Výlety do světových metropolí – Londýn

4.10.2013

Podzim je ideální doba pro návštěvu Londýna. Sychravé počasí, vůně čaje a letošní super trend podzimu tartan – to všechno nás jen provokuje k tomu vyrazit do víru britské metropole, přeletět přes kanál a rozvalit se na lavičce v Hyde Parku s papírovým výtiskem The Times. Máte to také tak?

 

Pokud ano, nabízejí se dvě možnosti. První z nich je vyrazit do Londýna co nejdříve, svézt se dvoupatrovým červeným autobusem a navštívit královnu před Buckinghamským palácem. To se vám může podařit třeba díky super nabídkám na eurovíkendy v cestovní kanceláři Neckermann CK. Že se vám o prázdninách rozbila kolečka u kufru nebo se vám vaše zavazadlo už nelíbí? Zkuste třeba prodejnu Domi, kde seženete i kvalitní kufry Samsonite, které se prý nikdy nerozbijí, i když je dva taxíky přivřou mezi sebe 🙂 Pokud vám chybí libry, není nic jednoduššího, než zajít do směnárny – zkuste to například v Alfa Prague nebo EXCHANGE OFFICE. A nakonec přibalte kvalitního průvodce třeba z Knihkupectví PALLADIUM, mají jich tam na výběr spoustu. Nikdy neodolám, abych si některý z nich neprolistovala a vždycky pak plánuju, kdy bych se do Londýna zase mohla vydat. Často se ale stane, že nakonec zůstanu doma s prstem na mapě.

 

IMG_0080

Od toho je tu ale druhá možnost. Pokud nemáte ani volný víkend ani se vám na účtu zrovna nepovaluje nějaký ten obnos navíc, co se takhle naladit na londýnskou vlnu pěkně u nás v PALLADIU?

 
Čaj o páté je základ. Kvalitní sypané čaje můžete zakoupit třeba v kiosku OXALIS a jejich vůně určitě naplní váš domov pohodou. Přikousnout k němu můžete třeba máslové sušenky nebo jiné britské delikatesy od Marks & Spencer. Prodávají zde totiž v nedávno otevřeném oddělení Fresh Food všelijaké britské speciality, čerstvé pečivo, dortíky, čokolády, ale i  světové delikatesy nebo víno.

 

IMG_0138

I máslové sušenky jsou trendy, protože jedním z letošních hitů, které přinesly fashion weeks je tartan, grunge a celkově britský styl. Stejně jako se už pár měsíců drží styl preppy, o kterém jsme pro vás psali v minulých článcích, je vidět, že z ostrovů přes lamanšský průliv stále proudí inspirace. Zazáříte tedy v tartanových sukních, kostkovaných košilých a kožených bundičkách, jste-li mistryně kombinací, přimíchejte ještě nějaký drzý nápis na tričku. Chcete vypadat elegantně? Zkuste sako v oxfordském stylu, hedvábný šátek kolem krku a skládanou sukni.

IMG_0100 copy
IMG_0130
IMG_0111
IMG_0113

IMG_0079
oblečení ve stylu grunge Tally Weijl, šátek C&A, kožená bunda a košile  a sako s hedvábným šítkem Orsay, oblečení s britskou inspirací Tchibo
Do sychravého podzimu je dobré si pořídit boty, ve kterých vám bude teplo, pohodlně v nich zvládnete ruch města a ještě se na ně bude hezky dívat. Značka CCC Boty sice britská není, nafotila však letos super kolekci s Taťánou Kuchařovou přímo v Londýně. A pokud ještě nemáte nic s britskou vlajkou, zkuste se podívat třeba po obalu na mobil nebo deštníku v Claire's.

 

A nakonec by to chtělo něco do sluchátek. V MUSICLANDU sáhněte po novém CD anglické zpěvačky Ellie Goulding nazvaném Halcyon Days a vytvořte si vlastní soundtrack při kličkování městem. Protože jak Ellie zpívá „Anything Can Happen“ …. takže kdo ví, třeba se do toho Londýna letos ještě podíváte 😉

Thea
Mohlo by vás zajímat