Moje podzimní regenerace

7.11.2013

Podzim, období, které může být nádherně barevné, ale také pochmurné a deštivé. Když pominu zkracující se dny, ocelovou oblohu a ranní škrábání auta, tak je toto ideálním časem pro regeneraci pleti. Chladnější počasí je vhodné v tom, že UV záření již není tak silné a zimní mrazíky, které pleť dehydrují a celkově oslabují, jsou ještě nějakou dobu před námi.


Regenerace není vhodná jen pro naši pleť, ale i pro vlasy a zbytek těla. Pro ty nejlepší vychytávky jsem si zašla do PALLADIA a zde je můj návod na podzimní regeneraci a přípravu na chladné dny.

 

DSC_0697

Protože jsem povětšinu roku od rána do večera na nohou, pořád někde pobíhám, ke konci roku se moje nohy začínají hlásit o odpočinek. K tomu si většinou kupuji nějakou bylinkovou pěnu do koupele, která uvolňuje napjaté svalstvo, zklidňuje a navozuje pocit relaxace. Tentokrát jsem si pořídila pěnu levandulovou, kterou jsem koupila v dm drogerii markt (patro -2).

 

IMG_20131016_145621edit

 

Také se vám stává, že s koncem teplých dní si nevědomky dopřáváte stále méně ovoce a zeleniny, protože s příchodem chladnějších dnů dáváte přednost potravinám, které vás zahřejí? Podzimní regenerace, a vůbec příprava těla na zimu, se neobejde bez dostatečného přísunu všech pro tělo potřebných živin! Mířím proto do kiosku UGO juice bar (na patře – 2).  Jako aktuální podzimní životabudič nabízí nápoj s mým úhlavním nepřítelem – okurkou. Protože to je novinka v sortimentu a limitovaná edice navíc, tak jsem i přes svůj okurkový odpor nápoj zkusila. Věřte nebo ne, chutnal mi! Vážně! Pro ty z vás, kteří ale bojujete se zeleninou jako já, doporučím raději ovocný bestseller (pomeranč, ananas a jablko), který navíc i posílí imunitu. A když si tekuté vitamíny oblíbíte, tak se můžete zapojit do věrnostního programu a sbírat procenta z nákupu na vitamínovou dobrotu zdarma.

 

Když jsem byla v náladě, že udělám ještě něco víc pro své zdraví, a svou tělesnou schránku ještě víc zevnitř zregeneruji, vydala jsem se do Lékárny (patro – 2), kde jsem si na doporučení paní magistry pořídila extrakt z aloe vera. Kdo se chce pustit do očistné kůry z gruntu, nebo do předvánoční přípravy (na spoustu řízků, cukroví a nicnedělání), doporučuji navštívit i výživové poradenství Naturhouse (patro – 2), kde vám udělají zdarma odbornou konzultaci a poradenství v oblasti jídelníčku.

 

 upraveno

 

S přicházejícím podzimem a vlhkým počasím mnozí z nás bojují s neposlušnými vlasy.  Já mám někdy až pocit, že mám na hlavě helmu místo vlasů. Často tak nosím vlasy stažené gumičkou, která jim však nedělá dvakrát dobře. V salonu Fabio Salsa (patro – 2) mají ale „chytrou“ gumičku do vlasů, která je nezacuchá, neláme a při sundavání netahá. K dostání je v několika barevných provedeních. Pokud ale toužíte po větším zásahu na své hlavě, jak jsem chtěla právě já, nechte si v salonu vlasy ošetřit nebo si kupte speciální přípravky, pomocí kterých si vlasy ošetříte sami doma. Jedním z takových skvělých přípravků je i regenerační novinka – maska ve spreji Soin Integral – a je opravdu výborná! Okamžitě vlasy zregeneruje, ty se pak dají krásně rozčesat, nelítají statickou elektřinou, jsou lesklé a mají i UV ochranu – na kterou je nutné myslet i v zimním období!

Masque en spray

FS

 

Navíc, když přijdete do Fabio Salsa až do konce listopadu s tímto voucherem (viz výše), který si můžete jednoduše vytisknout, tak v tomto salonu v PALLADIU získáte při jeho předložení okamžitou slevu 200,- na veškeré kadeřnické služby. A pozor! Nabídka není podmíněna výší útraty nebo přesně daným střihem vlasů!

 

upraveno2

 

V rámci podzimní detoxikace, ale i mimo ní, používám produkty v eco kvalitě. Pokud někomu nevyhovuje konzistence pěny do vany, stejně dobrou práci odvede i šumivá koule do koupele – skvěle se odreagujete a zapomenete na každodenní stres. Jak lépe využít prodlužující se podzimní večery, než se zapálenou svíčkou a vanou plnou bublinek? Když vstoupíte do PALLADIA hlavním vchodem z náměstí Republiky a vydáte se chodbou vlevo, tak vás po pár krocích k sobě přivábí jako „bájné Sirény“ příjemná vůně linoucí se z ekologického obchůdku Lush (patro 0). Mýdla, šumivé koule do vany, masky… vše ručně vyráběné a v eco-friendly kvalitě! Kromě nekonečného množství mýdel si zde můžete koupit třeba i náhradu zubní pasty, tj. tabletám na čištění zubů. Jedná se samozřejmě o  ekologickou variantu, protože se balením minimalizuje odpad – hliníkové nebo plastové tuby. Geniální nápad!  Tabletu stačí rozkousat, v okamžiku napění ve vašich ústech a pak už jen přidáte do pusy zubní kartáček a pěnu pomocí něj roztíráte po zubech – stejně jako to děláte s obyčejnou pastou. Po vyčištění zubů pomocí této speciální tablety se nemusíte obávat citlivosti zubů na chladný vzduch (brrrrrr ;), jak tomu bývá u vyčištěných zubů „obyčejnými“ zubrními pastami …

 
A jak se na podzim dáváte do kupy vy?

Alena
Mohlo by vás zajímat