Trendy drinky pro letošní svátky

22.12.2014

K pohodovému prožití vánočních svátků mohou, kromě vašich nejbližších a vánočních pochutin, přispět také s láskou připravené drinky. Namíchejte pro své blízké nápoj, který jim dá zapomenout na předvánoční shony a stresy a dodá jim opravdový pocit klidu a veselí. Připravili jsme pro vás pár námětů, jak namíchat ten správný sváteční koktejl.
 
MALINOVÝ MARTINY FIZZ
Udělejte dojem na své hosty s tímto stylovým koktejlem – lahodné plody s ginem, Proseccem a vermutem.

frizz

Smíchejte Martiny a gin dohromady a dejte vychladit do ledničky. Máte-li prostor v mrazničce, dejte namrazit také skleničky. Skleničky na Martini naleznete například v obchodě Potten & Pannen na patře -2.
 
Až dorazí hosté, na dno skleniček nasypte trochu moučkového cukru. Zalijte ho martiny-směsí, zamíchejte lžičkou a přidejte zmražené maliny. Nakonec doplňte šumivé víno, které můžete zakoupit v obchodě Kratochvílovci.
 
VÁNOČNÍ COSMOPOLITAN
Tento zázvorovo-brusinkový inspirující koktejl je zaručeně vánočním hitem. Připravte si cosmopolitan, oblíbený drink Carrie ze Sexu ve městě, ve vánočním duchu.

cosmopolitan

Smíchejte vodku a zázvorové víno ve džbánku. Zázvorové víno si můžete i vyrobit doma, když v jednom litru bílého vína necháte vyluhovat asi padesát gramů zázvoru. Do džbánku vmíchejte brusinkový džus, limetkovou šťávu a přidejte plátky zázvoru. Nakonec dozdobte plátkem limetky. Veškeré ingredience pro tento drink naleznete v PALLADIU v prodejně Albert.
 
ZLOMENÁ NOHA
Drink sice svým názvem trochu vystraší. Mít zlomenou nohu o Vánocích se nikomu nehodí. Tento nápoj vás ale naopak dokáže vyléčit po návratu ze zimní procházky a dá zapomenout na vaše prochladnutí. Je to velmi jednoduché a grog je přece nuda. Drink je možné připravit z bourbonu a zalít horkou vodou, ale my pro vás máme karibskou verzi!

broken leg

Zahřejte jablečný cider a do něj přidejte rum Captain Morgan Spiced nebo jiný tmavý karibský rum. Aby nebyl nápoj jen pro drsňáky, přidáme nové koření a třtinový cukr. Směs nalijte po zahřátí do velké teplovzdorné sklenice a ozdobte skořicí, která zároveň poslouží jako míchátko.
 
KAKAO S JELENEM
I když vás opravdový jelen o vánočních svátcích doma asi nenavštíví, nic vám nebrání, abyste místo čaje o páté připravili odpolední kakao, které vás i vaše přátele rozproudí.
kakao s jelenem-kolaz
Horké kakao nalijte do teplovzdorné sklenice. Přimíchejte zodpovědné množství likéru Jägermeister. Kdo tomuto druhu alkoholu přiliš neholduje, překvapivě velmi příjemnou alternativou může být i tuzemák. Aby nápoj vypadal ještě více sladce, ozdobte jej šlehačkou a zasypejte nastrouhanou čokoládou.
 
KÁVOVÝ KOKTEJL
Pro případ, že uspořádáte dámskou jízdu a po vydatném obědu dojde energie, nastává ta pravá chvíle, kdy můžete překvapit úžasnou kombinací kávy a koktejlu.

kava

Smíchejte ve sklenici na Martiny vychlazenou kávu s kávovým likérem Kahlúa. Kvalitní kávu poptávejte například v prodejně OXALIS, která se nalézá v patře -2. Přes obrácenou lžíci pomalu přelijte smetanu tak, že se jemně usadí na hladinu kávy. Už jen poprášíte troškou kakaa a servírujte s máslovými sušenkami nebo belgickými pralinkami. Výtečné pralinky můžete pořídit v prodejně arko nebo BON BON.
 
Přejeme vám, aby vás naše drinky ve studených dnech pořádně zahřály a rozproudily krev do nadcházejících dnů nového roku.

Peter
Mohlo by vás zajímat
18.7.2013
Od Sandry