Víkendové výlety – Paříž

15.11.2013

Voňavé pečivo, káva a ranní Le Monde. Že je Paříž městem módy je už trochu klišé, stále však inspiruje celý svět. Okouzlí vás nejen svou módní scénou, ale také jídlem, kulturou či atmosférou. Už jste se letos na podzim vydali do Paříže? Nebo jste se alespoň naladili na francouzskou vlnu? Nechte se unést s námi.

 

V Paříži se najde každý. Módní nadšenci se rozprchnou po buticích, aby se inspirovali stylovými Pařížany, sportovci projedou město na kole nebo si zaběhají v parcích, umělci stráví mnoho hodin v Louveru, nadšenci na Eiffelovce (hlavně ve frontě). A všichni se nakonec sejdou u dobrého vína a skvělých pochutin. Jestliže se nemůžete dočkat, abyste sbalili apartní kufřík a vydali se vstříc baretům a bagetám, zastavte se v Blue Style a vyberte si nejlepší datum pro váš víkendový výlet.

 

Pokud vás cestou do PALLADIA uchvátí neodolatelná vůně, může za to pravděpodobně pekařství PAUL BAKERY. Prodávají například pravé francouzské macarons všemožných barev, na které dostanete hned chuť. V Knihkupectví PALLADIUM o nich mají skvělou knihu nazvanou jednoduše Makronky. A kromě nich samořejmě na všechny pečené dobrůtky, které vám zabalí pekař v bílé čepici.

 

IMG_2196

IMG_2197

Jestliže si však místo rychlého dortíku do ruky, chcete sednout na kávu a něco sladkého, vyzkoušejte na patře +2 Kavárnu Creperie, kde najdete v nabídce pravé francouzské palačinky plněné sladkým i slaným. Na patře -2 v au GOURMAND mají zase výborné lasagne a jiná polední jídla a z dřevěných beden, před prodejnou si můžete koupit pravé víno z Rhône. Jestli však na něj dostanete chuť hned, dejte si skleničku v kiosku WineWorld fresh na patře +2. A co by byli Francouzi bez sýru! Výborné najdete například v kiosku Ráj sýrů na patře -2 před supermarketem Albert. Za dekoracemi do bytu, prostíráním nebo ložním prádlem vyražte do Á LA MAISON na patro +2.

Ať už tedy do Paříže vyrážíte či ne, na francouzský večer můžete mít jednoduše nakoupeno 🙂

IMG_2161

IMG_2243

IMG_2246

Za Francouzsku se ale nemůžete považovat (ani dočasně) bez kvalitního parfému. Pamatuji si, jak jsem se jednou dostala do manufaktury Marionnaud v Provensálsku – vonělo to tam květinami i kořením a všude okolo byly malé lahvičky. Pokud se však do Provence nechystáte, zkuste alespoň samotnou parfumerii Marionnaud v PALLADIU na patře -2, z velké nabídky parfémů z celého světa si určitě vyberete 🙂 z Provence pochází také kosmetika značky L’Occitane (tu můžete nakoupit ve stejnojmenné prodejně na patře 0) a zapomenout na Yves Rocher (patro 0) nebo Estée Lauder (také patro 0) by byl hřích. Za kosmetikou můžete také vyrazit k další francouzské značce, Clinique, která je oblíbená díky své kvalitě a populárním Chubby Sticks.

IMG_2241

A co vám do pařížského stylu chybí nakonec? Pověstná francouzská móda! V PALLADIU najdete velkou spoustu francouzských značek. Stylové dioptrické brýle seženete v Eiffel Optic (patro 0) a můžete si připadat, jako kdybyste je koupili přímo u Eiffelovky 😉 Eleganci a decentnost hledejte u 1.2.3 Paris (patro +1), pletenou beanie s jasným mottem například v Tally Weijl (patro +1). Poslední trendy pořídíte třeba v prodejnách Promod (patro 0), Pimkie (patro -1) nebo Camaieu (patro 0), které letos slaví už 10 let.

IMG_2170

IMG_2171

IMG_2231

P.S.: Chcete se nainspirovat francouzským stylem? Podívejte se na letošní kolekci podzim/zima od značky APC. Je úžasná!

Thea
Mohlo by vás zajímat