Baret, klobouk či baker boy čepice?

20.10.2017

Pokrývky hlavy prostě milujeme! Pozvednou každý look úplně na jinou úroveň způsobem, jakým to žádný jiný doplněk neumí. Módní návrháři nám na přehlídkách Fall/Winter 2017 naservírovali hned několik superstylových pokrývek hlavy, které už konečně můžeme nosit. A jaké že to jsou?

#BARETY

Ještě nedávno to vypadalo, že i Francouzky vyměnily své ikonické barety za klasické klobouky. Ovšem poté je do svého repertoáru zařadil Dior, Marc Jacobs i Gucci, a baret se tak stal zcela klíčovým doplňkem pro rok 2017. Nosí se jak klasické vlněné, tak extravagantnější z vinylu. Na ten vsadila například Kendall Jenner. (uprostřed) Jestli chcete zabodovat a zavanout do svého šatníku trochu nedbalé francouzské elegance, určitě do něj běžte i vy.

Černý baret s perličkami, vínový a červený baret, TOPSHOP (patro +1). Vlněné vzorované barety, ESPRIT (patro +1). Černý sametový a růžový baret, TOPSHOP (patro +1). 

#BAKER BOY

Baker boy hats, známé také jako newsboy, poor boy or fisherman hats, byly IN na přelomu století. Teď ovšem zažívají obrovský comeback. Gigi Hadid (uprostřed) v ní nafotila titulku nejprestižnějšího módního časopisu světa Vogue a od té doby nosí baker boy čepici úplně všichni. Neměla by tak ve skříni chybět ani vám.

Černá a červená baker boy čepice, MANGO (patro +1). Tygří a růžová baker boy čepice, TOPSHOP (patro +1). 

#KLOBOUKY

Klobouk je odjakživa symbolem elegance a přepychu. Pokud jste ráda za dámu, jeden (nebo třeba i dva, tři) nesmí chybět ani vám! Pokud máte barevný kabát, investujte do černé klasiky. Pokud máte pocit, že vaší zimní garderobě něco chybí, okořeňte svůj vzhled kloboukem vínovým nebo třeba leopardím. 

Černý klobouk, H&M (patro -1, 0). Šedý klobouk, MANGO (patro +1).  Vínový klobouk, TOPSHOP (patro +1). Leopardí klobouk,  Marks & Spencer (patro 0, +1). Béžový klobouk, TOPSHOP (patro +1).  Šedý klobouk s tečkami,  Marks & Spencer (patro 0, +1).

Zdroj: archivy firem, Pinterest

Klára
Mohlo by vás zajímat