Procitněte do jara

28.3.2018

Nejvyšší čas probudit se ze zimního spánku a načerpat novou energii, začalo jaro! To nám přináší delší dny a více světla, den ode dne všude kolem víc zeleně. Divíte se, že ale nemáte zrovna energii na rozdávání? Aby ne, v zimě jsme konzumovali těžší jídla, popíjeli na večírcích a sportu moc nedali. Vyzkoušejte jarní očistu vašeho těla a mysli. Máme tipy jak pro vás, kteří se s detoxem chcete jen letmo seznámit, tak pro ty, kteří to s očistou myslíte naprosto vážně.


Detox po domácku

Jaro je podle tradiční čínské medicíny symbolem zrození. Tato východní medicína tvrdí, že je právě z tohoto důvodu nutné se na jaře očistit. Orgán, který je v našem těle potřeba vyčistit, jsou játra. Ta se totiž podílí skoro na všech klíčových procesech od metabolismu až po obranyschopnost našeho těla. Jednoduchou očistu jater zajistíte, pokud do svého jídelníčku zařadíte zeleninu – listovou zeleninu (špenát, salát, …), kořenovou (mrkev, celer, řepu, …), košťálovou (květák, brokolici, zelí, …) a cibulovou. Fungují ale také bylinky (kopřiva a pampeliška), koření (rozmarýn, tymián, kurkuma), ryby a mořské řasy.

Salát Avokádo, Barevný zelený salát, Zelené smoothie jablko, hruška, růžičková kapusta, vše, Marks & Spencer, (patro 0, +1).


Detox podle odborníků

Naturhouse

Patříte-li v jarním detoxu k nováčkům, svěřte se do rukou odborníků. Upraví vám jídelníček podle vašeho věku s ohledem na případné zdravotní potíže či fyzické schopnosti. V PALLADIU vám k tomuto účelu poslouží Naturhouse, výživové poradentství. Výživový poradce vám sestaví zdarma na míru váš jídelníček a doporučí potřebné potravinové doplňky od Naturhouse (ty si jako jediné hradíte). Každý týden vám provede bioimpedanční analýzu těla, změří vaše obvody a doporučí, jak dále postupovat a dodržovat jídelníček.

Doplňky stravy, Naturhouse, (patro -2).

Ugova čerstvá šťáva

Patříte-li mezi milovníky šťáv, měli byste určitě vyzkoušet 3denní jarní očistu, kdy konzumujete pouze čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, žádné jídlo! Jedná se o krátkodobé přerušení běžného způsobu stravování, abyste posílili a zregenerovali svůj organismus. Aby vaše tělo i mysl dostaly vše potřebné, přihlašte se do detoxikačního programu od Ugovy čerstvé šťávy. Očista je sestavena tak, aby splňovala správnou kombinaci jak potřebných živin, tak pestrost i zajímavou chuť. Na zdraví!

Ugova očista pro tvé tělo, Ugova čerstvá šťáva, (patro -2).


Detox šatníku?

Detox se ale nemusí týkat pouze vaší fyzické schránky. Stejně tak si jarní očistu zaslouží i vaše skříň. Ano, bude to možná náročné, ale určitě to bude stát za to! Vše ze své skříně vyházejte na jednu hromadu. Nezapomeňte na žádnou poličku či šuplík. Každý kousek oblečení postupně vezměte do ruky a zavzpomínejte, kdy jste ho měla naposledy na sobě. Popřemýšlejte, jestli ho máte s čím kombinovat a je-li ještě vůbec ve stavu nositelném. Vše, co se rozhodnete ponechat, vyžehlete, popřípadě i vyperte a úhledně složte či pověste zpět do skříně. Zbyde-li vám ve skříni podezřele málo kousků, víme o skvělém místě, kde potřebné outfity seženete – tak hurá do PALLADIA!

Šaty oversized/s opaskem, ESPRIT, (patro +1). Košile GANT O1. stretch broadcloth ditzy flower, GANT, (patro +1). Plizovaná sukně, H&M, (patro -1, 0). Marie ladies pants5, Tatuum, (patro 0). 

Kačka
Mohlo by vás zajímat