Zachumlejte se!

16.10.2020

Právě nastává to krátké a kouzelné období, kdy můžete svetr nosit jako svrchní oděv a nemusíte přes něj ještě vrstvit bundu nebo kabát (tedy pokud zrovna neprší). Svetry totiž k barvám podzimu neodmyslitelně patří. Ne že byste je pak neunosili v zimě, ale na podzim je prostě máte chuť nosit víc než kdy jindy. Tak si je užijte! A jaké byste si určitě měli pořídit?


ONA

Se vzorem – barevný mix

Vzorovaný, huňatý a oversize. Po takovém svetru sáhněte, pokud ho chcete užít na podzim ve městě, o víkendu se do něj zabalit na chatě a v zimě ho vyvenčit na horách. Bude vám stylovým parťákem do nepohody. Při vybírání svetru, který opravdu zahřeje, nezapomeňte zkontrolovat jeho složení. Čím větší podíl vlny (ať už té beránčí, nebo kašmírové), tím vás zahřeje více. Naopak umělé vlákno, i když bude sebevíc huňaté, tolik nezahřeje, ale jeho výhodou je zase menší žmolkovatění.

Fialový svetr s pruhy, Armani Exchange (patro -1); kostkovaný svetr, Orsay (patro 0); svetr s pruhy, GANT (patro 1);  svetr se zimním vzorem, H&M (patro -1, 0); svetr se zimním vzorem, Lindex (patro 0).


Elegantní – neutrální barvy

Svetry v neutrálních barvách s pečlivě zvolenými vypletenými vzory lichotící postavě jsou skvělou investicí na několik sezon. Takový svetr pak funguje jako dobře padnoucí sako. Můžete ho vzít k čemukoli a vždy vám dodá šťávu a punc elegance. Barvy volte takové, které sedí vaší pleti, a nebojte se pohrát si s volány, které opticky pomohou zakrýt nedostatky a naopak zviditelnit vaše přednosti. Pokud pečlivému výběru věnujete svůj čas, odmění se vám tím, že bude oddaně sloužit klidně i několik let.

Rolák, GANT (patro 1); s límečkem, H&M (patro -1, 0);  klasický svetr, GERRY WEBER (patro 1); svetr s pletným vzorem, GANT (patro 1); rolák s hrubým vzorem, HUGO Hugo Boss, (patro 1).


Kardigan – barvy slunce

Kardigan jako takový je letos velkým trendem. Patří totiž k návratu 70. let. Zařadily je do svých kolekcí snad všechny značky, od těch nejluxusnějších až po ty highstreetové. Ačkoli je to téměř nadčasová klasika, v každém období má své signifikantní prvky, které z nich dělají must have sezony. Letos sáhněte po krátkých do pasu s velkými knoflíky a nebojte se ani výrazného pleteného vzoru. Budou vám slušet jak na holé tělo nebo jen hedvábnou košilku, tak i přes rolák. K němu pak oblečte téměř cokoli. Za dámu budete, pokud si oblečete sukni ke kolenům, spolu se světlými džínami do pasu budete nenuceně šik a pánské kalhoty z vás ve spojení s kardiganem udělají neohroženou byznysmenku. Nebo si rozjasněte den s kardiganem v barvách slunce.

Tmavě oranžový kardigan, ESPRIT (patro 1); žlutý kardigan, ESPRIT (patro 1); pomerančově oranžový kardigan, Marks & Spencer (patro 0, 1); zarůžovělý kardigan, Orsay (patro 0); vzorovaný kardigan, GANT (patro 1).


ON

Vsaďte na neutrální, zemité tóny. Tyto barvy k podzimu neodmyslitelně patří a nebude tomu jinak ani letos. Jsou totiž pro svetry jak dělané, protože na nich působí naprosto přirozeně a odkazují ke klasickému kolorování vlněných přízí přírodními barvivy. Navíc se dobře kombinují a budou vám slušet jak k džínům, tak ke klasickým vlněným kalhotám.

Modrý rolák, RESERVED (patro 0); zelený rolák, H&M (patro -1, 0); hnědý rolák, H&M (patro -1, 0); černý rolák, ESPRIT (patro 1); šedý rolák, Marks & Spencer (patro 0, 1).


DÍTĚ

Rozveselte dětský šatník pestrými vzory a barvami a udělejte z nového svetru jejich základ podzimního a zimního šatníku. Kombinovat je pak už můžete jen s neutrálními tóny a i tak nebudou mít děti pocit, že jsou nudně oblečené.

Modrý svetr na zip, ALPINE PRO (patro -1); růžový kardigan, Marks & Spencer (patro 0, 1); tepláková mikina, BRUMS (patro 1); růžová klokanka, Lindex (patro 0); pruhovaný svetr, Marks & Spencer (patro 0, 1).

Karolína
Mohlo by vás zajímat