Kobaltově modrá

14.11.2013

Kobaltová modř není mezi trendy žádným nováčkem. Drží se na molech i v řetězcích už od minulého roku, stejně jako se však vrací do módy všechny nadčasové trendy, i tato výrazná modrá barva už se v historii několikrát ukázala. Už jste si v ní něco pořídili?

 

Kobaltová se letos na molech ukázala snad ve všech podobách. Na oversize kabátech, rolákových tenkých i hřejivých mohérových svetrech, na hedvábných šatech, na kabelkách, botech i líčení. Její výhodou je, že je nesmírně elegatní například v kombinaci s černou a bílou, přitom působí svěže a rozjasňuje i šedý podzim. Hodí se také skvěle na color blocking, kobaltově modrý kousek tak může zůstat vaším nejoblíbenějším i v teplejším ročním období, kdy budete mít o něco větší chuť experimentovat s barvami než teď na podzim. Rozhodně se ji tedy nebojte zkombinovat s malinově nebo třeba zářivě červenou.

molo

zdroj: Vogue.co.uk

Trend kobaltové modři se naštěstí v našich končinách docela drží, a tak můžete v obchodech narazit na super kousky. Vyrazila jsem je hledat za vás. Kobaltovou nálož najdete třeba v F&F, kde prodávají perfektní oblečení, které se hodí i do kanceláře. V Topshopu mají v kobaltové hlavně několik druhů šatů, pod které snad už jen kobaltové spodní prádlo z Etam Lingerie. Na zimní kabáty zářící i v největší vánici vyražte do Marks & Spencer. S praktickou kapucí je seženete například v prodejně GAS, prošívanou bundičku v retro stylu pak v Lacoste a důkaz, že se dá kobaltová zařadit i do preppy stylu je super vesta v prodejně Gant. Celou kobaltovou kolekci mají v obchodě SASSOFONO a v Camieu je jedna prodejní stěna skoro celá modrá 🙂

blue

vše F&F

IMG_2166

Topshop

IMG_2175

GAS

IMG_2179

Gant

IMG_2181

SASSOFONO

IMG_2204

Lacoste

IMG_2207

Camaieu

IMG_2210

Camaieu

IMG_2212

Marks & Spencer

IMG_2215

Marks & Spencer

IMG_2219

Reserved

IMG_2224

Promod

IMG_2226

Etam Lingerie

IMG_2227

Tally Weijl

IMG_2232

Tally Weijl

IMG_2237

Pimkie

IMG_2249

Filium

 

Pokud nenajdete šálu nebo čepici podle svého (kobaltového) gusta, stavte se na patře -2 v metropasáži v prodejně Filium pro úžasnou vlnu přesně v tom odsínu, který se vám hodí. Kobaltová mezi všemi ostatními doslova září, tak si z ni upleťtě teplou šálu a buďte in!

Thea
Mohlo by vás zajímat