Za 10 minut efektivně sbaleno!

15.7.2015

Slunce, moře, písek, pláž, chození po památkách, party, večerní toulky tajemnými uličkami, … a pouze jeden malý kufr s sebou! Dá se to? – Dá! A jak na to? Pokud jste z těch, kteří dovolenou řeší “za deset minut dvanáct”, ať už je to plánování, last minute booking, anebo balení, vítejte v klubu! Jak se sbalit rychle bez zbytečného mrhání časem a přitom mít vše potřebné s sebou? Inspirujte se v tomto článku!

Cestování „nalehko“ není pro nás holky jednoduchá věc. Co si budeme povídat, když už jednou za rok jedeme na dovolenou, rády bychom si s sebou vzaly celou svou letní garderobu a každé ráno i večer oblékly jiné šaty. A k těm šatům samozřejmě i jiné boty, kabelku a další doplňky… Jenomže ne vždy to je možné. Cestujeme-li letadlem, musíme se vejít se svými věcmi do váhového limitu, který hraje proti všem našim potřebám. Mám pro vás několik tipů, jak se sbalit rychle, skladně a efektivně.

 

Tip č. 1: kosmetická výbava

Když někam jedu, často se mi stává, že půlku zavazadla zaberou jen kosmetické produkty. Šampón, kondicionér, sprchový gel, peeling, tělové mléko, opalovací krém, kartáček, pasta, líčení… Když letíme na dovolenou a místa nemáme nazbyt, zapomeňme na velká balení! V dm drogerie markt (patro -2 v PALLADIU) můžeme řadu produktů koupit ve 100 ml baleních, nebo zakoupit malé prázdné lahvičky (v Parfumerie SEPHORA), do kterých si své oblíbené přípravky přelijeme.

 

Tip č. 2: lehké zavazadlo

Investujte do kvalitního kufru s nízkou hmotností. Čím lehčí kufr, tím více věcí si budete moci vzít s sebou! Vybrat si ten pravý můžete například v Galija (patro -1) nebo DOMIbags (patro -2).

samsonite-termo-kufr-81-cm-cerny

 

Cestovní kufry Samsonite, DOMIbags (patro -2)

Tip č. 3: pro knihomoly

Pokud stejně jako já patříte mezi „bookoholiky“ a na dovolené louskáte jednu knížku za druhou, zapomeňte pro tentokrát na těžké knihy v pevných vazbách. Paperbacky jsou na cestování mnohem vhodnější a v Knihkupectví PALLADIUM (patro -1, -2) jich mají široký výběr. Nejideálnějším řešením jsou však elektronické čtečky knih – např. z EURONICS (patro 2).

 

Tip č. 4: ruličky!

Neskládat… Rolovat! Moje maminka vždycky balí do ruliček, a ví proč. Nejen, že se srolovaného oblečení do kufru vejde mnohem víc, ale taky se při cestě mnohem méně zmačká. Žehličku s sebou určitě k moři nepovezete, takže tento tip přijde vhod!

 

Tip č. 5: ladit a přemýšlet!

Při cestování nalehko je vždy potřeba dopředu vědět, do jakého podnebního pásma jedeme a co na dovolené hodláme dělat. Podle toho ze své skříně vybereme, co budeme na dovolené nosit. Jednotlivé módní kousky by k sobě měly pro snadné kombinování navzájem ladit, vzory by se neměly „tlouct“. Pokud si na dovolenou můžete zabalit jen opravdu omezené množství věcí, doporučuji vzorované oblečení klidně i nechat doma, nebo jeho výběr zúžit na minimum. Oblečení, které si s sebou na své cesty vezmeme, bychom měly mít už předem dobře vyzkoušené, abychom měly jistotu, že se v něm budeme cítit příjemně a pohodlně.

 

dovolena (1)

Dovolená last minute u moře má i svoje výhody: novou garderobu si na ni teď pořídíte za zlomek ceny v právě vrcholících letních výprodejích! Do jižních krajů si úplně vystačíme s touto výbavou: dvoje šaty, dvoje šortky, jedna sukně, džínová bundička, případně ještě koženková bunda, několik tílek či topů, dvoje letní kalhoty, dvoje bikini a dvoje boty.

 

 

NA LETIŠTĚ

Na přelet či následné cestování autobusem nebo vlakem do naší cílové destinace se hodí pohodlný outfit, který zároveň i hezky vypadá. Kalhoty v trendové bílé barvě doplníme bavlněným topem, kvalitními stylovými Nike Air Max teniskami, džínovou bundou a šátkem, který se bude hodit při přestupech na větrných letištích.

dovolena (2)

 

Šátek, H&M (patro 0, -1). Džínová bunda, Orsay (patro 0). Top, sluneční brýle, MANGO (patro 1). Boty, Foot Locker (patro 0). Bílé kalhoty, Orsay (patro 0).

 

NA PLÁŽ

Po náročné cestě přichází zasloužený plážový odpočinek. V horkém počasí bychom kromě plavek neměly zapomenout pokrývku hlavy. Přes bikiny přehoďme tričko s trendovým aztéckým vzorem a námořnické tmavomodré šortky nebo barevnou nabíranou sukni.

dovolena (4)

Vzorované plavky O’Neill, SPORTISIMO. Černé plavky, TEZENIS (patro -1). Tmavomodré šortky, Orsay (patro 0). Džínové šortky, ESPRIT. Sandály, Deichmann (patro -2). Klobouk, F&F (patro 1). Topy, MANGO (patro 1). Sukně, Orsay (patro 0).

 

SIGHTSEEING

Barevnou sukni zkombinujme nejen se sandály na vycházky u moře, ale i s teniskami pro dny, kdy nás čekají náročnější trasy. Celodenní chůze po památkách vyžaduje pohodlnou a pevnou obuv, pokud si nechceme z cest kromě zážitků přivézt i odřené nohy plné puchýřů. Pro ty, které neláká poslední dobou velmi oblíbená kombinace sportovních bot a sukně, jsou tu stálice všech turistů: šortky a „tepláky“. Vzdušné černé kalhoty, které jsou příjemné nejen na nošení, ale lahodí i oku, najdete například v TEZENIS (patro -1). A každé správné turistce nemůže chybět batůžek! Batohům móda poslední dobou přeje – mě zaujal jednoduchý koženkový model v H&M (patro O, -1).

dovolena (5)

Džínová bunda, kraťasy, sukně, Orsay (patro 0). Jogging pants, TEZENIS (patro -1). Batoh, H&M (patro 0, -1). Topy, MANGO (patro 1). Boty, Foot Locker (patro 0).

 

PARTY TIME!

Šaty ve skater stylu, doplněné koženkovou bundičkou a sandály, oživí extravagantní masivní náhrdelník a „clutch“ kabelka módního geometrického tvaru. Z jednoduchých šatů, ve kterých si můžete vyjít třeba na pláž, se rázem s použitím správných doplňků stane outfit vhodný pro party divu! 

dovolena (3)

Černé šaty, TEZENIS (patro -1). Modré šaty, náhrdelník, H&M (patro 0, -1). Koženková bunda, kabelka do ruky, MANGO (patro 1). Sandály, Deichmann (patro -2).

 

Už máte sbaleno? Tak vzhůru za dobrodružstvím do teplých krajin!

Hezkou dovolenou vám přeje

K.

Karolína
Mohlo by vás zajímat