Saláty & smoothies – jak si je doma připravit a kam na ně vyrazit v PALLADIU

11.8.2020

Nic nepatří k létu více než čerstvé smoothies a lehké saláty! Nejenže vás osvěží a zasytí, ale ještě díky nim doplníte všechny vitaminy. Víme, jak si doma připravit ty nejlahodnější i kde je najít v PALLADIU, pokud si chcete v centru Prahy zajít na chutný a rychlý oběd. Mňam!


CO SI PŘIPRAVIT DOMA

Letní tukožroutské smoothie s ananasem 

SUROVINY (na 2 porce):
300 g čerstvého ananasu,
2 šťavnaté pomeranče,
1 limetka,
2 zralé banány
4 lžíce kokosového jogurtu

POSTUP:
Nakrájejte ananas a banány na malé kousky. Vymačkejte pomeranče a limetku. Všechno vložte do mixéru a dobře promixujte, dokud nezískáte krémovou a jemnou konzistenci. Přidejte jogurt a znovu krátce promixujte – hotovo. A drink si navíc můžete vychutnat úplně bez výčitek. Ananas totiž obsahuje enzym bromelain, jehož zásluhou tělo začne okamžitě spalovat tuky.

 Potřebné ingredience zakoupíte v supermarketu Albert (patro -2) nebo v oddělení FRESH FOOD prodejny Marks & Spencer (patro 0, 1).


Salát s avokádem a bramborami

SUROVINY (na 2 porce):
400 g malých brambor,
150 g kuřecího filetu,
lžíce oleje,
sůl a pepř,
125 g zelených fazolí,
1 svazek ředkviček,
2 mini salátové okurky,
2 snítky petržele,
šťáva z půlky citronu,
2 lžíce zakysané smetany,
avokádo

POSTUP:
Brambory umyjte a vařte asi dvacet minut, sceďte, nakrájejte na polovinu. Kuře opékejte na jedné polévkové lžíci oleje asi dvanáct minut, okořeňte. Fazole vařte ve slané vodě asi osm minut, sceďte. Odřízněte zelené části ředkvičky. Nakrájejte okurky a ředkvičky na plátky. Natrhejte listy petrželky a smíchejte je s citronovou šťávou, zelenými částmi ředkviček, dvěma polévkovými lžícemi oleje a se zakysanou smetanou, okořeňte. Vytvoříte tak pyré, které poté podávejte se smetanou, bramborami a zeleninou. Nakrájejte dužinu avokáda a kuře na plátky. Uspořádejte všechno dohromady.

 Potřebné ingredience zakoupíte v supermarketu Albert (patro -2) nebo v oddělení FRESH FOOD prodejny Marks & Spencer (patro 0, 1).


KAM ZAJÍT V PALLADIU

Na melounové dobroty 

V UGO Freshbaru si pro vás už několikátý rok v řadě připravili letní drinky, ve kterých hraje hlavní roli meloun. Ostatně v letní sezoně budete marně hledat ovoce, které by navzdory nízkým kaloriím bylo tak vydatným zdrojem vitaminu A, B i C, vápníku, železa a dalších minerálních prvků. Vyberete si mix melounu s citronem a ananasem, nebo radši kombinaci s jahodou, limetkou a mátou? Anebo se odvážete a zaexperimentujete s mixem melounu, manga a pomeranče?

Havajské poke i v srdci Evropy

Největším hitem sezony je salátové duo barevných misek inspirovaných havajským poke. Můžete si vybrat, zda dát přednost uzenému kuřeti, či lososu. Dokonalost chutí ladí kousky manga, avokáda, nezbytná rýže a lehce pikantní omáčka, kterou od prvního sousta už nepustíte z hlavy. Vyzkoušejte v UGO Salatérii.

UGO Salaterie (patro +2), UGO Freshbar (patro -2)


Smoothie z ověřené kombinace ingrediencí

Ve smoothie s příznačným názvem Get fresh vás čeká ověřená kombinaci jablka, mrkve a pomeranče okořeněná snítkou máty. S ním doplníte vitaminy, minerály a tekutiny, což je v horkých dnech více než třeba, a to v kiosku Fruitisimo!

Fruitisimo (patro +2)

 

Klára
Mohlo by vás zajímat