4 pravidla pro štíhlou postavu

3.4.2015

Světem se šíří několik dietních trendů, které slibují, že vám zaručeně pomůžou konečně shodit přebytečná kila. Zkouší se jimi řídit jak celebrity, tak „obyčejní smrtelníci“. Trendů je však tolik, že sotva se vydáte ve stopách jednoho, objeví se nový. A tak s nadšením, že ten nový už bude určitě na vás fungovat, opustíte ten současný a vrhnete se střemhlav do nového. Pokud všemi těmito trendy projdete, nakonec stejně zjistíte, že se stačí řídit následujícími 4 pravidly.
 
JEZTE PRAVIDELNĚ A VYVÁŽENĚ
Tato mantra zřejmě ze slovníků dietologů a výživových poradců jen tak nevymizí. Dbejte na to, abyste jedli pravidelně, a snažili se nemít dlouho velký hlad – ideálně mějte po ruce neustále drobné svačinky (müsli tyčinku, sušené ovoce nebo oříšky, kterých mají nepřeberné množství v Marks & Spencer, patro +1). Pomáhá také plánování. Zkuste si vždy před novým pracovním týdnem (nebo před velkým nákupem) vymyslet, co budete v následujících dnech vařit, a podle toho si sestavte jídelníček. Nestresujte se ale, když se nepodaří dodržet ho 100%, hlavní je naučit se mít řád.

 

Tchibo
Krabičky s pevným zavíráním na ideální pravidelné stravování – Tchibo (patro – 2), velký nákup se spoustou zeleniny a zdravých dobrot hravě zajistíte v Albertu (patro – 2)

 

Samozřejmě, že počítat kalorie má pořád význam, protože příjem potravy nesmí převýšit váš výdej. Při počítání kalorií mi osobně hodně pomáhají online Kalorické tabulky – minimálně si dávám mnohem větší pozor co jím, když to pak musím zapsat.

aplikace

Aplikaci je možné stáhnout na Google play i na App store.

 
ZBAVTE SE LEPKU
V poslední době se také hodně mluví o lepku, respektive zejména o jeho doporučované absenci. Nemusíte nutně trpět celiakií, abyste vynechali z jídelníčku všechno, co obsahuje obiloviny (takže například mouku, ovesné vločky, uzeniny, pivo…). Taková bezlepková strava totiž prý dokáže dělat divy, zamávat se špatným zažíváním a zajistit úbytek hmotnosti. A začínají si toho všímat i celebrity. Třeba Miley Cyrus vděčí za svou skvělou postavu právě bezlepkové dietě (a cvičení), díky níž údajně zhubla přes 10 kg a Christina Aguilera se díky této stravě dokázala hned dvakrát vrátit na nižší váhu než před porodem.

christina
Zdroj fotografie: celebritiesdiet.info

 

SNIŽTE CUKRY, ZVYŠTE ZDRAVÉ TUKY

Možná se to nezdá zas jako takový objev. O tom, že sacharidy jsou špatné, už jsme všichni slyšeli. Snažíme se tedy omezovat bílé pečivo, sušenky, čokoládu a zmrzliny. Jenže! Co takové zdravé müsli k snídani, celozrnné pečivo nebo snad lehké těstoviny? O paleo stravování už jsme psali dřív, jde v podstatě o nejradikálnější typ této diety – pokud se stravujete dle paleo principů, smíte v podstatě jen maso, vejce, zeleninu, ovoce a ořechy.
 
CVIČTE, CVIČTE A ZASE CVIČTE
Ačkoli mnohé z nás věří tomu, že kýžené postavy dosáhnou jedině díky drastickým dietám (pro mnohé ženy je prostě jednodušší nejíst, než se namáhat s vařením, plánováním a balením do krabiček), cvičení by se prostě zanedbávat nemělo. Kdyby ne kvůli hubnutí, tak kvůli lepšímu fungování celého organismu.

body-book
Knihkupectví PALLADIUM
(patro – 1, patro – 2).

 

Cameron Diaz moc dobře ví, že o jednorázovém hubnutí to prostě není. Její The Body Book je již nějaký ten pátek bestsellerem, protože vysvětluje, že to doopravdy je o životním stylu. Takže pokud chceme změnu, cvičení se prostě nevyhneme. Naštěstí existuje nepřeberně možností, jak se vyřádit, a hýbat se. Navíc se konečně otepluje, takže i kdybychom měly jen chodit pěšky do práce, je to lepší než nic.

FitnessPro cvičení v interiéru a v centru Prahy je idální Pure JATOMI Fitness (patro +2), vybavení pro sport jak dovnitř, tak na ven seženete ve SPORTISIMO (patro – 2).

 

TIP: Chodíte raději cvičit po ránu? Nezkoušejte to na lačno. Stačí půlka banánu nebo sklenice 100 % džusu, aby se metabolismus správně nastartoval.

Kateřina
Mohlo by vás zajímat
22.3.2014
Od Lucie