Chraňte se proti síle slunečních paprsků!

25.4.2017

Přestože by každá chtěla mít v mžiku medový odstín ala Jessica Alba, při opalování platí víc než kdy jindy, že důkladná ochrana a trpělivost je základ úspěchu. Díky těm správným kosmetickým vychytávkám bude vaše pokožka nejen zdravá, ale postupně také přirozeně zhnědne. Nezapomeňte, že i jarní paprsky umí být pořádně zrádné!

1. Posílená vitamíny

Pokožka by měla být před náloží slunečních paprsků zdravá a odolná. Nezapomínejte proto tělo zásobovat vitamíny, které kůži ochrání i připraví. Jedním z podstatných vitamínů je oblíbené „céčko“. To pleť vypne a dodá jí extra dávku potřebné energie a svěžesti. Hýčkejte se proto vitamínovými séry, maskami a krémy a myslete také na vitamíny v potravě. Céčko najdete například v brokolici, citrusových plodech nebo jahodách.

Make-up Bourjois, dm drogerie markt (patro -2). Koncentrované zkrášlující sérum Helena Rubinstein, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Regenerující maska, DOUGLAS (patro -1). Hydratační péče Clinique, DOUGLAS (patro -1).


2. Připravená a hebká

Díky pravidelným jemným peelingům bude vaše pokožka nejen jemná, ale i připravená intenzivněji zhnědnout a celkově prokouknout. Jemnou solí a cukrem pečlivě získaný bronz neobrousíte, ale naopak podpoříte lymfu a kůži zregenerujete.

 

Jemný peeling Nivea a tělový peeling s levandulí Saloos, oboje v dm drogerie market (patro -2). Kávový peeling Skinfood a jemný tělový peeling oboje v Parfumerie SEPHORA (patro 0). Pleťový peeling, Lush (patro 0).


3. Postupně a dlouhodobě

Nemusíte být černoška během jednoho týdne, naopak díky pozvolnému opalování a důkladné přípravě vám zůstane zdravá barva co nejdéle. Vyplatí se užívat tablety beta karotenu, který je provitaminem vitaminu A a o pokožku pečuje a pomáhá jí bojovat proti negativním vlivům slunečního záření. Vyzkoušet můžete i krém s mrkvovým olejem, který kůži nejen zregeneruje, ale dokonce i jemně „opálí“.

Tablety Super beta-karoten, Revital, Lékarna (patro -2). Oční stíny Tom Ford a Make-up na opalování Shiseido, oboje v DOUGLAS (patro -1). Tablety beta-karoten, dm drogerie market (patro -2).

4. SOS bronz

Jestliže vás čeká pořádná party nebo žhavé rande a ráda byste se předvedla v nových jarních šatičkách, sáhněte po samoopalovacích krémech, emulzích, sprejích a pěnách. Dnešní složení nejenže nezanechává skvrny, ale zároveň ani nepáchne a o pleť pečuje. Na výběr máte pozvolné samoopalovací výrobky i produkty, které vám barvu dodají okamžitě, ale kterou následně snadno smyjete.

Tuhý tělový olej, Lush (patro 0). Samoopalovací mléko, Dermacol (patro -2). Samoopalovací sprej Collistar, DOUGLAS (patro -1). Samoopalovací olej 2v1 Balea, dm drogerie market (patro -2).

5. Ochrana a péče

V neposlední řadě je důležitým krokem i pečlivá ochrana přípravků s UV faktory. Ochrannou péči byste měla používat každý den, a pokud váš krém UV faktor neobsahuje, můžete si pořídit i ochranný make-up, který vám ranní rituál zjednoduší. Myslete vždy na svůj typ pokožky, Jestliže jste po zimě bílá jako Sněhurka, začnete minimálně s faktorem 30.

Péče na opalování proti stárnutí pleti, Yves Rocher (patro -2). Emulze na opalování Light OF 30, dm drogerie market (patro -2). Samoopalovací sprej Bioderma, Lékárna (patro -2). Sun Emulze na opalování na obličej proti vráskám Eucerin, Lékárna (patro -2).

Foto: Pinterest.com, archivy firem

Natálie
Mohlo by vás zajímat