Šťavnaté rty krok za krokem

13.10.2017

Hladké, plné a šťavnaté rty – ty chce každá z nás! Díky několika trikům a pravidelné péči se takovými rty můžete pyšnit i vy! Osvojte si techniku vyhlazení, hydratace a malování, aby vašim polibkům už nikdo neodolal 😉

1. HYDRATUJTE A VYŽIVUJTE

Pokud toužíte po sexy hebkých rtech, nesmíte zanedbávat prevenci. Vaše rty potřebují správnou hydratační péči, díky které budou připravené na výrazné sexy odstíny. Kelímek nebo tyčinku s balzámem proto mějte vždy po ruce. Kelímek mějte na nočním stolku a jelení lůj, do kterého nemusíte sahat rukama, zase v každé oblíbené kabelce.

 Balzám na rty Mint Labello, dm drogerie markt (patro -2). Balzám na rty, Kiehl’s (patro +1). Balzám na rty Karité, Yves Rocher (patro 0). Balzám Eos, dm drogerie markt (patro -2). 

2. VYHLAZUJTE A ZJEMŇUJTE 

Aby byly vaše rty vždy svěží, je potřeba se zbavit odumřelých buněk a drobných prasklinek pomocí jemného peelingu. Rty můžete jemně masírovat kartáčkem na zuby, směsí medu a cukru nebo speciálním jemným peelingem. Zařaďte obrušování do každovečerní péče!

Peeling na rty Bubblegum, Lush (patro 0). Zjemňující peeling na rty Glamglow, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Peeling na rty Dior, DOUGLAS (patro -1). 

3. OBKRESLETE 

Dopomožte si ke vzhledu plných rtů konturovací tužkou a získejte tak neodolatelné rty, které má Rihanna. Barvu volte o odstín světlejší než je rtěnka nebo sáhněte po přirozeném tónu svých rtů. Konturkou nejprve pečlivě obkreslete vnější linii rtů, ale příliš nepřetahujte, aby výsledek nepůsobil uměle. Následně vyplňte konturkou celou plochu rtů, aby rtěnka déle držela a nerozpíjela se.

Tip: při konturování začněte vždy od středu a postupujte směrem do stran.

Konturovací tužka, Maybelline, dm drogerie market (patro -2). Konturovací tužka, M.A.C Cosmetics (patro -1). Konturovací tužka, Dermacol (patro -2). Konturovací tužka, DOUGLAS (patro -1). 

4. VYBARVĚTE

V neposlední řadě vymalujte rty tím správným odstínem a texturou rtěnky. Majitelky tenkých rtů by se měly vyhnout tmavým barvám a matnému vzhledu, které rty ještě více zúží. Sáhnout by měly naopak po hydratační variantě s vysokým leskem. Na výběr dnes máte rtěnky voděodolné, jemně tónovací, matné, zvláčňující a spoustu dalších variant. Jistě si tak každá vybere svou vlastní favoritku.

Dlouhotrvající rtěnka,  Dermacol (patro -2). Nude rtěnka, M.A.C Cosmetics (patro -1). Rudá rtěnka, Clinique (patro 0). Rtěnka NYX, DOUGLAS (patro -1). 

A jen pro vás, které jste dočetly až sem, tajný trik make-up artistů

Make-up artisté radí: aby byly vaše rty větší a šťavnatější, naneste na ně ještě před aplikací rtěnky tenkou vrstvu make-upu nebo korektoru. Ústa tak budou světlejší, což je opticky zvětší, a navíc na nich bude finální líčení déle držet.

 

Podklad Camouflage Catrice, DOUGLAS (patro -1). Korektor Max Factor, dm drogerie markt (patro -2). Korektor, SEPHORA (patro 0). 

Foto: Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat