Recepty 3 lehkých jídel, které si zamilujete

24.7.2019

V létě si připravujeme, nebo v restauracích volíme, spíše lehčí jídla. Proto jsme pro vás v restauracích PALLADIA vybrali tři recepty, které nezatíží váš metabolismus, jsou výživné, zdravé a určitě vám budou chutnat!


 

MALINOVO-JAHODOVÝ FRESH BOWL S OVOCEM 

Ingredience (na 4 porce):

400 g tvarohu
200 g jahod
200 g malin
40 g medu
60 ml kokosového mléka

Postup:

Do čtyř sklenic rozdělíme tvaroh a zakapeme jej medem. Rozmixujeme jahody, maliny a kokosové mléko. Pyré nalijeme na med a ozdobíme malinami.


Fruitisimo
 

Skočte ochutnat čerstvé bowls do Fruitisima 9 čerstvě připravených bowls. Vybrat si můžete kelímek plný sladkého sezonního ovoce, smoothie bowl, který tvoří pouze rozmixované ovoce, nebo fresh bowl složený z tvarohu, nebo jogurtu, doplněný třeba mangem a kokosem, jahodami, malinami a medem nebo borůvkami, ovesnými vločkami a kokosovým mlékem. Který se stane vaším favoritem?


 


BRETAŇSKÁ GALETTE 

Ingredience (na 10 palačinek):

330 g pohankové mouky
10 g soli
75 cl vody
vejce
500 g listového špenátu
150 g uzeného lososa
cibule, česnek, sůl, pepř
několik lžic másla
10 vajec

Postup:

V misce nejprve připravte těsto na galettes. Smíchejte pohankovou mouku se solí a pomalu zapracujte vodu. Nakonec přidejte vejce a nechte těsto alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici zakryté potravinovou fólií, aby se suroviny správně spojily. Mezitím si připravte náplň: špenát ohřejte na osmažené cibulce a česneku a ochuťte solí a pepřem. Lososa nakrájejte na tenké plátky. Po dvou hodinách je těsto správně odleželé a můžete na pánvi na mírném ohni rozpálit máslo. Palačinku opečte z jedné strany, obraťte ji a ozdobte ji špenátem a lososem. Doprostřed palačinky rozklepněte syrové vejce. Okraje palačinky (když už je dostatečně propečená) ohněte doprostřed a vytvořte tak čtvercový tvar. Palačinku opékejte do chvíle, kdy je vejce usmažené podle vašich preferencí. Na závěr můžete palačinku ozdobit nasekanou petrželkou. Bon apétit!


Kavárna Creperie 

Pokud jste někdy byli na prázdninách v Bretani, určitě jste ochutnali místní specialitu – galettes. Galettes jsou přirozeně bezlepkové palačinky z pohankové mouky, které se většinou podávají na slano. Naštěstí není potřeba jezdit tak daleko, můžete zajít do PALLADIA do Kavárny Creperie, pokud si galettes nechcete připravit sami doma.

 

TABBOULEH 

Ingredience (na 4 porce):

500 g plocholisté petržele
50 g bulguru (drcená pšenice)
4 větší rajčata
1 cibule
1 citron
1 římský salát
1 dcl olivového oleje
sůl
máta na ozdobu

Postup:

Petržel nakrájíme na malé kousky, opláchneme vodou a necháme okapat. Namočíme bulgur, aby změknul. Pak nakrájíme rajčata na malé kousky a cibuli na jemno. Všechny ingredience smícháme a dochutíme solí, čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a olivovým olejem. Servírujeme na listech římského salátu a ozdobíme větvičkou máty.


El Emir 

V originálni restauraci El Emir si vychutnejte autentické libanonské menu, ve kterém najdete více než 80 druhů mezza, čerstvé ryby a mnoho dalších libanonských specialit připravených z prvotřídních surovin zkušeným týmem kuchařů. Menu a orientální interiér restaurace vám i vašim přátelům přiblíží chuť orientu.

 

Burda
Mohlo by vás zajímat