Projasněte svoji tvář díky správně upravenému obočí

14.5.2019

Pokud svému obočí věnujete dostatečnou péči a upravíte ho správně, odmění se vám projasněným pohledem a zvýrazněnou tváří.


Na obočí si udělejte čas za každých okolností. Upravené obočí zamaskuje známky únavy a celkově omladí obličej. Ale musíte vědět jak na to, protože nešikovnou úpravou umí obočí tváři pěkně uškodit. Co tedy dělat proto, aby se obočí stalo vaší ozdobou?

Čekání

Prvním a asi psychologicky nejtěžším krokem, který byste svému obočí měla dopřát, je nechat si ho dorůst do přirozené podoby. Trvá to celkem dlouho, takže se obrňte trpělivostí. Obnova všech chloupků vám zajistí, že vyrostou krásně přirozeně tak, jak vám ho nadělila matka příroda a vy ji pak už jen chytře podpoříte správnou péčí. Aby vám chloupky dobře rostly, pečujte o ně a promazávejte je například kvalitním přírodním olejem. Úplně nejlepší ale bude, když se alespoň „poprvé“ oddáte do rukou odborníků, kteří vám obočí vytrhají do pro vás ideální podoby a vy si pak budete perfektní tvar jen udržovat. Pokud si na tento zákrok po dlouhé době dorůstání troufáte sama, vytrhejte ho pinzetou. Ideálně po horké koupeli nebo sprše, kdy se na kůži vlivem tepla otevřou póry a jednotlivé chloupky jdou vytrhnout bez větší bolesti.

Zrcátko ebelin, dm drogerie markt (patro –2). Pinzeta na úpravu obočí Marionnaud, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Tip: Nechte si zkrášlit obličej skvěle upraveným obočím v kiosku Brow express (patro –2)!

Shaping

Ideální tvar poznáte jednoduše – vezměte si do ruky obyčejnou tužku nebo špejli a přiložte ji vertikálně podél nosu. Tam, kde tužka protne spojnici mezi vnitřním koutkem oka a chřípím nosu, by měl být začátek obočí. Končit by mělo naopak v bodě, kde se protíná vnější koutek oka a chřípí nosu. A nejvyšší bod se nachází v místě, kde se protíná chřípí nosu a duhovka oka. Poznačte si tato místa tužkou na obočí a podle toho vytrhávejte. Určitě se ale nezbavujte jiných chloupků než těch, co se nachází mezi obočím a těch, které vysloveně vadí ideálnímu tvaru. Méně znamená více, trend úzkých linek už dávno odezněl a doufejme, že se nikdy nevrátí. Dávejte tedy pozor, ať si celé obočí nezdeformujete.

Tón v tónu

Ideální odstín by měl ladit s aktuálním tónem vaší pleti a vlasů. Nebojte se míchat i dva tóny najednou pro co nejlepší efekt. Můžete vybírat z několika druhů produktů, od tužek, gelů, pudrových nebo gelových stínů, až po řasenky na obočí či fixy. Liší se způsobem použití. Je třeba otestovat, jaký produkt bude vyhovovat právě vám. Barvu nanášejte krátkými tahy vždy ve směru růstu chloupků a snažte se vytvořit spíše několik tenkých linek než jednu tlustou čáru – opět kvůli přirozenosti. Poté obočí zafixujte bezbarvým nebo lehce zabarveným gelem, aby vydrželo krásné celý den. Na závěr naneste těsně pod vnější část obočí světlý tělový odstín v tužce nebo klasický pudrový oční stín bez perleti, který obočí nadzvedne a pohled vašich očí nádherně projasní a omladí.

Sada mini produktů na úpravu obočí Brow-Raising Lineup!, SEPHORA (patro 0). Gel na obočí Fiber Brow Gel Tom Ford, gel na obočí Brow Pomade Douglas a set na obočí Brow Kit Bobbi Brown, DOUGLAS (patro –1). Pudr na obočí Lancôme Brôw Densify Powder to Cream a sérum na posílení růstu obočí Apot Care Optibrow Advanced, Marionnaud Perfumeries (patro –2). Tužka na obočí High Precision Brow Pencil Giorgio Armani Beauty, DOUGLAS (patro –1). Tužka na obočí 3 v 1 Sisley Phyto-Sourcils Design (barva, péče, přesnost) a tužka na obočí Marionnaud Make Me Happy, Marionnaud Perfumeries (patro –2).

Kristýna Svobodová
Mohlo by vás zajímat