Čekání na Ježíška…

30.11.2017

Je to neuveřitelné, Vánoce jsou zase tady a další rok se blíží ke konci. Pokud chcete, aby i váš byt byl o Vánocích trendy, nechte se inspirovat novinkami pro Advent 2017.  Už řadu let platí, že daný rok je ve znamení určité barvy.  Letošním nejžhavějším kandidátem je barva bílá, které na paty šlape ještě fialová.

Látkový jelen VENCKE na dřevěném podstavci, À la Maison (patro -1). Vánoční stromeček ojíněný CHRISTMAS PINE, zelený s patinou, À la Maison (patro -1). Hvězda z březové dýhy, velká VILHELMINA, stříbrná, À la Maison (patro -1). Vánoční věnec 26 cm, À la Maison (patro -1).

V současné době jsou v řadě nejen moderních domácností velmi oblíbené dekorace inspirované severskými zeměmi a přírodou. Pokud i vy chcete svůj domov vyzdobit čistým severským stylem, dejte přednost jednoduchosti a funkčnosti. Severským Vánocům dominuje již zmíněná bílá barva v kombinaci s přírodními prvky. Mezi nejčastější materiály patří dřevo, papír, sklo a porcelán. Naše typické pestrobarevné baňky na norském stromečku budete hledat marně. Spíše narazíte na motiv hvězd, zvířat, ptáků nebo ruzné geometrické tvary.

Kulové svítidlo LED, Tchibo (patro  -2). Svícen, Tchibo (patro  -2).Vonné svíčky ve skleniččce, Tchibo (patro  -2). Papírová hvězda s LED, Tchibo (patro  -2).

Advent je kromě pečení cukroví a úklidu těch nejtmavějších koutů neodmyslitelně spojen s krátkým dnem a dlouhou nocí. Proto jsem si v této roční době velmi oblíbila světla, která dokážou vytvořit sváteční atmosféru. Nejčastěji vídáme mihotavé světlo svíčky, ale mnozí z nás si domov zútulní svítícími dekoracemi a světelnými řetězy.

Pléd VELUR STYLE snowflakes – bílošedá červenobéžová, SCANquilt, (patro -2). Návlek MOTIV srdce – červenobéžová, SCANquilt, (patro -2). Návlek BONA vločky-srdíčka – červená, SCANquilt, (patro -2).

Za oknem poletují sněhové vločky, v krbu práská oheň. Už se jen stačí zachumlat do teplé deky, která vás nejen zahřeje, ale zárověň dodá domovu sváteční kouzlo. Vše můžete doladit krásnými polštářky nebo úsměvným vánočním pyžamem.

Skleněná karafa s uzávěrem CRISTEL, À la Maison (patro -1). Servírovací tác NORDIC, hvězda, À la Maison (patro -1). Sklenice CRISTEL, À la Maison (patro -1).

Patříte také mezi milovníky vaječného likéru a vyrábíte si na svátky vlastní?  Podávejte ho tedy přátelům stylově v karafě z broušeného skla. A pro ty, co se právě rozhodli, že letos připraví svůj první vaječňák, přikládám  prověřený recept.


Domácí vaječný likér

Na 0.5 l koňaku si připravte tři žloutky, jeden vanilkový cukr, 0,3 l hnědého rumu a jednu plechovku kondenzovaného mléka.

Žloutky ušlehejte s vanilkovým cukrem do pěny, přilijte kondenzované mléko a přibližně tři minuty šlehejte. Na závěr přilijte rum a lehce prošlehejte. Ve skleněné karafě dejte chladit do lednice.

Kačka
Mohlo by vás zajímat
17.1.2014
Od Thea