Ještě není pozdě – SOS triky pro postavu do plavek

14.6.2019

Sexy v létě? Žádný problém! Přinášíme vám tipy, díky kterým budete vypadat štíhleji a i v plavkách se budete cítit sebevědomě.  


Léto je tady a vy zřejmě, jako každý rok, litujete, že jste netrávila víc času v posilovně a nejedla víc zeleniny. Takové myšlenky raději rychle hoďte za hlavu. Smiřte se s tím, že teď už toho stejně moc nezachráníte. Raději se zaměřte na to, jak získat víc sebevědomí a co udělat pro to, abyste se ve svém těle cítila skvěle, nehledě na to, kolik vážíte. Zdravý životní styl samozřejmě dodržujte dál tak, jak vám to vyhovuje. My jsme pro vás dali dohromady pár triků, které vám opticky uberou pár kil a rozzáří vaši pokožku.

BRONZ UMÍ ZÁZRAKY

Opálená pleť působí zdravěji a štíhleji. Ale přehnané opalování by vám zřejmě každý dobrý dermatolog zakázal. Sáhněte proto po samoopalovacích produktech. Aby vaše tělo nezdobily místo rovnoměrného bronzového odstínu fleky, musíte dodržovat pár pravidel. Celé tělo vždy zbavte šupinek a odumřelých kožních buněk pomocí peelingu. Neměl by obsahovat žádné olejové složky, které se rády “hádají” se samoopalovacím produktem a vytváří již zmiňované flíčky. Po peelingu namažte místa, kde je kůže hrubší (kolena, kotníky, prsty u nohou, lokty, dlaně, klouby na rukou a celé prsty) hydratačním krémem. I tady si ale dejte pozor na obsah olejových složek. Pak teprve naneste samoopalovací přípravek. Nejvíce se nám osvědčilo používání tónovaných pěn s aplikační rukavicí. Už během nanášení tak uvidíte, kde je potřeba barvu ubrat a kde naopak přidat. Až na těle vytvoříte potřebnou vrstvu, nechte přípravek ještě pár minut uschnout, než se začnete oblékat, abyste předešla nechtěným mapám. Po pár hodinách už uvidíte krásně bronzovou kůži.

Kávový peeling Orlane pro zeštíhlení, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Antistresový tělový peeling hrozny s limetkou Aroma ritual body scrub grape and lime, Dermacol (patro -2). Zázvorový tělový peeling Ginger Exfoliating Gel Body Scrub a hydratační gelový krém Cactus Blossom Body Yogurt, THE BODY SHOP (patro +1). Samoopalovací tělové mléko Self Tan Lotion, Dermacol (patro -2). Samoopalovací koncentrát Douglas Sun Self-Tanning Concentrate, DOUGLAS (patro -1). Vyhlazující tělový krém Re-Nutriv Intensive Smoothing Body Creme, Estée Lauder (patro 0). 

MASÁŽE NADE VŠE

Hladkou pokožku bez celulitidy získáte pouze náročnou péčí – tedy dodržováním pitného režimu, zdravou stravou, pohybem a pravidelnými masážemi. Zmírnit projevy pomerančové kůže můžete i domácími masážními technikami. Už během sprchování věnujte více času svému pozadí a stehnům. Stačí když budete klasickým sprchovým gelem postupně masírovat pokožku krouživými pohyby od prstů na nohou směrem k hýždím. Tím podpoříte proudění lymfy a odtok škodlivin ven z těla. Pomocí libovolného oleje si takovou masáž můžete dopřát i mimo sprchu. Na trhu seženete také masážní vychytávky jako je například silikonová baňka “Cellu-Cup” (prodává SEPHORA) nebo nejrůznější masážní hlavice. Pokud si můžete z časového i finančního hlediska dopřát lymfatické a anticelulitidní masáže u odborníků, určitě je vyzkoušejte, fungují! Prokrvení a zpevnění pokožky podpoříte také střídáním studené a teplé vody ve sprše. Pro hebkost a zářivost pokožky je nutná dostatečná hydratace. Pravidelné používání tělových másel, olejů, mlék a dalších krémů jejímu vzhledu prospívá velkou měrou! A když teď v létě sáhnete po produktu s obsahem třpytek, budete se cítit zase o něco víc sexy.

Zpevňující vinný masážní & tělový olej a Zeštíhlující gel proti celulitidě s výtažky z vinné révy, Manufaktura (patro -2). Péče proti celulitidě a striím Cellulite and stretch marks defense balm love my body a Zpevňující a vypínací tělový balzám Extra firming body balm fitness my body, Dermacol (patro -2). Hydratační péče proti celulitidě Anti-cellulite Daily Moisturizer a Zpevňující a zeštíhlující sérum Slimming & Firming Serum, Yves Rocher (patro 0). Třpytivý olej po opalování obohacený o výtažky z aloe vera Shimmering After Sun Oil, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Tuhý tělový kondicionér Buffy pro odstranění odumřelé kůže a hydrataci, LUSH (patro 0). Vyživující kokosový suchý olej na tělo a vlasy Coconut Nourishing Dry Oil For Body & Hair, THE BODY SHOP (patro +1). 

PLOCHÉ BŘICHO 

Na vzhledu vašeho břicha toho mnoho nezmůžete, nejvíce ho zkrátka ovlivňuje správná strava. Cvičením můžete jeho podobu ovlivnit údajně jen ze 30 %. “Nafukuje” ho alkohol, stres, kouření a nevhodné potraviny. Pokud vás tedy čeká party nebo jiná událost, na které potřebujete zapůsobit a vypoulené bříško dojmu, kterého chcete dosáhnout, moc nepomáhá, zkuste odvodňovací kúru. Podpořit ji můžete různými bylinami nebo tabletami, které koupíte v lékárnách či drogeriích. Spalování nastartuje sklenice vody s citronem, kajenský pepř nebo kurkuma. Vyvarujte se bublinkových nápojů a potravin, které nadýmají (například luštěniny, brukvovitá zelenina, mléčné výrobky).

Kapsle s obsahem přírodních extraktů a vitamínu B6 Amix Diuretic Complex, podporuje metabolismus tuků a vylučování vody z organizmu a směs rostlinných extraktů a přírodních látek Cellu-Fix, VITALAND (patro -2).

A hlavně – mějte se ráda! Jen tak z vás bude proudit ta správná energie a je jedno, jaké číslo vám ukazuje vaše váha.

Kristýna Svobodová
Mohlo by vás zajímat