#BEFit: Zdravé jídlo na cesty

24.7.2017

Léto je neodmyslitelně spojeno s cestováním. Ovšem pro mnohé z nás žen také se snahou mít dokonalé tělo do plavek. Před plavkovou sezonou dřeme ve fitness centrech a dodržujeme zdravou stravu, abychom byly dokonale „vyrýsované“. Pak ale vyrazíme na tůru a v místních hospůdkách a stáncích se už zdravě jíst dá dost těžko. Naše oblíbené bio nebo veg podniky se při cestování po Čechách mění v restaurace plné typických českých tučných jídel, které dokážou zmařit naši snahu během pár dní. To ale odmítáme dopustit! A tak jsme v PALLADIU udělaly průzkum a našli pro vás zdravá jídla na celý den, která si můžete vzít na výlet s sebou a vyhnout se tak výčitkám i kilům navíc!

1. FRESH START 

Vyrazili jste brzo ráno, takže budete na cestách rovnou i snídat? Nebojte, i zdravou snídani si můžete snadno sbalit do batůžku. Ideální variantou jsou například cereální křupavá musli srdíčka Semix, která neobsahují lepek, takže se po nich nebudete cítit nafouklá. Pokud ale nemáte rádi suchou snídani, zabalte si na cestu semínkový chia pudink z UGO Salaterie. Další skvělou variantou pro racionální snídani je Šmakoun kakaooříškový krém, který je zdravou a chutnou náhražkou Nutelly. Vyznačuje se srovnatelnou chutí i použitím, má ale podstatně výhodnější výživové a energetické hodnoty – méně cukru, více bílkovin. Takže si ho můžete namazat například na žitný rohlík zcela bez výčitek.

Kakao-oříškový krém a musli srdíčka, VITALAND (patro -2). Chia puding,  UGOVA ČERSTVÁ ŠŤÁVA  (patro -2). 

2. FIT LUNCH 

Lehké obědy na cestu, po kterých zůstanete svěží po celý zbytek dne, si pro nás připravila UGO Salaterie. Na cestu si v boxech můžete v Salaterii zakoupit například salát s uzeným kuřetem, s kousky rajčat, červených hroznů a papriky či salát s řapíkatým celerem, cizrnou a granátovým jablkem. Pokud vás pouhý salát nezasytí, vybrat si v Salaterii můžete i ze široké nabídly quichů a wrapů. Jestli vyrazíte na túru s Ugowrapem s ovčím sýrem a olivami nebo s Ugowrapem s uzeným kuřetem a ementálem, to už necháme jen na vás.

Zdravé pochoutky na cestu najdete v UGO Salaterii (patro +2).

3. HEALTHY SNACK 

Ideální svačinkou na výlet je sušené ovoce. S ním se na rozdíl od čerstvého ovoce nemusíte bát, že se vám v tašce rozmáčkne. Sušené ovoce v sobě navíc zachovává většinu vitaminů a je bohaté na cukry, takže vám na túře rychle dodá energii. Mimo klasické sušené ovoce můžete přibalit rozinky, fíky, datle, brusinky a kustovnici, která je v tradiční čínské medicíně považovaná za nenahraditelný doplněk stravy. Koupit ji můžete například v dm drogerii marketu na patře -2Z čerstvého ovoce určitě nevynechte jablka, která se řadí mezi superfood potraviny a v batohu se vám nerozmáčknou. Další skvělou svačinkou jsou oříšky dle vašeho výběru. Ořechy jsou totiž plné vitaminů a minerálů a obsahují tzv. fytochemikálie, které zvyšují imunitu proti různým chorobám. Kromě toho obsahují i užitečné tuky, které chrání mozek a srdce. Velký výběr oříšku najdete v Marks & Spencer Fresh Food  na patře +1.

 

 

4. LIGHT DINNER 

Pro milovníky české klasiky, buřtů opékaných na ohni, máme dobrou zprávu. Buřty můžete s klidem nahradit párky Šmakoun, které jsou racionálnější variantou srovnatelných masných výrobků na trhu. Obsahují vysoký podíl kvalitního hovězí a vepřového masa doplněného 30% podílem komplexní živočišné bílkoviny. Tudíž si je s klidem můžete dát, i když zrovna držíte dietu. Pokud preferujete vegetariánskou stravu, zkuste zeleninové hranolky s hummusem, které naleznete v UGO Salaterii. Ideální variantu zdravé večeře na cestu najdete také v Marks & Spencer Fresh Food, kde mají širokou nabídku balených salátu.

Párek Šmakoun,VITALAND (patro -2). Ugo hummus snack, UGO Salaterie (patro +2). Balené večeře na cestu, Marks & Spencer Fresh Food (patro +1).

Zdroje fotografií: Pinterest, Instagram, PR

 

Klára
Mohlo by vás zajímat