Get the OVERSIZED look

11.11.2013

Mohlo by se zdát, že kombinace jak ze skříně našeho dědečka slušivá nikdy nebude. Pařížanky v tom ale mají jasno! To, co ony nosí s elegancí již řádku let, se totiž stalo letošním trendem číslo jedna! O jakém trendu je řeč? No přeci o tzv. oversized věcech – těch, co jsou naschvál o dvě až tři čísla větší. A že právě tento trend lze nosit s grácií a pořádnou dávkou ženskosti, nám ukazuje šéfredaktorka francouzského Vogue, Emanuelle Alt.

 

oversizedlook2

Zdroj fotek: fashionata.com

Vyznavačka té největší jednoduchosti a ležérnosti si na sebe tentokrát oblékla veliký, krátce střižený kabát. Aby společně se širokými koženými kalhotami nevypadal příliš humpolácky, přepásala Emanuelle vršek tenkým pleteným páskem. Pokud navíc nemáte nožky jako laňka (a Emanuelle), vyplatí se vše vyvážit botami na podpatku. Výrazná silueta toho už příliš navíc nepotřebuje. V zájmu vašeho pohodlí sáhněte proto po teplých materiálech a klobouku, který vás ochrání před deštěm i sněhem. Zvolit můžete také tzv. military čapku (k dostání např. v Reserved), či jakoukoliv jinou elegantní pokrývku hlavy. Pokud chcete přeci jen celý outfit ještě podpořit, zvolte například výraznou červenou či zelenou šálu místo šedivé.

ov_sala ov_pasekov_kabov_klo ov_boty ov_kalh

 

Vlněná šála Camaieu, pásek Pimkie, kabát C&A, klobouk Topshop, kotníčkové kozačky Baťa, koženkové kalhoty F&F. Informace o cenách v obchodech.

Adéla
Mohlo by vás zajímat