Inspirace z módních mol: Black & White

11.3.2014

Světové fashion weeky jsou v plném proudu a na módních molech se předvádějí kolekce podzim/zima 2014. Pojďme se ale podívat, jak se trendy z „velkých“ kolekcí pret-a-porter jaro/léto 2014 promítly do kolekcí běžně dostupných. Konkrétně se zaměříme na nesmrtelnou kombinaci černé a bílé.

Tma a světlo, dobro a zlo, jing a jang, symbolika těchto dvou barev je hluboká. Jejich kontrast přímo svádí k tvorbě geometrických obrazců a optických klamů. I v letošní kolekci jaro/léto najdeme mnoho černobílých modelů. Vybral jsem z nich dnes proto 4 dámské a 4 pánské looky a pokusil se jimi inspirovat pro výběr velmi dostupných kousků, které na vás čekají blíže, než si myslíte – v prodejnách PALLADIA.

 fg_bw_w1_chanel

Přednost dostanou dámy. Lehký model od Chanelu působí díky bílé krajce velmi vzdušně, ale zároveň elegantně. Inspiroval mě k výběru bílého svetru Promod (patro 0) a černé plizované sukně 1.2.3 Paris (patro +1).

 

fg_bw_w2_dkny

Druhým modelem je neobyčejný kostým od DKNY. Zaujme silným kontrastem a leskem bílé barvy, je skutečně zářivý. Ležérnost looku dodávají pohodlné sportovní tenisky a vynikne také absence jiných barev s jedinou vyjímkou sytě červených rtů modelky. Kombinací bílých kalhot 1.2.3 Paris (patro +1) a bílého saka pietro filipi (patro +1) dosáhneme podobně působivého efektu.

fg_bw_w3_rl

Šaty od Ralpha Laurena okamžitě přitáhnou vaši pozornost a už ji nepustí. Vysoce kontrastní geometrický vzor látky zaujme zblízka i z dálky, na světle i v šeru. Co říkáte na černobílé šaty Reserved (patro 0)? Doplnit je můžete slunečními brýlemi ze stejné prodejny.

fg_bw_w4_versace

Poslední dámský model je z kolekce od Versaceho. Klasickou elegantní sukni smetanově bílé barvy a černou tašku s kovovými prvky nelze přehlédnout. Po podobné tašce se porozhlédněte v Guess (patro +1) a po bílé sukni třeba v Reserved (patro 0).

 

fg_bw_w_pieces_2

šaty Reserved, černá sukně 1.2.3 Paris, brýle Reserved, bílý svetr Promod, bílá sukně Reserved, kalhoty 1.2.3 Paris, taška Guess, sako pietro filipi


Dostáváme se ke čtyřem modelům, které mě zaujaly v pánských kolekcích jaro/léto 2014.

 

fg_bw_m1_bv

 

První model je od italské značky Bottega Veneta a dokazuje nám, že černobílý kostkovaný vzor je prostě stylový. V PALLADIU nejlepší kostkované košile najdete v prodejnách Guess (patro +1) a 7camicie (patro -1).

fg_bw_m2_tc

Druhý, ležérnější model od začínajícího amerického návrháře Tima Coppense je možná až moc jednoduchý a volný, ale kombinace obrovské šály, teplákovitých kalhot a vysokých tenisek mě zaujala. Podobný bílý svetr seženete v prodejně GANT (patro +1), černou šálu v GASu (patro +1) a bílé tenisky a tepláky například v A3 SPORTU (patro -1).

fg_bw_m3_kenzo

Třetí v pořadí je model z dílny francouzské značky Kenzo, bílý oblek s černým pruhem a kontrastní košilí. Podobný model se neshání snadno, krásné bílé kalhoty ale koupíte v Reserved (patro 0) a kontrastní čenobílé košile v 7camicie (patro +1).

fg_bw_m4_ps

Naši černobílou módní tour zakončíme jednoduchým modelem od Paula Smitha, pravého anglického rytíře. Kontrastní černobílé tričko najdete v Topmanu (patro +1), elegantní černé kraťasy si vyberete v pietru filipi (patro +1), černý opasek v Promodu (patro 0).

 

fg_bw_m_pieces_2

boty Nike, tričko Topman, kalhoty Reserved, košile Guess, šála GAS, opasek a kravata Promod, svetr GANT, krátké kalhoty pietro filipi, košile 7camicie

 

Doufám, že tento článek pro vás nebyl příliš černobílý a přinesl vám inspiraci do blížícího se jara 😉

 

Zdroj fotografií:  style.com,  stránky jednotlivých značek

Filip
Mohlo by vás zajímat
20.5.2014
Od Filipa