5 účinných zbraní proti poškozeným vlasům

12.8.2014

Slunce a voda jsou sice našimi neodmysmyslitelnými společníky na prázdninách, ale je potřeba se před nimi dostatečně chránit. Nejedná se jen o pokožku našeho těla, ale také vlasy, na které často zapomínáme. V PALLADIU jsme pro vás objevili 5 účinných „zbraní“, díky nimž zůstanou vaše vlasy i po létu zdravé, lesklé a hydratované.
 
Co vám tedy radíme:
 
1) POKRÝVKA HLAVY
 
Základním prvkem celé výbavy je pokrývka hlavy, která nejen že chrání před slunečními paprsky, ale je také skvělým módním doplňkem. Letní kolekce jdou sice momentálně ve slevách na dračku, ale slamák ještě určitě seženete. Pár jich ještě mají třeba v Quicksilver & ROXY (patro 0) nebo v Marks & Spencer (patro 0).
 
2) SPECIÁLNÍ ŠAMPÓNY
 
Celodenním koupáním a sluněním dáváme vlasům silně zabrat, proto bychom se o ně měli poté také náležité postarat. Vlivem mořské soli a chlóru se vlasy vysušují a následným působením slunce dále poškozují. Dopřejte jim proto regeneraci prostřednictvím šampónů s UV filtry a vitamíny. Kvalitní kousky v Palladiu nabízí například LUSH (patro O) nebo Manufaktura (patro -2).
 
3) VÝŽIVNÉ KONDICIONÉRY
 
Šampónem však péče nekončí. Vlivem slunce a větrného počasí se vaše vlasy vysušují. Díky kvalitním kondicionérům jim dodáte potřebnou hydrataci a oni si ponechají přirozený vzhled a lesk a nelámou se. Na zajímavé kousky narazíte třeba v THE BODY SHOP (patro +1).
 
4) VLASOVÉ OLEJE A SÉRA
 
Už naše babičky si na vlasy nanášely olivový olej a zabalovaly si je do celofánu nebo pytlíku. Na vysušené vlasy je to nejúčinější lék, jen s tím rozdílem, že dnes existují přípravky, které obsahují hned několik druhů olejů naráz. Aplikovat je můžete kdykoliv přes den a příjemnou masáží si promastíte nejen vlasy, ale i pokožku. Opravdovým zázrakem je kokosový a sezamový olej, však největším hitem je olej arganový, který navíc úchvatně voní! Je to hydrogenovaný olej, který se získává z jader argánie trnité. Známý je pro svůj vysoký obsah tokoferolů, karotenu a esenciálních mastných kyselin. Ten nejlepší sortiment najdete také v THE BODY SHOP (patro +1).
 
5) DOPLŇKY STRAVY
 
Betakaroten pro lepší opalování je už známá věc. Ale i vlasy potřebují doplnit vitamíny, aby si udržely svůj zdravý vzhled. V Lékárně (patro -2) nebo v prodejně VITALAND (patro -2) zakoupíte vitamínové doplňky obsahující veškeré potřebné složky, které v letních měsících vlasům chybí.
 


Peter
Mohlo by vás zajímat