stará dobrá kulma

S kulmou se dá vytvořit nespočet možných účesů. Muži ale nejvíc ocení větší přirozené vlny. Proto zapomeňte na lokny a použijte kulmu s větším průměrem. Vlasy natáčejte jedině suché a postříkané ochranným sprejem! Nakonec vlny jemně rozdělte prsty a zafixujte lakem.

Kulma Valera Digicurl, Kulma loknovací BaByliss, Kulma AEG HC vše dostupné v EURONICS (patro +2). 

Extra tip: Pokud vás sáhodlouhé namotávání loken nebaví, nebo si s ním nevíte moc rady, určitě si oblíbíte automatickou kulmu Babyliss. Stačí do ní vlasy vsunout, zmáčknout tlačítko a ona vlny sama navine. Pak jen chvíli počkáte, pustíte a je hotovo! K dostání v  EURONICS (patro +2). 

Horké natáčky

Jestliže netoužíte ani tak po klasických vlnách, jako po nadýchaném objemu, jsou horké natáčky tou pravou volbou. Stačí je nechat nahřát, pak namotat, nechat asi 20 minut působit a na závěr zase rozčesat a zafixovat. Raději je ale vyzkoušejte už pár dní předem, protože třeba krátkovlasé slečny mohou po použití natáček vypadat jako roztomilý pudl. A po tom na sv. Valentýna asi nikdo netouží…

Horké natáčky, oboje Remington, EURONICS (patro +2).  

3. Zářivý make-up

Dokonalé líčení je třešničkou na dortu každé beauty přípravy. Nejprve se rozhodněte, jestli chcete zvýraznit oči, nebo rty. Oboje dohromady by působilo příliš přeplácaně až vulgárně. Základ obou looků je ale stejný – zářivá dokonalá pleť!

Pleť bez chybičky

Základem dokonalé pleti je její příprava. Před nanesením make-upu ji vyživte blahodárným pleťovým olejem. Po vstřebání aplikujte podkladovou bázi, díky které bude pleť sametová a produkty na ní déle vydrží. Poté je potřeba nanést vhodný odstín make-upu. Ten by neměl být nikdy tmavší než vaše přirozená barva pokožky! Nanést ho můžete štětcem, beauty blenderem, ale i prsty. Nakonec tvář vykonturujte. Nejsnadnější je udělat takzvanou „rybí grimasu“, kdy vám v tvářích vznikne drobná prohlubeň, do které nanesete tmavý bronzer. Na lícní kosti aplikujte třpytivý rozjasňovač a jablíčka tváří poprašte růžovou tvářenkou. Na závěr nezapomeňte každý produkt doztracena rozmazat!

Rozjasňovač, Benefit, Parfumerii SEPHORA (patro 0). Rozjasňující pudr, TheBalm, Douglas (patro -1). Bonzer, M•A•C Cosmetics (patro +1). Konturovací paletka, Rimmel, dm drogerie markt (patro -2).

Rty k nakousnutí

Pokud nedáte dopustit na nestárnoucí červené rty, je vaší nejlepší přítelkyní dlouhotrvající rtěnka. Speciální textury sice na rtech velmi dobře drží, ale přesto se vyplatí mít barvu a zrcátko po celý večer v kabelce. Na rozmazané rtěnce nedej bože otiscích na zubech totiž není nic pěkného. Rty nejprve obruste jemným peelingem, poté celé vyplňte červenou konturkou a na závěr naneste rtěnku. Oči rozzařte světlým perleťovým stínem a popřípadě klasickou tenkou černou linkou a výraznými řasami.

Rtěnka v tužce, Clinique (patro 0). Rtěnka, M.A.C Cosmetics (patro -1). Dlouhotrvající matná rtěnka, Bourjois, dm drogerie markt (patro -2). Rtěnka 16 h Lip Color, Dermacol (patro – 2). 

Uhrančivý pohled

Hluboké kouřové líčení je sexy a nikdy nezklame! Hodí se ke každé barvě očí a je jednodušší, než si myslíte. Stačí na víčko nanést světlejší stín a do koutků a pod dolní linii řas odstín tmavší. Nakonec vše důkladně rozmažte,  ať nejsou vidět žádné ostré linie. Nebo můžete celé oko obkreslit černou tužkou na oči a krátkým pevným štětečkem linku šikovně rozmazat. Pro extra kočičí pohled se vyplatí nalepit umělé řasy, které vás udělají ještě neodolatelnější.

Paletka očních stínů, Urban Decay Naked Smoky, Parfumerii SEPHORA (patro 0). Oční stíny Isadora, Douglas (patro -1). Černá tužka na oči, Maybelline Colossal tužka na oči černá, dm drogerie markt (patro -2).

 

Foto: archivy firem, Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat