Buď o krok napřed – inspiruj se botami z London Fashion Weeku

6.5.2016

Sice máme jaro, ale na módních molech už dávno vládne podzim. Fashion Weeks FALL 2016 jsou už za námi a návrháři nás přímo zasypali hromadou inspirace a nových trendů. Nikdy neuškodí být v módě o krok napřed a vědět, co nás čeká a nemine (a vychytat v obchodech top módní kousky ještě před tím, než je budou mít všichni ostatní)! Dnes vám přináším obuvní speciál z London Fashion Weeku, ve kterém se podíváme na zoubek trendy botám, botkám a botičkám, a okoukneme obchody, kde ty nejmódnější střevíce prodávají už teď!

1. Čím špičatější, tím lepší

Špice na botách se objevily v dlouhé řadě kolekcí, včetně Simone Rocha, Ashish nebo TOPSHOP – a neměly by chybět ani ve vašem botníku, ideálně v kombinaci s vysokými jehlovými podpatky! Ať už zvolíte veselou růžovou variantu nebo černobílou klasiku, nemusíte investovat do bot od návrhářů – na své si přijdete i v obchodech jako MANGO (patro +1 v PALLADIU)  nebo Baťa (patro -1). 

london_fashion_week_boty (2)

Růžové lodičky, MANGO (patro +1). Černobílé lodičky, Baťa (patro -1). Černé lodičky, Office Shoes (patro -1).

2. V kůži hada

Vzor hadí kůže je dalším z trendů, který se na londýnském Fashion Weeku opakovaně objevoval – nejvýraznější byla asi kolekce Burberry složená z barevných majestátních kotníkových bot na vysokém podpatku a platformě. Milovnice černé určitě zaujmou jednoduché lodičky Erdem. Ekonomičtější, ale neméně atraktivní variace na hadí téma najdete například v CCC Boty (patro -2) nebo H&M (patro 0, -1).

london_fashion_week_boty (5)

Černobílé sandály na platformě, béžové sandály na jehlovém podpatku, CCC Boty (patro -2). Černé vysoké sandály, H&M (patro 0, -1).

3. Rozkvetlá zahrada

Obuv s motivem květin je dalším z trendů pro podzim 2016. S botami inspirovanými rozkvetlou zahradou ale neprohloupíte ani teď – jásavé lodičky, které aktuálně prodává Baťa (patro -1 v PALLADIU), jsou ideální volbou na přivítání jara! A pokud rády svůj smysl pro humor ukazujete i v oblékání, sáhněte po botách se vzorem plameňáků, které zaručeně rozveselí vaše všední dny!

london_fashion_week_boty (4)

Lodičky s potiskem, vše Baťa (patro -1).

4. Střapaté botky

Možná si říkáte, že třásně tu už byly loni – inu, na módní scéně zůstávají i pro rok 2016! Svou sbírku bot můžete obohatit o střapaté kotníkové boty na podpatku (béžovou verzi najdete v aktuální kolekci Promodu) nebo na platformě (H&M). A až vás z podpatků budou bolet nohy, pohodlí zajistí mokasíny se střapcem (MANGO).

london_fashion_week_boty (6)

Černé boty na platformě, H&M (patro 0, -1). Béžové kotníkové boty na podpatku, Promod (patro 0). Lakované mokasíny, MANGO (patro +1).

5. Silver & gold

Metalické obutí zářilo v kolekci Vivienne Westwood nebo Charlotte Olympia a zářit v něm budete i vy. Nosí se třpytky, flitry i všechny odstíny drahých kovů, zkrátka prostě všecko, co se třpytí! S blýskavými botami se teď “roztrhl pytel”, takže jsou velmi jednoduše k sehnání i u nás v Praze – například v obchodech  CCC Boty (patro -2 v PALLADIU) nebo Orsay (patro 0).

london_fashion_week_boty (3)

Zlaté mokasíny, H&M (patro 0, -1). Stříbrné sandály na platformě, CCC Boty (patro -2). Tmavě stříbrné lodičky, Orsay (patro 0).

 

6. Na kolena, na kolena, jé jé jé!

Letošní trendy v obuvi souhlasí s Ivanem Hlasem: top módní vychytávkou jsou vysoké kozačky až na(d) kolena. Jedním z nejvýraznějších modelů byly vysoké sametové boty z kolekce Roksanda, které dosahují až linii sukně, takže dělají dojem sametových punčoch! V černé se podobné kozačky objevily i v H&M, stejně jako neméně trendy koženková šněrovací verze.

london_fashion_week_boty (1) Vysoké kozačky, oboje H&M (patro 0, -1).

Doufám, že se vám trendy boty na letošní rok líbí stejně jako mně – myslím, že je opravdu z čeho vybírat!

K.

 

Zdroj úvodní fotografie: catwalker / Shutterstock.com.

Karolína
Mohlo by vás zajímat