Zabavte se cestou do práce

28.11.2014

Všichni to známe, dostat se každý všední den do zaměstnání je tak trochu „challenge“, který přináší určitá úskalí – od brzkého vstávání, přes volbu outfitu na daný den, přípravu svačiny, až po samotné cestování… Jak si cestu zpříjemnit?

Pěšky

Máte-li to do práce kousek, zkuste chodit pěšky. Stačí k tomu dobrý batoh (ty teď frčí, existuje jich spoustu pro dámy i pro pány) či kabelka, příjemné boty (a ne, to neznamená nutně pohorky) a příjemná hudba do sluchátek. Každá ranní porada se po malé procházce hned jeví snesitelnější, věřte mi.

Snímek obrazovky 2014-11-24 v 11.28.10
Dobré boty – vyráběné v České republice! – Baťa (patro -1).

bata kabelka

Prakticky elegantní kabelka se spoustou kapes a přihrádek – Baťa (patro -1)

 

Na kole

Nemáte-li práci úplně v pěší vzdálenosti, ale je to třeba kolem 10 km, určitě vyzkoušejte (minimálně v období jaro–podzim) cestu na kole! Pokud patříte mezi milovníky pohybu, určitě už jste to někdy zkusili a jistě uznáte, že taková cesta je už sama o sobě zábavná, člověk se zaměstná a ještě udělá něco pro své zdraví. V Praze a v Pardubicích můžete vyzkoušet systém “putovních kol” Rekola, který umožňuje cestování na kole, aniž by člověk musel investovat do nákupu vybavení. Stačí vlastní helma.

 

nexelo-kos-na-riditka_0
Jedna z nejdůležitejších vychytávek pro jízdu na kole ve městě – košík na řídítka. Všechno potřebné budete mít pěkně při ruce a na očích – SPORTISIMO (patro – 2).

 

MHD

Dokud člověk chodí do školy, je dojíždění městskou hromadnou dopravou poměrně jednoduché – většinou je totiž potřeba dohnat nějaké ty vědomosti na nadcházející test, anebo se vždycky najde nějaká ta povinná četba. Sama jsem drtivou většinu ze seznamu maturitní literatury přečetla právě na cestách. Pro všechny, kteří už nejsou školou povinní, zbývají ale stále ještě minimálně 3 varianty. První variantou jsou klasické knihy – vyberete-li si dobrý titul, ani nebudete vědět, že jste někam jeli. Pozor ale na to, kde máte vystoupit! Například takové severské krimi Sněhulák je pěkně zákeřné, naposledy jsem kvůli němu přejela 4 stanice.

jo-nesbo
Nejen knihu Sněhulák mají v Knihkupectví PALLADIUM (patro -1,-2).

Druhou variantou jsou elektronické čtečky, tablety a chytré telefony; ty vás zabaví nejen stejně jako kniha, ale nabízí také alternativní varianty – hry, dokumenty, noviny nebo online magazíny. Na zařízeních, které mají operační systémy Android nebo iOS můžete klidně listovat elektronickou verzí PALLADIUM Magazine. Aktuální zimní vydání s Gabrielou Kratochvílovou na obálce je opravdu povedené! Aplikaci PALLADIUM Magazine si můžete zdarma stáhnout na Google Play a na App Store. Kromě plno tipů na aktuální módní a kosmetické trendy, lifestyle a recepty, najdete navíc, a to jen v aplikaci, videa ze zákulisí focení Fashion stories, 360° prohlížení kabelek a bot a další překvapení!

palladium
iPad nebo iPhone pořídíte v iSTYLE (tablety se systémem iOS), tablety a telefony se systémem Android pak v Samsung (obě dvě prodejny patro -1).

Třetí variantou, jak se zabavit v MHD, jsou hlavolamy. Díky nim zapomenete na dění kolem sebe a skvěle se odreagujete. Takové skládanky se skvěle hodí na procvičování – sami sobě si můžete dát výzvu, za kolik zastávek ji stihnete a o kolik se do příště zlepšíte.

hlavolam
Kompaktní hlavolamy v plechovce pro velké i malé – Svět her Albi (patro – 2).

 

Autem

Mnozí z nás se nevyhnou každodennímu cestování do práce autem. Patříte-li k těm šťastlivcům, kteří zvládají tzv. multitasking (oblíbené slovo moderní doby; plnění vícero úkolů najednou), máte o zábavu postaráno – v autě vyřídíte pracovní hovory, objednáte se k lékaři a zjistíte, co nového u prarodičů…

handsfree
Handsfree pro bezpečný multitasking v autě – EURONICS (patro +2).

Pokud se ale na řízení potřebujete soustředit, pořád to neznamená, že nemůžete čas v koloně zužitkovat. Skvělým nástrojem jsou totiž audioknihy – kromě klasické beletrie existuje také spousta titulů sloužících k rozvoji osobnosti. Takže se díky nim naučíte právě třeba multitasking. Audioknihy na CD nebo DVD seženete v prodejně MUSICLAND (patro -2).

restart-duze

Aktuálně velmi populární kniha o podnikání nejen pro podnikatele. Naučte se sebedisciplíně! – MUSICLAND (patro -2).

Jaké vychytávky na cestování máte vy? Podělte se o ně s námi dole v komentářích.

Kateřina
Mohlo by vás zajímat