Co na sebe na ples?

6.1.2020

Vzpomínáte si ještě na pocit rozechvělého očekávání, spojený s vaším prvním plesem? Možná to byl věneček na konci tanečních, možná maturitní ples. Každopádně to znamenalo velké a vzrušující vytržení z běhu všedních dnů. Žádný mejdan, ale ples! Což znamená zcela jiný dress code a také odlišný zážitek z této nové večerní zábavy.


Dnes už si na většinu plesů můžete obléct i krátké šaty a boty s otevřenou špičkou, vždy ale platí, že plesové šaty a doplňky by měly být takové, abyste si v nich připadala… prostě výjimečně a neopakovatelně. Ne nadarmo jsou plesy v pohádkách i ve světové literatuře spojeny s velkolepými emocionálními zážitky, stačí připomenout Popelku nebo Annu Kareninu, tančící poprvé v náručí Vronského. Ale i když na plese nehledáte zrovna životní lásku, stejně to může být jedinečný večer plný třpytu, světel a hudby.

Podle církevních tradic plesová sezona začíná po svátku Tří králů a končí Popeleční středou, tedy čtyřicet dní před Velikonocemi, kdy začíná velikonoční půst (a tedy období, kdy se věřící vyhýbají bujarým zábavám). Ve městech se toto rozpětí dnes už tak úplně nedodržuje, nicméně jisté je, že právě teď je plesová sezona v plném proudu. Už víte, v čem půjdete?


KDYŽ CHCETE ZÁŘIT 

Meruňkové šaty Elisabetta Franchi, FADE (patro +1). Černé s krátkým rukávem, Orsay (patro 0). Černé korzetové a červené šaty Elisabetta Franchi, FADE (patro +1).

DOPLŇKY

Kabelka se zlatým řetízkem a béžové lodičky, MOHITO (patro +1). Černé lodičky, DEICHMANN (patro –2). Diamantový prsten, ALO diamonds (patro +1). Sametová kabelka, Orsay (patro 0). Náušnice, Swarovski (patro 0). Náramek, PANDORA (patro 0). 


KDYŽ CHCETE ŘÁDIT

Overal a sako, RESERVED (patro 0). Černé šaty s peřím, MOHITO (patro +1). Fialový top, fialové kalhoty, zelený top a zelené kalhoty, RESERVED (patro 0). Stříbrné šaty, Patrizia Pepe (patro +1). Fialové flitrové šaty, RESERVED (patro 0).

DOPLŇKY

Černá kabelka, RESERVED (patro 0). Náušnice s chalcedonem a diamanty, ALO diamonds (patro +1). Černé lodičky, TOSCA BLU (patro +1). Lila kabelka, Tamaris (patro –2). Zelené lodičky, WOJAS (patro –1). Prsten, Swarovski (patro 0). Náramek, Trollbeads (patro –1). 


Tip: Pokud zatoužíte po delší době vynést své oblíbené šaty nebo kabát, nezapomeňte je nechat vyčistit. Čistírna Bel & Blanc (patro –2). 


Úvodní ilustrační fotografie Orsay (patro 0).

Burda
Mohlo by vás zajímat