Netradiční vánoční dárky

12.12.2013

Všichni kolem vás už dokončují nákupy vánočních dárků a vy jste ještě nezačali? Nemáte zatím žádný nápad, co letos k Vánocům pořídit? Vybrali jsme pro vás netradiční dárky, kterými své blízké rozhodně překvapíte, a řekneme vám, kam přesně pro ně v PALLADIU zajít, abyste neztráceli zbytečně čas!

 

Sháníte-li originální vánoční ozdoby, zastavte se v AlmiDécor (patro +2). Kromě obyčejných lesklých koulí v tradičních barvách tam totiž najdete také designy, které byste na stromečku nikdy nečekali. Paví péra, rozmanité barvy, papoušci, sněhové krystalky, motýli, květiny i houpací koníci.

IMG_2142 copy

 Vzdejte se alespoň na Vánoce všech aplikací na mobilu nebo her na počítači a zahrajte si radši jednu z mnoha společenských her, které najdete v prodejně Svět her, Billard centrum (patro -2). Bestsellery jsou už po mnoho let například Osadníci z Katanu, karetní hra Bang! nebo klasické šachy. Ty můžete pořídit také jako sběratelský kousek – místo bílých a černých figurek tak můžete hrát například s korzáry nebo třeba indiány. Oblíbené jsou prý také opravdové hlavolamy, které musíte vyřešit a otevřít, a pokud to dokážete, najdete uvnitř kód, podle kterého na internetu můžete najít místo se schovaným pokladem. Horkou novinkou je taky Future Cube alias elektronická Rubikova kostka. Na jejím povrchu se dají hrát různé hry, kostka s vámi mluví a bliká. Děti i dospělí si s ní do sytosti vyhrají.

IMG_3091 copy

IMG_3085 copy

IMG_3087 copy

Na společenské hry můžete vyrazit také do Albi (patro -2). Trhákem opíjecích se her je letos Pivní hra, kterou sebou můžete vzít v pátek do hospody nebo ji využít na Silvestra. V Albi však mají kromě her ještě spoustu dalších dárkových předmětů jako jsou Vtipné budíky pro vytrvalé spáče. Tyhle budíky jsou speciální tím, že zvoní dokud nesplníte nějaký úkol. Jedním z nich je například činka, se kterou musíte několikrát zaposilovat nebo terč, do kterého se musíte trefit pistolí. Mezi ostatními vychytávkami nás zaujal Ledničkový vzkazovník, který připnete na lednici a můžete do něj nahrát vzkazy pro své spolubydlící či rodinu.

IMG_3128 copyIMG_3131 copy

 Jestliže na Vánoce rádi kupujete knížky, sáhněte letos po nějaké opravdu netradiční. Internetovým nadšencům ale i každému se smyslem pro humor určitě udělá radost knižní vydání Oprásků sčeskí historje v Knihkupectví PALLADIUM (patro -1 a -2). Významné české historické události a osobnosti jsou v ní zobrazeny ve formě malých komiksů s ironií a nadsázkou. Jinou skvělou knihou pro každého chlapa je Velká kniha čůrání od ilustrátora Jakuba Plachého. Dozvíte se v ní spoustu zajímavých faktů o činnosti, kterou všichni provozujeme od jakživa. Pokud máte rádi současnou literaturu, ale chcete ji svým milovaným nadělit v originální formě, nebojte se sáhnout po speciálních vydáních s ilustracemi nebo jejich zpracování v komiksové formě – v tom je letošní novinkou Muži, kteří nenávidí ženy.

IMG_3094 copy IMG_3096 copy

Vánoce jsou výbornou příležitostí pro nákup kosmetiky. Udělejte však obdarovaným radost pečlivým výběrem. Vegetariánům a veganům se jistě budou líbit sprchové gely Original Source, které najdete v dm drogerie markt (patro -2). Kromě toho, že jsou čistě přírodní, jsou také k dostání v zajímavých vůních – mým favoriem je Rapsberry&Vanilla.
 

Nikdy nešlápnete vedle také s výrobky z prodejny Manufaktura (patro -2). Jsou vyráběny v České republice a mají úžasné balení. Muže potěšíte pivní kosmetikou, ženu vinnou, pro prarodiče určitě vyberete jeden z bylinných sirupů na podporu organismu. Absolutní novinkou je kosmetika z grepových extraktů.

IMG_3093 copy

IMG_3109 copy

Máte-li doma malé nebo velké milovníky komiksů a akčních hrdinů, nevynechejte ComicsPoint (patro -2). Najdete zde naprosto věrně ztvárněné figurky slavných siláků i osobností jako Charlie Chaplin nebo Elvis Presley. Bestsellerem jsou postavičky s pohupující se hlavou, které jistě znáte z pracovních stolů z amerických filmů. Oblíbenou je například Thor, ale jejich popularita se mění hlavně s uvedením nových filmů. Narazila jsem zde také na opravdovou kouzelnou hůlku z Harryho Pottera!

IMG_3143 copy
IMG_3151 copy
IMG_3159 copy

A na závěr překvapení pro vaší partnerku nebo partnera z EROTIC CITY (patro -1), kde najdete spoustu erotických pomůcek pro dospělé, ale třeba i intimní šperky. Možná byste to nečekali, ale i v této prodejně koupíte knižní bestseller Fifty Shades of Grey – zde navíc ve speciální kolekci s „hračkou“ navíc.

IMG_3174 copy

 

 

Thea
Mohlo by vás zajímat