High Fashion na Matějské

5.4.2015

Jaro už je  tady (minimálně Letná a Stromovka už kvete, honem na procházku!),  Matějská je v plném proudu a sezona pestré, hravé módy taktéž! Inspirujte se aktuální pouťovou módou plnou barev, třpytek a potisků tak, jak ji předvedli módní návrháři. A nebojte se, dá se v klidu nosit do práce i na rande.

MilaKunis

S příchodem teplejšího počasí všichni tak nějak podvědomě volíme pestřejší barvy. Letošní módní diktát ale velí opravdovou divočinu. Opět jsou hitem výrazné barvy, nicméně tentokrát ve formě extravagantních vzorů a potisků. Na rande nebo večeři s přáteli zabodujete volbou rozevlátých střihů a neotřelých materiálů. K jemným šifonovým šatům vezměte silonky, výrazné kozačky, džínovou bundu a neváhejte propojovat zdánlivě neslučitelné materiály a styly. Největší módní comeback zažívají třásně. Jsou na botách, kabelkách nebo dokonce na bundách. Vyzkoušejte je alespoň na té kabelce, dodají každému outfitu šmrnc a rozvernost.

Matejska-1Jemné batikované šaty – Marks & Spencer (patro 0, patro + 1), sada letních náramků – Bijou Brigitte (patro -1), semišové boty s třásněmi – TOPSHOP (patro +1). 

 

Na první pohled možná ne zcela lákavý styl, na vyzkoušení ale velmi pohodlný. Koženkové áčkové sukně v kombinaci s koženkovým nebo úpletovým sakem dodají energii a styl neformálním pracovním schůzkám. Necítíte-li se úplně na podkolenky v sandálech (co si budeme povídat, trauma je to u nás silné), volte klasické silonky a balerínky, těmi nezkazíte nikdy nic, to je ověřené.

Matejska-3Hnědá koženková sukně – Marks & Spencer (patro 0, patro + 1), červená koženková bunda a podkolenky – Tally Weijl (patro -1), sandály na platformě – TOPSHOP (patro +1).

 

Aktuální jarní móda navíc tak trochu vypadá, jakoby na nás opět dýchla 60. a 70. léta. Květiny, výrazné potisky, barvy v tónech zemité oranžové, trávově zelené, šedomodré a hořčičné žluté… to vše můžete letos nosit a nezávazně kombinovat křížem krážem. Pravidlo je jednoduché: nebojte se kombinovat nezkombinovatelné.

Matejska-4
Dlouhé vzorované šaty – H&M (patro 0, patro – 1), tmavě modrá kabelka – Promod (patro 0), modré sandály – Baťa (patro – 1), vzorované sako Marks & Spencer (patro 0, patro + 1).

 
Jako něžná princezna se budete cítit v jemných květinových, či přírodních vzorech decentně nakombinovaných s elegantní halenkou. Nebojte se vyzkoušet hedvábí, je osvěžující a temperamentní. Nechce-li se vám už chodit na pracovní schůzky v klasických, šedých kostýmcích, zkuste tuto rozvernou jarní variantu.

Matejska-5
Hedvábné sako a kraťasy, bílá halenka – H&M (patro 0, patro – 1), černé sandálky – Promod (patro 0).

 
Zdroj fotografií: Harper’s Bazaar, ithinkfashion.com, Pinterest, style.com

Kateřina
Mohlo by vás zajímat
23.10.2017
Od Elišky