3 aktivity, které vám vnesou do života radost a pohodu

2.9.2019

Začátek školního roku je přelom nejen pro školáky. Je to období vhodné pro změnu životního stylu. Zařaďte do svého časového rozvrhu alespoň jednu sportovní aktivitu. Sport je skvělým prostředkem proti stresu a civilizačním chorobám. Nečekejte od sebe rychle dosažené výsledky, ale radujte se z pohybu a z vědomí, že děláte něco pro své zdraví. Vybrali jsme tři aktivity, které vám vnesou do života uvolnění, pohodu a radost.


BĚH

Pokud s během začínáte, běhejte na zpevněných cestách, až nasbíráte zkušenosti vydejte se do přírody. Aby z vás nevyprchala motivace prvotními neúspěchy, vyzkoušejte indiánskou chůzi – střídejte ve dvou minutových intervalech vycházkovou chůzi s rychlou chůzí. Propagátor běhu Miloš Škorpil radí: “Začněte obden na 26 minutách, po třech stejně dlouhých trénincích si přidejte další 4 minuty, až se dostane na 60 minut. Pak se opět vraťte obden na 26 minut, ale tentokrát s indiánským během, střídejte chůzi a pomalý běh, opět po dvou minutách. Až budete schopni zvládnout 60 minut indiánského běhu, pak bude vaše tělo připraveno na skutečný běh”. Začněte na 30 minutách a přidávejte si po týdnu 5 minut. Běhejte takovou rychlostí, abyste při běhu byli schopní konverzace.

 

Kapsa na telefon Runto, SPORTISIMO (patro -2). Triko ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). Pánské triko Nike, A3 SPORT (patro -2). Kniha Škorpilova škola běhu, LUXOR (patro -2 a -1). Mikina ROXY a sportovní podprsenka ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). Sportovní podprsenka adidas, ADIDAS (patro 0). Tenisky adidas a pánské tepláky adidas, ADIDAS (patro 0). Legíny ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). Samsung Galaxy Watch Active 2, DATART (patro +2).


INLINE BRUSLE

Inline bruslení je stále populárnější sport napříč věkovými kategoriemi. Na bruslích zažijete rychlost, volnost, svobodu a adrenalin. Ale také pády. Nutností jsou proto ochranné pomůcky – helma a sada chráničů. Na bruslích, podobně jako při běhu, spálíte velké množství kalorií a vytvarujete si postavu, zpevníte svaly břicha, hýždí a nohou. Než vyrazíte na nákup, podívejte se na internet, kde najdete spoustu informací ohledně správného výběru typu bruslí, ale také techniky bruslení. Dobře se bavte!

Multisportovní brýle Oakley Evzero Path, sada chráničů na brusle K2 a helma Arcore Flip, SPORTISIMO (patro -2). Čepice ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). Mikina, Napapijri (patro +1). Legíny adidas, ADIDAS (patro 0). Kšiltovka, Quiksilver & ROXY (patro 0). Dámské in-line brusle K2, SPORTISIMO (patro -2). Mikina Quiksilver a ledvinka ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). 


TENIS

Tenis je výborná relaxační aktivita. Nejenže při ní vydáte spoustu energie, ale také u ní musíte myslet. Zapomenete na práci a budete se soustředit jen na herní strategii. Až si hru osvojíte, můžete vyzvat partnera či přátele na match. Je to tudíž příležitost k soutěžení i společenská zábava, díky které můžete navázat nové vztahy. Najděte si tenisovou školu v nejbližším okolí a naučte se hru gentlemanů!

Kšiltovka ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). Rekreační tenisová raketa Wilson, SPORTISIMO (patro -2). Dámské tepláky, PUMA (patro 0). Sportovní podprsenka ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). Pánské tepláky, PUMA (patro 0). Triko ROXY, Quiksilver & ROXY (patro 0). Dámské tenisové boty Lotto Mirage a tenisové míče Head Tour, SPORTISIMO (patro -2). Dámská bunda, PUMA (patro 0).

Burda
Mohlo by vás zajímat