Proč oslavovat Valentýna

7.2.2020

Přestože již v týdnech přecházejících svatému Valentýnu výlohy obchodů zrůžoví a zaplní se srdíčky, mnoho Čechů má k tomuto svátku poněkud rezervovaný vztah. Proč tomu tak je?


A lze to doložit i statistikou: 45 % zadaných Čechů považuje za nejromantičtější den v roce výročí svého seznámení, zasnoubení nebo svatby. Na druhém místě je první máj, který za den lásky a romantiky pokládá 10,4 % lidí v Česku. Svatý Valentýn se umístil „až“ na třetím místě s 8,7 % českých fanoušků.


UCHVÁTIT

Černé body, Intimissimi (patro +1). Květovaný župan, PALMERS (patro 0). Pusinkové body, TEZENIS (patro –1). Pozlacené náušnice s rubíny, YES (patro –1). Růžová podprsenka a kalhotky, PALMERS (patro 0). Červený kožený top, RESERVED (patro 0). Růžová košilka, PALMERS (patro 0). Černé podvazky, Intimissimi (patro +1). Růžové lodičky, MOHITO (patro +1). Červené kalhotky, Intimissimi (patro +1). Lehká tekutá rtěnka, která nelepí a dodává rtům 3D lesk, Patent Paint Lip Lacquer, Red Enamel, M.A.C Cosmetics (patro –1). 


“Je to importovaný svátek, který u nás nemá tradici,” tvrdí jedni. Další většinou říkají, že nechtějí dávat najevo lásku na povel, jen proto, že je to napsáno v kalendáři. Ti samí lidé se ovšem halasně veselí na Silvestra, přestože je to také “na povel” podle kalendáře. A úplně titíž lidé vás stejně tak “na povel” na velikonoční pondělí přijdou vyšupat pomlázkou, ať se vám to líbí nebo ne. Jak to tedy je? Opravdu Češi nesnášejí svátky, které jsou importované? Například takový Halloween, zdá se, nikomu nevadí, i když zubaté dýně jsou také importované z anglosaských zemí.


ROZPÁLIT

Bomba do koupele Love Boat Bath Bomb Valentines Day, Lush (patro 0). Vibrační kroužek Pleione, EROTIC CITY (patro –1). Vonná svíčka Black Oudh, RITUALS (patro 0). Květinová vazba, Holandské květiny (patro –2). 


Anebo jde spíš o to, že se bojí otevřeně projevovat svoje city? Možná, že odpor mnoha lidí k Valentýnu souvisí s naší nedůvěrou k romantice jako takové. A to se týká i žen. Držíme si image pohodové holky, hlídáme se, abychom nevypadaly jako sentimentální romantičky. Přitom si popláčeme u Lásky nebeské, ale když dostaneme kytici rudých růží, automaticky to v nás vzbudí podezření. Co se děje? Provedl jsi snad něco?


NAČERPAT NOVOU ENERGII

 

Frozen Yogurt, FROGURT (patro +2). Lindor Milk, LINDT (patro 0). Woody Donutson, Donuter Donuts (patro –2). Čerstvá pizza, Pizza Hut Express (patro +2). Valentýnská srdíčka, Artisan Bakehouse (patro –2). Qurrito, KFC (patro +2). 


Naproti tomu ve Spojených státech je atmosféra přesně opačná. Slavit svatého Valentýna je v podstatě povinností napříč generacemi. Očekávání jsou nastavena vysoko, průměrný Američan utratí za valentýnskou oslavu 162 dolarů a Američan ve věku 25–34 let dokonce 239 dolarů. Ne, měřítkem lásky rozhodně nemusí být cifra na účtence, ale na druhou stranu… Proč nerozmazlovat své milované kdykoli, třeba právě na svatého Valentýna? Co takhle hodit za hlavu předsudky a prostě si to užít? Protože když si nebudeme dávat lásku najevo ani na svatého Valentýna, hrozí, že to neuděláme ani jindy.


NEŽ VYRAZÍTE NA VALENTÝNSKÉ RANDE

Než vyrazíte v pátek 14. února 2020 na valentýnské rande, zastavte se v PALLADIU. Kromě lákavých slev a speciálních nabídek ve vybraných prodejnách vás čeká na patře –2 (naproti prodejně A3 Sport) valentýnský program, který začíná ve 14 h a potrvá do 19 h. Vyfoťte se ve fotokoutku se svou láskou nebo našimi živými Amory a odneste si hezkou vzpomínku na letošního Valentýna. Patříte mezi fanoušky tarotu a chcete se dozvědět, co vám přinese budoucnost? Zastavte se na stručný výklad karet u naší kartářky. Vytvořte si také vlastní valentýnské přáníčko a potěšte s ním toho, koho máte rádi. Naše kreativní lektorka vám s výrobou poradí. Než ale půjdete na zmiňované rande, svěřte se do rukou SEPHORA make-up artistky, ať na letošního Valentýna záříte v plné své kráse.


JEN NA VALENTÝNA DÁREK ZA VÁŠ NÁKUP NAD 300 KČ

Nakupte v PALLADIU v pátek 14. února, v minimální hodnotě 300 Kč (neplatí účtenky za nákupy v supermarketu Albert), prokažte se účtenkou u podia (patro –2 naproti prodejně A3 Sport) u naší hostesky, vyberte si samolepku s věnováním. Po předložení samolepky v protějším kiosku Donuter Donuts získáte sladkou odměnu s valentýnským dekorem. Samolepku s věnováním vám obsluha nalepí na vrchní část krabičky s donutem a pak už jen obdarujte toho, koho máte rádi.

Burda
Mohlo by vás zajímat