Kožená móda – sexy, trendy a elegantní zároveň!

27.2.2017

 

Je jen pár kousků, které nikdy nevyjdou z módy. Jedním z nich je třeba kožený křivák, se kterým uděláte parádu na party na rande i v práci. Kožený materiál se ale nenosí jen na bundách. Skvěle vypadá i na kalhotách, sukních nebo doplňcích. A máme také dobrou zprávu pro ty, kteří nechtějí zatěžovat svou peněženku nebo přírodu. Dnešní koženkové provedení je totiž od toho pravého téměř k nerozeznání!

KOŽENÁ PRAVIDLA:

Abyste vypadali v kůži stylově a ne lacině, je potřeba se držet několika základních pravidel.

  1. Méně je více – nemusíte se do kůže navléknout od hlavy až k patě. Chytrá rafinovanost je strůjcem módního úspěchu.
  2. Kůže zvýrazňuje – nezapomeňte, že obepnutý kožený kousek dá nemilosrdně vyniknout vašim křivkám. Ani boubelky se ale výrazných materiálů nemusí vzdávat! Jen jim musí modely perfektně sedět a nikde se nezařezávat.
  3. Experimentujte – už dávno se nenosí jen klasická černá a hnědá varianta. Zkuste si pořídit zábavnou barevnou koženkovou sukni nebo netradičního křiváka.
  4. Pečujte – především pravá kůže si žádá šetrné zacházení a pravidelnou péči. U koženkových materiálů náročnější péče odpadá, ale zase méně vydrží.

# Bundy

Perfektně padnoucí kožený křivák je naprostým must have každého módního šatníku! Základem dnes není jen správný střih a příjemný materiál, ale i trendy vychytávky. Pořídit si tak můžete bundu v super barvách, s nášivkami, přezkami nebo jiným zdobením. Pokud zvolíte výrazný vršek, měl by být zbytek outfitu jednoduchý, jedině tak budete za cool módní hvězdu!

Červená a žlutá kožená bundička,  MANGO (patro +1). Černá bunda, TOPSHOP (patro +1). Petrolejová bundička, Promod (patro 0).

# Sukně

Kožené a koženkové sukně jsou přímo super sexy. Mnoho lidí si myslí, že takový kousek je laciný a do ženského šatníku příliš nepatří. Opak je ale pravdou! Díky decentně zvolenému zbytku outfitu, může být kožená sukně elegantní, ženská a stylová zároveň. Černá varianta vypadá skvěle s pastelovými kousky, ale nosí se i barevné varianty, výrazné nášivky, volány, prodloužené délky nebo pásky.

Květovaná sukně, H&M (patro -1 a 0), Vínová sukně, TOPSHOP (patro +1). Sukně s volánem, MANGO (patro +1). Sukně do áčka, Orsay (patro 0).

# Kalhoty

Kalhoty koženého vzhledu nakupujte obezřetně. Měly by vám totiž padnout jako ulité! Podle postavy, nálady a vkusu můžete vybírat hned z několika typů. Skvěle vypadají nejen kožené kalhoty, ale i legíny nebo volné modely. Nemusíte se bát ani tmavých barevných tónů nebo lesklých provedení. Kožené kalhoty na jaře skvěle unosíte, výborně totiž vypadají i se sportovními teniskami nebo s trendy mokasínami.

Vínové legíny, TOPSHOP (patro +1). Modré kalhoty a kalhoty baggy střihu, H&M (patro -1 a 0), legíny lesklého vzhledu, MANGO (patro +1).

 

Foto: archivy firem, Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat