5 základních trendů podzimního šatníku

1.9.2020

Letošní trendy dávají vyniknout osobnosti každého jednotlivce. Individualismu perfektně nahrává i jeden z trendů nejdůležitějších, kterým je udržitelná móda. Neznamená to jen, že ze starého nevyužívaného oděvu vytvoříte nový módní kousek, ale i to, že byste si věci měli kupovat nadčasové, takové, které vás budou dlouhodobě bavit. A trendy? Ty letos spočívají především ve stylingu!


Nadčasový kabát

Kabát většinou nebývá investicí na jednu sezonu. Proto při jeho výběru sáhněte po kvalitních přírodních materiálech, jakými jsou vlna nebo kašmír, a volte střih, ve kterém se budete cítit skutečně skvěle. Letos návrháři dávají přednost delším siluetám, které jsou často v pase přísně stažené páskem.

Kabát krémový, H&M (patro –1, 0); kabát béžový, Gant (patro 1); černé kozačky, Guess (patro +1); kožený batoh,
PIETRO FILIPI (patro +1); kostkovaný kabát, PIETRO FILIPI (patro +1).


Paris Fashion Week, Fall/Winter 2020/2021 / Givenchy. Photo by Peter White/Getty Images.


Nestárnoucí mini kostka

Až hypnotizující vzor se letos objevil hned na několika nejdůležitějších přehlídkách sezóny. Vypadal skvěle jak na kabátech, tak na šatech. Nosil ho už Sherlock Holmes, takže s ním chybu neuděláte v jakékoli době. Opět záleží na vhodně zvolených doplňcích. Letos se k tomuto vzoru nebojte obout ani pohorky.

Krátký kabát, C&A (patro –1, 0); bunda do pasu, C&A (patro –1, 0);  šála, Lindex (patro 0); sukně s páskem, MOHITO (patro +1); asymetrické šaty, Patrizia Pepe (patro +1); kostkovaná čepice, ESPRIT (patro +1);  bílé pohorky, DEICHMANN (patro –2); blazer, Orsay (patro 0); kalhoty, Gant (patro +1).


Paris Fashion Week, Fall/Winter 2020/2021 – Chloe. Photo by Peter White/Getty Images.


Šaty z 50. let

Velkým trendem je návrat elegantních šatů, jaké nosily naše babičky v poválečném období. Přísně střižená silueta zvýrazňující útlý pas a emancipovaná ramena dávala na odiv světu, že žena zvládne cokoliv. Další z důkazů, že dřívější trendy se (tak jako tak) na scénu zase vrátí.

Červené šaty, H&M (patro –1, 0); červené rukavice, Gant (patro +1);  žíhané šaty, Lindex (patro 0); černá kabelka, Orsay (patro 0);  kotníkové boty, CCC (patro –2); lila šaty, MOHITO (patro +1);  dlluhý kabát, Orsay (patro 0).


Milan Fashion Week, Fall/Winter 2020/2021 – Boss. Photo by Jacopo Raule/WireImage.


Oblek pro každou příležitost

Dámy si s oblekem a jeho variantami mohou hrát donekonečna. Letos neuděláte chybu, když ho oblečete na holé tělo a sako stáhnete páskem, nebo pod něj naopak vezmete krajkový top či jen podprsenku a necháte sako rozepnuté. Budete královna večírku! Do kanceláře pak pod sako oblečte klasickou košili nebo jednoduchý top. Vzhled obleku změní i boty, které kolikrát stačí jen přezout během dne, a máte takzvaný day to night outfit.

Sako, GERRY WEBER (patro +1); kalhoty, GERRY WEBER (patro +1); oversize sako, H&M (patro –1, 0); kalhoty, H&M (patro –1, 0); šperk, ALO Diamonds (patro +1); pásek WOJAS (patro –1); boty, CCC (patro –2); blazer, Orsay (patro 0); kalhoty, Orsay (patro 0).

Paris Fashion Week, Fall/Winter 2020/2021 – Alexander McQueen. Photo by Peter White/Getty Images.



Perfektně padnoucí džíny

Slim džínám postupně odzvonilo a na scénu se zase vracejí rovné nebo i zvonové střihy. Pohrajte si se stylingem a vytvořte s nimi vysoce elegantní outfit, nebo naopak zkuste ležérní street style po vzoru přehlídky Fendi.

Pulovr, Orsay (patro 0); černé boty, WOJAS (patro –1); džíny s páskem, Orsay (patro 0); rovně střižené džíny, Levi’s (patro –1); hodinky Daniel Klein, TOP TIME (patro 0 ); světlý top, Lindex (patro 0); podprsenka, TEZENIS (patro –1); zvonové džíny modré, GERRY WEBER (patro +1); zvonové džíny tmavě modré, ESPRIT (patro +1); zlatý prsten, YES Jewellery (patro –1).

Milan Fashion Week Fall/Winter 2020-2021 – Fendi. Photo by Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/Getty Images.

Karolína
Mohlo by vás zajímat