Hledáte recept na dobrou náladu? Obklopte se květinami!

28.7.2015

I když se snažíme nebýt ovlivněny rychlostí dnešní doby, přesto se na nás mnohdy valí těžký kámen v podobě stresu. Proto hlavně v hektickém městě je přítomnost květin důležitým uklidňujícím elementem, navozuje pocit uvolnění a vytváří přátelské prostředí. Existuje více možností, jak se květinami obklopit na celý den a naladit se do neutuchající květinové nálady! 

Jmenuji se Bára a jsem závislá na květinách! Vůně, tvary, barvy…to vše na nich zbožňuji. Mohla bych se do nich ponořit a zhluboka nasávat jejich svěží vůni! Naštěstí je to „úchylka“ bez vedlejších příznaků a naprosto bezpečná (pokud zrovna netrpíte alergií) 🙂 Riziko předávkování zde nehrozí a na svou obranu poznamenám, že mi jejich přítomnost pomáhá zachovat optimismus a radost ze života. Vždyť už staří Číňané s nimi dělali zázraky!

Snímek obrazovky 2015-07-28 v 14.44.34

Holandské květiny (patro -2)

Koupit si řezané květiny a dát si je do vázy v práci je nejjednodušší způsob, jak si udělat z vašeho prostředí oázu klidu. Budou mít pozitivní vliv na vaší psychiku a zmírní, obzvlášť v prostředí kanceláří, tzv. sick – buildings – syndrom, tedy bolesti hlavy, únavu, a nervozitu. V obchodě Holandské květiny (patro -2) v PALLADIU si svou květinu pro radost určitě vyberete! Tip: Ze své zkušenosti vím, že pokud si s nimi budete každý den chvilku povídat, oplatí se vám dlouhou svěžestí. 😉

Ale co když vaše kolegyně nebo přítel trpí alergií nebo s vámi tuto zálibu prostě nesdílí? Pak mám pro vás jiné a lepší způsoby, jak uspokojit potřebu blízkosti květin.

SNÍDEJTE KVĚTINY
Ranní šálek kávy nebo oblíbeného čaje je zaručeně cesta k úspěšnému dni. Ať si jí dopřejete doma na terase nebo v práci, podávejte jí stylově v květinovém duchu. Sami uvidíte, že vstávání už nebude takovým hororem jako obvykle!

snídaně

Hrníček, Potten & Pannen (patro -2).

KVĚTINOVÁ LADY
Abyste dala najevo, že to s květinami myslíte opravdu vážně, zařaďte tento motiv i do svého šatníku. Letos v létě je opět jedním hlavním módním trendem a obchody hlásí doslova květinovou revoluci! Zvolte si jeden kousek flory, kterým se vybavíte do práce, a pozitivní nálada vás celý den neopustí.

květiny - práce

Náušnice, Bijou Brigitte (patro -1). Podprsenka, Intimissimi (patro +1). Šaty, Orsay (patro 0). Pásek + boty, WOJAS (patro -1).

VŮNĚ LÉTA
Neodmyslitelnou ranní procedurou před odchodem do práce je nejen líčení, ale i „vonění“. Já jsem pro své letní dny bezhlavě propadla toaletní vodě Daisy dream od Marca Jacobse! Originální éterická kompozice, která mě na celý den obklopí aurou květin – to je má TOP 1 letní vůně. A o designu flakónku se snad ani nemusím vyjadřovat 😉 Pořiďte si i vy svou květinovou vůni, která bude lahodit vašim smyslům po celý den! V parfumériích jich je spousta.

vůně

Toaletní voda, Parfumerie SEPHORA (patro 0). 

V KVĚTINOVÉM TĚLE ZDRAVÝ DUCH
Po práci legraci! A nebo cvičení. Pokračujte v květinové vlně a rozprouděte v těle endorfín! Značky se zaměřením na sportovní oblečení se opět vyznamenaly – letní tropická květinová kolekce ZX FLUX běžeckých bot Adidas je zkrátka k okamžitému nazutí 😉

na cviceni

Tílko, A3 SPORT (patro 0). Taška, Quiksilver & ROXY (patro 0). Kraťasy, SPORTISIMO (patro -2). Boty, adidas Concept Store (patro 0). 

NOČNÍ SNĚNÍ
Během spánku dochází v našem těle k obnově všech procesů a doplnění energie. Je však důležité navodit si správnou atmosféru, aby se nám dobře usínalo. Pro milovnice květin mám skvělý tip, jak dosáhnout oázy klidu! Provoňte ložnici jemnou květinovou vůní, která zklidní vaše myšlenky a vklouzněte do hebkých peřin s motivem rozkvetlé louky. A ke štěstí už vám nebude chybět nic 😉

noc

Povlečení, À LA MAISON (patro -1). Vonné tyčinky – Air Wick, dm drogerie markt (patro -2). 

Peter
Mohlo by vás zajímat