5 rtěnek, které musíš mít

7.6.2016

Rtěnka – pro mnoho žen na celém světě ten nejdůležitější kousek v kosmetické taštičce, pro malé holčičky ten největší sen, pro mnohé krok k většímu sebevědomí a odvaze. Najdi i ty tu, která ti pomůže k pocitu výjimečnosti, která ti pomůže vyjádřit samu sebe a podtrhne tvou krásu. Ještě před dvěma lety jsem nevěděla, po které sáhnout – teď doma nevím, kterou vybrat dřív. 

Růžová hravě a jasně  

Často mám rtěnky spojené s místem a náladou. Když jsem byla předloni v Londýně, nutně jsem potřebovala růžovou. Jasnou, hravou, intenzivní, odvážnou. Přesně takovou jsem našla v prodejně TOPSHOP na Oxford Street, kterou vy najdete i v PALLADIU na patře +1. Navždy pro mě bude tento odstín londýnský a naprosto jedinečný. Kosmetika z TOPSHOPu má vždy parádivý obal, a to já moc ráda. Vyzkoušejte řadu LIPS a nebudete litovat. Rtěnka vydrží věky na rtech, i v kosmetické taštičce. A který odstín že je ten londýnský? All About me! 

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 6.32.01
 

Lips All about me – TOPSHOP (patro +1). 

Letní šťavnatost 

Také během léta ráda sáhneš po něčem výraznějším, hravějším? Pak vyzkoušejte rtěnku v oranžovějším tónu – skvěle vypadá v kombinaci s opálenou pokožkou a já musím říct, že jsem se na tenhle kousek těšila už na letišti, když jsem se vracela z dovolené. Podtrhněte svou letní náladou rtěnkou značky Sephora (patro 0) – já naprosto propadla rtěnce Color Lip Last. Tyto rtěnky patří mezi ty levnější a já můžu říct, že je moc ráda používám. Odstín 16 Orange Rocks jsem viděla na jedné krásné květinářce a hned jsem se musela zeptat, co je zač, protože je jednoduše úžasný. Rtěnka vydrží na rtěch i několik hodin, dobře se nanáší a rty nevysušuje. Během léta je to rozhodně moje nejoblíbenější rtěnka. 

TIP: Počkejte si na tuhle krásku a ušetři. Sephora mívá často akce na vlastní kosmetické produkty a já druhé vydání této rtěnky koupila se super 20% slevou. Nezapomeňte se v Sephoře registrovat do jejich klubu – opravdu se to vyplatí.

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 6.26.44
 

Color Lip Last – Parfumerie Sephora (patro 0). 

 

Do školy nebo do práce 

Netroufáš si občas na příliš výraznou barvu? Pak sáhni po některém z jemnějších odstínů 16h Lip Colour od Dermacolu (patro – 2). Já si asi nejvíce oblíbila odstínu 006. Nejedná se o 100% rtěnku, protože funguje na principu barvy a lesku – patří však mezi mé úplně nejoblíbenější, je na ni totiž spoleh. Nenosím ji sice celých 16 hodin – tak dlouho opravdu nevydrží – ale polovinu času rozhodně ano. A to je dost! Nejdříve na rty naneste barevnou část, kterou nechte pár vteřin uschnout a poté dokončete aplikaci průhledným leskem. Během dne už domalujete pouze lesk a barva drží a drží a drží. Zvládnete tak i oběd nebo večeři, rtěnka skutečně zůstane na svém místě.

TIP: Pokud se přeci jen stane, že rtěnka není po pár hodinách úplně ideální, doporučuji mít s sebou v kabelce malý odličovač na olejové bázi. Rtěnku tak dokonale odlíčíte. A když nemáte odličovač po ruce? Vystačíte si i s kapkou olivového oleje.

 

LongLasting_Lip_Colour_KOMP02-large
 

 

16 h Lip Color – Dermacol (patro – 2). 

Svěží přirozenost 

Značka Clinique se dala kdysi slyšet, že každou sekundu prodá někde na světě rtěnku. Tohle prohlášení stojí za kousek důvěry, nemyslíte? O Clinique Chubby Sticks jsem už psala v tomto článku – mám je prostě ráda. Rtěnka a balzám na rty v jednom, podtržení přirozeného vzhledu a hydratace. S Chubby Stick se vaše rty budou cítit prostě a jednoduše příjemně. Už několik dní pokukuju po odstínu Whooping Watermelon, který je podle mého to pravé pro léto. A jestli zvládnu tento náročný týden – půjdu si pro melounový zázrak za odměnu. 🙂

 

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 6.50.24
 

 

Whooping Watermelon – Clinique (patro 0). 

Rudá klasika 

Najít ten správný odstín červené chvilku trvá. Záleží na vašem tónu pleti a také na bělosti zubů. Jejich bílou zářivost můžeš podpořit rudou s modrým podtónem. Nejsou-li tvé zuby úplně dokonalé, vyhni se červené s podtónem do oranžova. Zajdi se poradit do Parfumerie Sephora (patro 0) nebo třeba přímo do specializovaného obchodu jako je M•A•C Cosmetics (patro -1) a Estée Lauder (patro 0). Nechte si poradit, zkoušejte, dejte si na čas a investujte. Správná červená volba vám může vydržet několik let, dokáže doplnit váš look – ať už je casual nebo speciální na večer.

Coco Chanel  jednou řekla: „If you’re sad, add more lipstick and attack.“ Přesně taková by měla být vaše červená. Mým splněným snem o dokonalé červené se stala rtěnka Chanel v odstínu 444 Gabrielle.  🙂

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 7.04.44
 

Coco Chanel – 444 Gabrielle  

A co ty? Jaká je tvoje nejoblíbenější rtěnka, lesk, balzám na rty? V čem se cítíš úplně nejlépe? A už jsi našla svou červenou? 🙂

 

Peter
Mohlo by vás zajímat