Šatník ve stylu šik Francouzek. Co vám nesmí chybět?

6.9.2018

Pod pojmem francouzský styl si většina představí něco elegantního, trendy a nadčasového. Pokud si chcete i vy šmrnc Francouzek osvojit, je důležité připomenout si pár módních pravidel. Tak voilá,  jde se na to!


# Chic

Jednoduché a přitom nikdy nudné. Takové jsou outfity Pařížanek. Moc dobře totiž vědí, že pozornost není třeba získávat mini sukní a výstřihem, ale že parádu uděláte i ve volných kalhotách, halence a svetru, když je podtrhnete originálními doplňky. Francouzky milují pokrývky hlavy, proto na podzim dejte šanci vlněným kloboukům, bekovkám nebo typickým baretům. Samozřejmostí jsou také retro sluneční brýle ve tvaru cat eye, které z vás udělají rázem módní divu.

Kalhoty, Lindex (patro 0). Baret a sluneční brýle, MANGO (patro +1). Halenka, H&M (patro –1, 0). Kabelka a lodičky, Baťa (patro –1). 

# Lady

Francouzky jsou mistryněmi ležérních kombinací. K midi šatům s pruhy v barvách trikolory si klidně obléknou pohodlné tenisky a vintage džínovou bundu. Právě spojení ženských prvků s těmi sportovnějšími vypadá nenuceně a vždy vás zázračně omladí. Navíc červené odstíny sluší ženám jakékoliv barvy vlasů a jakéhokoliv věku. 

Šaty, Marks & Spencer, (patro 0, +1). Džínová bunda, Levi’s (patro –1). TeniskyBaťa (patro –1). Kabelka, RESERVED (patro 0). 

# Casual

I na procházku se psem nebo kávu s kamarádkou můžete vypadat jako stylová Francouzka. Stačí si doplnit šatník o zásobu bavlněných pruhovaných triček, kterým dodáte šmrnc padnoucím křivákem nebo béžovým trenčkotem. S výběrem těch správných džín si pak dejte klidně na čas. Letos se nosí hlavně oversize střihy, které vypadají jako povedený úlovek ze secondhandu. Pokud nemáte chuť lovit v kouscích z druhé ruky, zajděte do Levi´s, kde se to retro střihy a klasickým denimem jen hemží.

Tričko, MANGO (patro +1).Tenisky Converse, Office Shoes (patro –1). Džíny, Levi’s (patro –1). Bunda, MANGO (patro +1). Ledvinka, RESERVED (patro 0). 

 

Foto: archivy firem, Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat