6 beauty tipů pro dlouhotrvající letní opálení

25.8.2015

Že letos prázdniny utekly asi třikrát rychleji než jindy? Festivaly, dovolená, výlety, kavárenské povalování, večerní drinky na Náplavce a spousta knih. To vše nejlépe se sluníčkem nad hlavou a s opálenou pokožkou. Máte obavy, že po prázdninách vaše kůže rychle vybledne a vy přijdete o svůj bronzový nádech? Pátrala jsem po tricích, jak si opálení udržet a nejlépe ještě prodloužit. Našla jsem, vyzkoušela jsem a ráda se podělím.  A nebojte – do solária vás nepoženu.

KROK 1: VŠE ZAČÍNÁ VE SPRŠE

Také jste četla, že by se po opálení měla kůže co nejméně drhnout a neměla byste se sprchovat dlouho?  Žádná pravda a velká fáma! Nebojte se pokožku ošetřit peelingem – je důležité zbavit se odumřelých kožních buněk. Pokožce se díky tomu vrátí zdravý a zářivý vzhled, zbavíte se blednoucího dojmu a připravíte ji pro další péči.

Já si ve sprše peeling dopřávám dvakrát do týdne, nejraději ráno – mám vždy pocit, že mě to hezky rozproudí pro nový den. Během léta si s sebou do koupelny beru především produkty, které mají ovocnou vůni – jednoznačně u mě vítězí péče Aroma Ritual od značky Dermacol – už jste vyzkoušeli?  Vůně vodní meloun je mou nejoblíbenější a navíc si ji můžu užít rovnou dvakrát – při peelingu i sprchování.

final melon

Sprchový gel a peeling Aroma Ritual , Dermacol (patro -2)

KROK 2: HYDRATACE, HYDRATACE A ZASE HYDRATACE

Po každém koupání, zvláště pak po aplikaci peelingu, nikdy nezapomínám pokožku rozmazlit hydratačním mlékem. Je důležité kůži dodávat dostatek vláhy a výživy, díky níž se pak méně loupe a udrží si bronzový nádech mnohem déle.

Během léta, kdy je pleť vystavená sluníčku, používám ráda krémy se speciálním složením pro prázdninové měsíce. Co by měla sluneční péče obsahovat? Skvělou regeneraci můžete kůži dopřát díky krémům s D-panthenolem, beta karotenem, vitamínem E a nejrůznějšími oleji. Pokožka bude nejen skvěle hydratovaná, ale také zlidněná a heboučká.

Mým největším favoritem je přípravek Beta Carotene Body Milk – podporuje a prodlužuje opálení pokožky a navíc má velmi příjemnou jemnou vůni.

dermacol hydratace

Beta Carotene Body Milk a After Sun Regenerating & Hydrating BalmDermacol (patro -2)

KROK 3: OPÁLENÁ BĚHEM PÁR HODIN I MINUT

Máte i přesto pocit, že vaše opálení mizí, nebo jste sluníčku letos příliš času nedala? Samoopalovací přípravky můžou pomoci a jsou navíc, oproti soláriím, k pleti velmi šetrné. Produkt naneste na čistou a suchou pokožku a snažte se je rozetřít rovnoměrně. Nikdy si nezapomeňte pořádně umýt ruce, speciálně se věnujte místům mezi prsty.  Nechejte tělo volně uschnout (alespoň 10 minut) a až po té se oblečte.

Máte čas jen pár minut? Už jste slyšela o tělovém make-upu? Okamžitý efekt opálení, perfektní zakrytí drobných nedokonalostí a sjednocení tónu pokožky. Já si moc oblíbila krém Perfect Body Make-up, který má lehoučké složení, skvěle se roztírá a obsahuje panthenol a vitamín E.

samoopaleni

Self Tan Lotion a Perfect Body Make-upDermacol (patro -2)

KROK 4: DOKONALÉ LETNÍ NEHTY

Máte vaši letní barvičku pro nehty? Já v prázdninových měsících používám nejraději neonové odstíny a laky obsahující třpytivé částičky. Skvěle dokáží rozzářit jakýkoli outfit a dodávají šmrnc, který mě baví. Mé nejoblíbenější letní barvy pro manikúru jsou už několik let neonová růžová a oranžová – veselé barvičky ke sluníčku prostě patří a kdy jindy je nosit? Nejraději mám mini laky od značky Dermacol – vždy je stihnu během sezony vypotřebovat a mají praktický aplikátor. Moji favorité? Oranžový Neon Glow Orange č. 2 a třpytivý Lilac Pixel č. 8.

laky

Oranžový lak Neon Glow Orange č. 2 a třpytivý Lilac Pixel č. 8, Dermacol (patro -2)

KROK 5: BRONZOVÍ POMOCNÍCI PRO PLEŤ

Nebojte se do líčení pustit kousek třpytivého sluníčka a dodejte tak snědé pokožce ten správný prázdninový nádech.

Letos jsem si oblíbila bronzující a hydratační fluid Sheer Face Illuminator Sun Bronze – ten obličej sjednotí a rozjasní.  Můžete jej přimíchat přímo do vašeho oblíbeného hydratačního krému či make-upu, nebo jím zvýraznit přímo lícní kosti, spánky a čelist.

Dalším oblíbeným produktem je Bronzing Palette – ta má příjemnou pudrovou texturu a pleť po nanesení působí hezky opečovaně.  Zlatý rozjasnňovač používám velmi jemně na celý obličej – intenzivněji pak zvýrazním tváře. Tmavší hnědý odstín je skvělý k úpravě kontur tváře – hranice vlasů, spánky, pod lícní kosti a na boky nosu.

Pokud nemám času nazbyt – ráda si vypomůžu multifunkčním líčidlem Shine Ritual. Skvělá vychytávka pro cestování, která zabere jen minimum místa a může být využita hned několikrát – dodá krásný lesk očím, tvářím i rtům.

decor

Sheer Face Illuminator Sun Bronze, Bronzing Palette, Shine Ritual, Dermacol (patro -2)

KROK 6: LÉTO VE VLASECH

A když už je naše pokožka skvěle hydratovaná, zářivá a bronzová, vaše nehty svítí barvičkami a pleť máte k nakousnutí – dejte tomu ještě kousek něčeho nečekaného. Třeba díky barevným pudrům na vlasy. Já vybrala v prodejně Dermacol jejich novinku v růžové a fialové barvě. Naprosto jsem se do tohoto trendu zamilovala. Aplikace je raz dva a já zářím víc, než kdykoli předtím. Léto ještě rozhodně nekončí!

powder final

Barevný pudr na vlasy č. 4 VioletDermacol (patro -2)

Zaujal vás některý z produktů? Všechny je můžete zajít omrknout do prodejny Dermacol, kterou v PALLADIU naleznete v patře -2.

V nádherně barevném obchodě mají vše, co budete pro vaši bronzovou pleť a pokožku potřebovat – od sprchování a hydratace až po dokonalé líčení.  A pokud budete chtít, s výběrem vám můžou pomoci usměvavé prodejní asistentky – můžu jen a jen doporučit.

11758983_10205077372073999_406853393_n
Užijte si krásný zbytek léta plný všeho, co k němu patří! A s prvními nepřízni počasí naznačující blížící se podzim nesmutněte – léto si můžete prodloužit bronzovou pletí až do podzimu!

Barča

Peter
Mohlo by vás zajímat