Jak mít na Vánoce snadno a rychle uklizeno

15.12.2019

V tuto chvíli jsou, ohledně vánočního úklidu, jen dvě možnosti. Buď vaše domácnost už svítí čistotou, anebo se vám při pohledu na tuto stránku udělalo lehce mdlo. Prosíme, nepanikařte!


Ano, i teď ještě můžete stihnout vykouzlit doma adventní pohodu a útulno. A to velmi snadno, zvlášť, když využijete některé z chytrých úklidových vychytávek, které šetří čas a z uklízení dělají tak trochu i zábavu, takže se ochotněji zapojí i rodinní příslušníci. Samozřejmě, že tyto malé i větší chytré pomocníky využijete i v dalších dnech, například až se za pár dní, po Třech králích budete loučit s vánočním stromkem a zbavovat se všudypřítomného jehličí.

Chytré přípravky

Profissimo prachovka s držákem je skvělým pomocníkem při utírání prachu, elektrostatická vlákna přitahují prach jako magnet a spolehlivě tak prach zadrží uvnitř; Denkmit sprej na škrobení a snadné žehlení dodává při žehlení oděvům perfektní tvar, vyhlazuje prádlo a usnadňuje žehlení; Denkmit čistič na sklo vhodný na okna, zrcadla, skleněné stoly, skla automobilů, odstraňuje mastnotu, nikotin, prach a otisky prstů; Denkmit vlhčené ubrousky na obrazovku efektivně odstraňují nečistoty, prach i otisky prstů, speciální antistatické složení redukuje přitahování prachu; Denkmit nature univerzální prací prostředek aktivně rozpouští skrvny a je účinný již při teplotě 20 °C; Denkmit vlhčené hadry na parkety jsou ideální pro rychlé mytí laminátových a parketových podlah, pohlcují špínu a chrání spáry před nabobtnáním; Profissimo kartáče na čištění sklenic a lahví, ergonomický tvar umožňuje dosáhnout až na dno lahve a vyčistit tak nečistoty i na těžko dostupných místech; Profissimo mýdlové houbičky na nádobí s odmašťujícím kokosovým a palmovým mýdlem odstraňují odolnou špínu z hrnců a pánví; Denkmit
čisticí prášek do toalety odstraňuje usazeniny vodního kamene a nečistot, mění se z prášku na pěnu. Vše zakoupíte v dm drogerie markt (patro –2).


Elektroničtí pomocníci

Podlahový sáčkový vysavač Rowenta Silence Force 5* Animal Care Pro RO6477EA, pro úklid v rekordním čase a s minimálním úsilím, „pětihvězdičkový“ model s vysoce efektivním motorem a tichým chodem; Robotický vysavač iRobot Roomba 966, na všechny typy podlah, disponuje celou řadou senzorů a připojením k mobilnímu telefonu, rozpozná překážky, nehrozí mu pády ze schodů, uklidí i pod nábytkem, sám se vrátí do speciální nabíjecí stanice, maximální výdrž baterie odpovídá 75 minutám; Tyčový vysavač ETA Milio 2446 90000, 2 v 1, je lehký, skladný, vždy připraven k rychlému použití, navíc se dá snadno rozebrat a z tyčového vysavače je rázem vysavač ruční; Elektrický čistič oken Leifheit SET 51016 je vybaven prodlužovací tyčí, čisticím mopem a vyměnitelnou úzkou 17cm hubicí, odsává vodu, rychle a dokonale čistí okna, dlaždice a zrcadla; Parní čistič a mop Dirt Devil DD302-1 AquaClean 2in1 Multifunction Steam Cleaner, odstraní až 99,9 % bakterií, teplota páry je 100 °C (+/- 5 °C), doba ohřevu trvá jen 20 vteřin. Vše zakoupíte v DATART (patro +2).

Burda
Mohlo by vás zajímat
28.8.2014
Od Petera