Inspirujte se aktuálními trendy v líčení, které drží a ohromí!

30.7.2015

Líčení je pro mnohé z nás každodenní ranní rutinou. Podstupujeme ji dobrovolně proto, abychom vypadaly k světu a cítily se dobře. Není divu, že se líčení nechceme vzdát ani v létě, kdy bohužel hrozí, že se náš make-up díky pocení promění během dne v lesklé a rozmazané cosi, co jsme si ráno v koupelně rozhodně na obličej nemalovaly. Jestliže nechcete měnit své návyky, přináším vám pár užitečných rad, jak si make-up nejen v letních měsících (ale i třeba při sportování) co nejdéle udržet v požadované podobě. K tomu ještě navíc přidávám jen pro vás 3 nejžhavější trendy v líčení!

Pokud si stejně jako já potrpíte na přirozený denní make-up, pak počet líčidel ve vaší kosmetické taštičce nepřekročí číslo pět. Kvalitní denní krém, make-up dokonale odpovídající mému tónu pleti, korektor na drobné zamaskování kruhů pod očima či akné, řasenku pro maxi objem a prodloužení řas a bronzer. Ráno už se líčíme doslova poslepu a běda, když nás někdo nabádá ke změně. Na rozdíl od milosrdné zimy, nám však léto a s ním horké počasí a vysoké teploty dávají pěkně zabrat. Při teplotách nad 20 stupňů Celsia se začínáme potit a čím víc na to myslíme, tím se tento stav zhoršuje. Jednoduše cítíme, jak make-up povoluje. Co ale s tím? Kromě používání voděodolných líčidel vyzkoušejte ještě navíc tyto 3 kroky, aby váš make-up držel!

KROK 1 –  Micelární voda

Silné pocení během dne nám pěkně komplikuje život, a to nejen v oblasti podpaží, ale také na obličeji. Mně se dobře osvědčuje ranní zklidnění pleti – ochlazení termální nebo micelární vodou. Pleť zároveň zbavíte nečistot, lesku a mastného filmu. Pokožku poté lehce osušte kosmetickým ubrouskem.

KROK 2 – Minerální pudr

I když jste zvyklé používat make-up, právě pro letní měsíce doporučuji vyměnit těžší, hutné make-upy za lehké minerální pudry. Jejich složení je pro podmínky horkých dnů jako dělané! Zvláště ženy s mastnou a smíšenou pletí budou překvapeny, jak je pudr lehoučký a přitom krásně kryje. Sypký pudr pot částečně odsaje a úprava pleti je s ním snadnější. Pozor si dejte na vrstvení, které se v letních měsících nedoporučuje u žádného líčidla. Pokud se vám objeví na pleti nedokonalost v podobě aknózních pupínků, sáhněte po lehkém korektoru.

KROK 3 – Fixační sprej

Revolučním přípravkem v boji proti lesklému a „rozteklému“ make-upu je fixační sprej! Oslavujme ho! Jeho složení vytváří na pleti neviditelnou vrstvu, která make-up nebo pudr zafixuje a prodlouží tak jeho trvanlivost. K dostání je hned od několika kosmetických značek. Doporučuji si však před koupí přečíst testovací články či komentáře od těch z nás, které už přípravky použily. Není všechno zlato, co se třpytí 😉

fix

Micelární voda Mixa, Lékárna (patro -2). Minerální pudr Artdeco, Marrionaud Parfumeries (patro -2). Fixační sprej PREP + PRIM FIX+, M.A.C Cosmetisc (patro -1). 

A jaké že jsou ty slibované nejžhavější letní trendy v líčení? Čtěte dále!

1) BAREVNÁ 

Letošním letním trendem v líčení jsou barevné geometrické linky, které krásně zvýrazní vaše oči! Zvláště žádané jsou v pastelových barvách, a to především tyrkysové a mintové. Jejich aplikace nepatří k těm zrovna nejsnažším, ale postačí jen pravidelný trénink a pevná ruka 😉 Pro vytvoření dokonalé linky je důležité zvolit si i vhodné líčidlo. Já jsem si oblíbila silnější mastnou oční tužku, která vytvoří dokonalou linku a nemusím se ani moc snažit. Prvním krokem k úchvatnému pohledu je mít pořádně ořezáno. Některé tužky jsou však už pro tuto potřebu vybaveny jako 2v1 – ořezávátko a samotná tužka.

color tužka1

1. Tužka na oči TECHNAKOHL LINER, M.A.C Cosmetics (patro -1). 2. Tužka na oči Colorful Shadow & Liner, Parfumerie SEPHORA (patro 0). 3. Tužka na oči Sisley PHYTO-KHOL PERFECT, Marionnaud Parfumeries (patro -2).  

Jako inspiraci jsem pro vás nechala nalíčit podle nejnovějších letních trendů modelku Moniku. Starala se o nás make-up artistka značky Dermacol, PALLADIUM (patro -2).

2) KOČIČÍ
Uhrančivý kočičí pohled nikdy nevyjde z módy! Černé linky milovaly všechny slavné ženy historie, včetně Kleopatry nebo Marilyn Monroe a milujeme je i dnes. Letos mají však hned několik různých podob, které stojí za to vyzkoušet. Tenkou černou linkou nad linií horních řas, po vzoru hereček 50. let, určitě nic nezkazíte, ale ovace s tím rozhodně nesklidíte. Pokud chcete být skutečně IN, naučte si namalovat oči podle make-up artistů značky Narciso Rodriguez či Nicolase K. Ať už si nalíčíte linku do poloviny horního i spodního víčka nebo pouze širokou linku ke spodnímu víčku, uděláte dojem!

linky

1. Oční linky LIQUID EYE LINER, M.A.C. Cosmetics (patro -1). 2. Oční linky Brush On Cream Liner, Clinique (patro 0). 3. NARS Eye Paint, Parfumerie SEPHORA (patro 0). 

3) PURPUROVÁ
Přirozeného a nevšedního make-upu docílíte také použitím purpurových očních stínů, které ve svých letních kampaních vyzdvihují hned několikero módních značek, jako třeba Wera Wang. K získání étericky noblesního pohledu je potřeba trocha zručnosti a cit pro nanášení barev. Pokud si však sama nejste jistá v kramflecích, zajděte se poradit ke školeným profesionálům značky M.A.C Cosmetics, kde vám prozradí ty správné fígle!

stíny purpur

1. Oční stíny All About Shadow 8-Pan Palette, Clinique (patro 0). 2. Paleta očních stínů BellaPierre – Purple rain, mineralmakeup (patro -1). 

Zdroj fotografií: style.com

Peter
Mohlo by vás zajímat
12.6.2014