Get The Look: Oskaři 2014

9.3.2014

Poznáváte ji? „Selfie“, která vznikla minulou neděli v průběhu slavnostního předávání cen letošních Oskarů?  Na popud Ellen DeGeneres, která předávání cen moderovala, se najednou vyfotilo hned několik hvězd filmového průmyslu (Meryl Streep, Jared Leto, Kevin Spacey, Brad Pitt, Angelina Jolie, Lupita Nyong´ či Bradley Cooper). Tuto momentu, kterou Ellen tweetovala v přímém přenosu, pak během několika vteřin sdílelo přes dva milióny uživatelů.  Byl tak překonán dosavadní rekord sdílení, který do té doby držela fotka prezidenta Obamy a jeho ženy Michelle z listopadu 2012.

Pro Twitter se tak letošní předávání  Oskarů stalo svátkem díky překonanému rekordu. Pro nás ale Oskaři zůstali oslavou skvělých šatů předváděných na červeném koberci. Budeme-li se  soustředit na modely, které byly k vidění na červeném koberci před velkolepým předáváním 86. Cen Filmové akademie, zjistíme, že letošní rok byl střídmý, elegantní a vkusný. Letos se nekonaly žádné labutí šaty á-la Bjork v roce 2001, naopak se všemi modely chceme inspirovat.  Na červeném koberci totiž letos platilo, že v jednoduchosti je krása, a tak byly k vidění krémové, zlaté a bílé odstíny, decentní zdobení a promyšlené detaily.

Oscars_4

Pánové to mají snadné – stačí (dobře padnoucí!) kvádro nebo kalhoty a sako (ideálně v bílé barvě) a dobře upravené vlasy. Pokud jste Brad Pitt, můžete si samozřejmě nechat navrhnout manžetové knoflíčky svou snoubenkou Angelinou Jolie, jinak ale vystačíte s manžetovými knoflíčky klasickými, třeba od pietro fillipi (v PALLADIU patro +1). Dokonalý oblek, přesně jako měl Jared Leto, ale seženete například v obchodě GANT (patro +1).

Oscars_5

Jak již bylo zmíněno výše, barevně bylo letošní předávání zlatých Oskarů tlumené. Návrháři si „vyhráli“ na detailech v podobě výšivek, korálků, krajek nebo důmyslných střihů. Nejvýraznější barvou tak byla oranžová róba Jennifer Lawrence, jejíž jednoduché šaty byly kromě barvy ozdobené pouze prvkem s v češtině téměř nepoužitelným názvem „peplum“. To bylo na letošních Oskarech k vidění vůbec docela často, vy se jím můžete inspirovat například díky šatům od pietro filippi (patro +1). Výrazné barvy seženete letos buď v módním obchodě TOPSHOP (patro +1) v podobě šatů nebo v podobě skvěle pohodlných sáček od Promod (pato 0).


Oscars_1

Pokud se blíže podíváme na zmiňované detaily, byly na červeném koberci k vidění rafinované střihy. Nás učarovaly tmavě modré šaty Sandry Bullock, jejichž variantu pro každodenní nošení seženete v prodejně ESPRIT (patro +1).

Oscars_3

Bez pozornosti médií nezůstaly ani krajkové šaty Julie Roberts (na kterých se zároveň objevuje peplum). Krajky jsou letos všeobecně hodně oblíbené. Kromě šatů (například krásné z ESPRIT, patro +1) se objevují také na sáčkách, sukních nebo botách. Vypadá to, že bez krajek se letos prostě neobejdeme.

Oscars_2

Co se týče celkového vzhledu, podle Oskarové etikety se sází na přirozenost a eleganci. V líčení převládaly letos přirozené tóny – nude rty a decentní černé oční linky. Pro účesy pak platilo, že čím nedbalejší, tím lepší. Takže chcete-li se inspirovat Oscarovou image, zajděte si do M.A.C Cosmetics (patro +1), kde vám poradí, jakou tužku na oči nejlépe vykouzlíte tu správně efektní linku, a jak docílíte těch správně plných nude rtů. Skvělý účes hodný slavnostního večera vykouzlíte buď podle našeho video návodu Stylový účes od A až do Z, anebo si nechte poradit v některém z kadeřnických salónů v PALLADIU (Express Elite Hair a Fabio Salsa).
A co vy? Taky jste každoročně filmovou a módní slávou tak učarováni jako my? 🙂
Zdroj fotografií: https://twitter.com/TheEllenShow, http://elleuk.com, http://people.com

 

Kateřina
Mohlo by vás zajímat