4 domácí tipy pro vaši pleť

23.12.2015

Naše maminky a babičky dříve neutrácely tisíce v drogeriích a parfumériích, ale hledaly pomocníky pro krásu v přírodě nebo v kuchyni. A fungovalo to. Nebojte se proto někdy vyzkoušet i alternativu vašich běžných kosmetických produktů. Mile vás překvapí, jak skvěle fungují. Také vaše pleť v zimě ztrácí jas? Je suchá a unavená? Vyzkoušejte mé čtyři oblíbené domácí tipy, které vaší pleti dodají chybějící péči. 

Maska pro hydrataci 

masky.002

Zbožňuji avokádo a doma mi nikdy nechybí. O to větší radost jsem měla, když jsem zjistila, že může pomáhat i mojí pleti. Avokádo je zdrojem vitamínů i rostlinných tuků. Dokáže tak pleť hydratovat a jemně vyživit. Díky vitamínu E pleti pomáhá i proti vlivům stárnutí a dokáže ji příjemně rozjasnit. Obsažené tuky zabrání vysušování, a tak je avokádová maska právě teď opravdu v kurzu. Olivový olej je notoricky známým pomocníkem pro krásu. Lepší výživu pro vaši pleť už asi těžko v kuchyni naleznete.

Co budete potřebovat: 

  • 1/2 avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak na to? 

V obchodě vyberte měkké avokádo, můžete se podívat přímo po „ready to eat“ typu. Plod rozkrojte na polovinu a jednu z nich vydlabejte do mističky. Důkladně rozmačkejte na kašičku vidličkou a přilijte asi dvě lžíce oleje. Vše jemně promíchejte a naneste na vaši pleť. Pokud vám ještě troška zbyde, můžete nanést také na ruce, které bývají během zimy obzvláště vysušené. Nechejte působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

Maska pro rozjasnění 

masky.004

Máte během zimy pocit, že je vaše pleť šedá a bez života? Nesnězte banán tentokrát ke snídani celý, ale jednu půlku si schovejte pro zázračnou pleťovou masku. Banány obsahují mnoho ovocných kyselin, vitamínů i minerálů. Banán je vhodný i pro velmi citlivou pleť – jeho účinky jsou velmi jemné. Dodejte pleti jas a svěžest, zbavte ji zimní únavy. Med je zázrakem přírody, který dokáže pomoci s mnoha problémy – mimo jiné příznivě působí i na pokožku – krásně vyhlazuje a vyživuje. Pokud vaše pleť není příliš citlivá, do masky můžete přimíchat i několik kapek pomeranče. Ten díky bohatému vitamínovému složení pleti dodá ještě více jasu.

Co budete potřebovat: 

  • půlku banánu
  • lžíci medu
  • trošku vymačkané pomerančové šťávy

Jak na to?

V misce rozmačkejte půlku sladkého banánu (doporučuji sáhnout po uzrálejším kousku), vmíchejte lžíci medu a rozmělněte vymačkanou pomerančovou šťávu. Vše důkladně promíchejte a naneste na vaši pleť. Nechte působit a poté smyjte vlažnou vodou.

Maska pro vyživení 

masky.001

Ovesná maska je vhodná téměř pro každý typ pleti. Oves obsahuje spoustu vitamínu B a minerálů, které příznivě působí díky zklidňujícím a zjemňujícím účinkům. Skvělým pomocníkem z kuchyně jsou také vajíčka. Na internetu najdete spoustu tipů, s čím je vhodné žloutky nebo bílky smíchat. Proč právě vejce? Obsahují spoustu vitamínů – A, B, D, E nebo K a spoustu dalších látek jako je fosfor, nebo třeba železo, hořčík a selen. Žloutek se používá především pro dodání pružnosti a života pokožky.

Co budete potřebovat? 

  • půl hrnku ovesných vloček
  • lžíci medu
  • tři lžíce olivového oleje
  • žloutek

Jak na to?

Všechny ingredience v misce jemně smícháme a necháme chvilku stát – vločky do sebe nasáknout ostatní složky. Poté jemně aplikujeme na vyčištěnou pleť a necháme působit. Následně omyjeme vlažnou vodou. Doporučuji tuto masku aplikovat třeba během koupele. Vločky na pleti nedrží tak dobře, tak abyste nemusela uklízet.

Jemný peeling pro pokožku  

masky.003

Toužíte po božsky jemné pokožce? Mým nejoblíbenějším tipem z kuchyně je medový peeling. Připravuji si jej každý týden  a miluji ho. Nejen že pleť jemně vyhladí, ale dodá jí také medovou vůni.

Co budete potřebovat?

  • 5 lžic medu
  • 3 lžíce cukru

Jak na to?

V mističce smíchejte med a cukr do jemné směsi. Napusťte si vanu a nechte pokožku chvíli namočenou. Pak  nanášejte vzniklou směs a jemnými krouživými pohyby rozmělněte na pokožce. Poté tělo důlkladně opláchněte a naneste váš oblíbený sprchový gel. Nezapomeňte po koupeli pleť důkladně vyživit oblíbeným tělovým mlékem.

Když nemáte tolik času…

Pokud si zamilujete stejně jako já pomocníky z přírody, ale nechce se vám recepty připravovat doma – zastavte se v prodejně kosmetiky Lush (patro 0). Najdete tam nekonečné množství přírodní kosmetiky plné barev a vůní, nebudete vědět kam se dříve podívat, k čemu dříve přivonět. Všechna kosmetika je přírodní a vyrobena s maximálním ohledem na práva zvířat. Báječně tam nakoupíte také dárečky pod stromeček – těšte se na článek s našimi tipy, co v Lush neminout.

lush_3

Kam se zastavit pro suroviny pro domácí zkrášlování?

V prodejně Albert (patro -2) najdete všechno. Já osobně doporučuji bio produkty z  Marks & Spencer Fresh Food (patro 1) nebo z dm drogerie markt (patro – 2), kde mají opravdu široký výběr. 

 

Peter
Mohlo by vás zajímat
5.9.2014
Od Filipa
20.12.2013
Od Šárky