Vyzkoušejte líčení podle barevné typologie

30.4.2019

Máme dobrou zprávu pro ty z vás, které se nechtějí nechat svazovat škatulkováním a omezenou barevnou paletou. Beauty trendy dospěly do stadia, kdy se všichni mohou líčit podle momentální nálady. Make-up artisti vám řeknou, že žádná pravidla už v podstatě neexistují. Vaše líčení by mělo být především zábavou a hrou. Avšak jestli chcete nechat vaše oči zazářit, tady je několik rad. 


Ukážeme vám směr, díky kterému se můžete vyvarovat přešlapů. Jako první si určete, zda se řadíte mezi studený nebo teplý typ. Poznáte to jednoduše. Vytáhněte ze skříně zlatý balicí papír od Vánoc, do druhé ruky si vezměte alobal a za denního světla se na sebe podívejte do zrcadla. Přiložte si k obličeji postupně oba tyto materiály a uvidíte, že okamžitě poznáte, který odstín vaši pleť rozzáří a jaký ji naopak utlumí a zvýrazní nedokonalosti. Na základě toho potom vybírejte i oční stíny – většinu barev si můžete pořídit se studeným nebo naopak teplým podtónem.

A jaké barvy jsou ty vaše?

Modré oči

V Evropě hojně zastoupená barva očí potřebuje kontrastní odstíny. Zkuste sáhnout po meruňkové, korálové, růžové, béžové a nebojte se ani zlatavých či měděných odlesků. K večerní příležitosti dodejte svým očím hloubku fialovou, tmavě šedou nebo hnědou.

Oční stíny Eye Shadow, M.A.C Cosmetics (patro -1). Paletka očních stínů Eyeshadow palette matt and pearl, Dermacol (patro -2). Paletka očních stínů Tom Ford, DOUGLAS (patro -1). Oční stíny Dazzleshadow Liquid, M.A.C Cosmetics (patro -1). Mono pudrové oční stíny Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Paletka očních stínů Art Library: It’s Designer, M.A.C Cosmetics (patro -1). 


Hnědé oči

Jestli jsou vaše oči hnědé, máte na výběr opravdu z velmi široké palety barev. Téměř všechny barvy na vás budou vypadat dobře. Pokud je vaše duhovka hodně tmavá, perfektně k ní sednou tmavé švestkové tóny v kombinaci s odstínem tmavé čokolády. Klasickým hnědoočkám padne i zelená, zlatá, rose gold nebo třeba starorůžová.

Paletka očních stínů Marionnaud Make Me Happy My Silky Eyeshadow Palette, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Paletka očních stínů Eyeshadow palette matt and pearl, Dermacol (patro -2). Mono pudrové oční stíny Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Mini tužka na oči Eye Pencil To Go, SEPHORA (patro 0). Paletka 7 očních stínů + 1 báze Vivid Earth Eye Palette, SEPHORA (patro 0).


Zelené oči

Zelené oči mohou mít nekonečně mnoho odstínů a každý je unikátní. Různé stupně zlaté spolu s tlumenou hnědou vykouzlí z každého páru zelených očí fascinující drahokamy. Dramatického pohledu docílíte i vystínováním víček temně švestkovou, obzvlášť pokud máte olivovou pleť. Kouřové líčení v šedých tónech bude také vypadat skvěle!

Oční stíny NYX Prismatic Eye Shadow, DOUGLAS (patro -1). Paletka 7 očních stínů + 1 báze Vivid Earth Eye Palette, SEPHORA (patro 0). Paletka očních stínů Pure Color Envy Pallete, Estée Lauder (patro 0). Mono pudrové oční stíny Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). 


Šedé oči

S šedýma očima zacházejte jako s neutrální barvou. Proto je vhodně doplní právě nude odstíny splývající s tónem pleti. Vedle nešlápnete ani s černou, stříbrnou, modrou a šedou – v tomto případě se ale nesnažte trefit do totožného odstínu jakou má tón vaší duhovky.

Oční linky Liquidlast 24-Hour Waterproof Liner, M.A.C Cosmetics (patro -1). Oční stíny Dazzleshadow Liquid, M.A.C Cosmetics (patro -1). Mono pudrové oční stíny Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Mini tužky na oči Eye Pencil To Go, SEPHORA (patro 0).


Barevný kruh

Ještě přesněji můžete správný odstín určit pomocí orientace v tzv. barevném kruhu. Nejdříve podle barvy vaší duhovky vyberte co nejpodobnější odstín. Okolo této barvy najdete odstíny působící k vašim očím neutrálně. Přímo naproti narazíte na kontrastní barvy, které váš pohled dokonale prozáří a zvýrazní.

Kristýna Svobodová
Mohlo by vás zajímat