10 jarních a letních must-haves!

7.5.2016

S jarními dny je tu i potřeba trochu provětrat šatník, vytřídit vše nepotřebné a tak uvolnit místo novým kouskům. Módní trendy pro jaro a léto 2016 přejí nízkým pohodlným botám, krajce, kostkám i volánům a rozhodně dávají prostor pro to se v oblékání trochu vyřádit!

1 – Batoh

Jedna z věcí, které nesmí chybět ve vaší jarní výbavě, je batůžek! V kolekci Burberry S/S 2016 byl představen luxusní sportovně-elegantní černý kousek ozdobený iniciály modelek, který dal směr novému módnímu trendu. Málokterá z nás (nebo spíš možná žádná 🙂 ) si však Burberry může dovolit, inspirujme se tedy aspoň stylem tohoto batohu a doplňme svou kolekci kabelek o něco trochu jiného – tmavý batoh s koženými prvky, který oživí každý outfit.

10_jarnich_must-haves (1)

Šedo-černý batoh, MANGO (patro +1). Černo-šedý batoh s postranními kapsami, Baťa (patro -1). Černý batoh, MANGO (patro +1).

2 – Kostkovaná pohoda

Jako na pikniku se budete cítit v modrobílých šatech nebo v pohodlných kalhotách, jejichž vzor je dalším letošním trendem. Kostky všech velikostí budou na módním výsluní na jaře i v létě a můžete si je pořídit v Lindexu (patro 0 v PALLADIU) nebo v MANGU (patro +1).
10_jarnich_must-haves (4)

Kostkovaná tunika, H&M (patro 0, -1). Krátké kalhoty, MANGO (patro +1). Kostkované šaty, Lindex (patro 0).

3 – Pantofle

Bohudíky za trend nízkých bot! 🙂 V teplých dnech nechte své unavené nohy odpočinout ve stylových pantoflích, které už dávno nejsou určené jen na doma. Zkombinujte s kalhotami nad kotníky a pohodlný módní look je na světě!

10_jarnich_must-haves (10)

Černé pantofle, H&M (patro 0, -1). Pantofle s hadím vzorem, MANGO (patro +1).

4 – Šaty à la noční košilka

I další z letošních módních hitů připomíná domácí odění: kromě pantoflí se letos nosí i “slip-on” šaty, které na první pohled evokují spodní prádlo a krajkové noční košilky. Ve svých kolekcích na letošní jaro tyto svůdné šatičky představili Alexander Wang, Calvin Klein i MANGO (patro +1 v PALLADIU) nebo H&M (patro 0, -1).  

10_jarnich_must-haves (2)

Starorůžové šaty, H&M (patro 0, -1). Bílé šaty, černé šaty s proužkem, MANGO (patro +1).

5 – Volány a volánky

Probouzející se příroda a rozkvetlé stromy lákají k tomu, obléknout si na sebe něco romantického. Romantice a křehké ženskosti přeje i aktuální móda: kromě výše zmíněných “košilkových” šatů jsou nyní v kurzu i řasení a volány (hodně volánů) a také odhalená ramena.

10_jarnich_must-haves (6)

Šaty s holými rameny, MANGO (patro +1). Lososová halenka, Orsay (patro 0).

6 – Kabelka ve tvaru půlměsíce

Je čas vyměnit svou “zimní” tmavou kabelku za zábavnější a světlejší jarní verzi. Pokud vás už velké “pytlovité” kabelky nebaví, zvolte tašku módního a netradičního půlměsícového tvaru.

10_jarnich_must-haves (7)

Černo-bílá kabelka, Camaieu (patro 0). Tříbarevná kabelka, Orsay (patro 0). Béžová kabelka s třásněmi, H&M (patro 0, -1).

7 – Ještě pořád třásně

Třásně se nosí i letos, a to nejen na kabelkách, ale i na bundách nebo kabátech. Pro chladnější večery ve společnosti je jak dělaný dlouhý střapatý kabátek, pro procházky po prosluněné Náplavce zase koženková bunda s třásněmi.

10_jarnich_must-haves (3)

Kabát, MANGO (patro +1). Koženková bunda, Orsay (patro 0).

 

8 – Bílá košile: klasika, která nezklame

Bílá košile je základní kousek, který v šatníku nesmí chybět prostě nikomu. Návrháři ji do svých letošních kolekcí zařadili v různých tvarech a provedeních, protože ani tento evergreen nemusí být nuda! Pokud také toužíte po něčem neobvyklém, mohla by vás zaujmout propínací verze lemovaná volánky anebo běloskvoucí halenka v rustikálním stylu s odhalenými rameny. A milovnice jednoduchosti mají výběr jednoduchý: stačí se podívat na aktuální kolekci v Lindexu (patro 0).

10_jarnich_must-haves (5)

Jednoduchá bílá košile, Lindex (patro 0). Halenka s odhalenými rameny, košile s volánky, H&M (patro 0, -1).

9 – Semiš!

Móda sedmdesátých let stále jede na comeback vlně a s ní i materiál typický pro tuto éru: semiš. Svůj pracovní look zpestřete semišovou sukní, kterou můžete vyměnit za obvyklou černou nebo šedou. Určitě nešlápnete vedle ani se semišovými šaty jednoduchého střihu nebo s bundičkou se zlatavým odleskem.

10_jarnich_must-haves (8)

Semišová bunda a sukně, Orsay (patro 0). Semišové šaty, H&M (patro 0, -1).

 

10 – Třpytivé & pohodlné

Blýská se na veselé časy: v módě jsou třpytky, flitry a kovové odlesky! Pokud se zrovna necítíte na lesklé šaty, ve kterých vynikne každá křivka, dopřejte si tento trend třeba aspoň na botách. Je už na vás, jestli si vyberete jásavé šupinaté kecky, černou flitrovou verzi anebo jen bílou klasiku se stříbrnou špičkou. Zářit budete tak jako tak! 🙂  
10_jarnich_must-haves (9)

 

Černé boty s flitry, Deichmann (patro -2). Lesklé růžové kecky, MANGO (patro +1). Bílé kecky se stříbrnou špičkou, CCC Boty (patro -2).

 

Prozářené květnové dny vám přeje

K.

Karolína
Mohlo by vás zajímat
20.5.2014
Od Filipa