Vychytávky pro „zmrzliny“

24.12.2014

Letošní zima si zatím dává na čas. Stále mám v živé paměti zimu předloňskou, kdy sněžilo snad půl roku v kuse a kdy nebylo kam se před mrazem schovat. A protože štěstí přeje připraveným, nehodlám už letos ponechat nic náhodě a pořádně se vyzbrojím, aby mě nízké teploty nezaskočily.

Zima-3
Teplý kabát – ESPRIT (patro +1), pletená čepice s fleecem – SPORTISIMO (patro – 2), pletené rukavice s fleecem – H&M (patro 0, patro – 1).

 

Základním pomocníkem pro boj proti zimě je jednoznačně kvalitní kabát. Po městě nikdo nechce chodit v lyžařské bundě (a ti, kdo snad chtějí, ať si to koukají honem rychle rozmyslet), a sehnat pěkný a přitom spolehlivě hřející kabát je bohužel letos poměrně náročný úkol. Ten nejkvalitnější jsme objevily v ESPRITU, je totiž z lehkého dutého vlákna, nepromokavý a kvalitně prošitý. Je v něm útulně skoro jako ve spacáku. 🙂 V kombinaci s pletenými rukavicemi a čepicí s fleecovou podšívkou to je úplná lahoda.

 

Zima-8Teplé boty s kožíškem a vyšší podrážkou – Reno (patro – 2).

 

Ke kvalitnímu kabátu pak jedině kvalitní boty. Super je, že letos frčí všechno, co má kožíšek, takže – na rozdíl od kabátu – sehnat pěkné a teplé boty (s kožíškem po celém vnitřku boty a vyšší podrážkou) je hračka. Co si budeme povídat, musela jsem se hodně krotit, abych si koupila jen jedny.

Zima-1
Termoprádlo – SPORTISIMO (patro – 2), Teplý svetr – H&M (patro 0, patro – 1).

 

Dalším pravidlem pro zahřátí – a to platí zejména pro ty, kterým je zima vlastně pořád, nehledě na roční období a stupně na teploměru – je vrstvení. Čím víc vrstev, tím líp. Na to pomáhá zejména termoprádlo (no fakt, nebojte se ho vzít i do města, pod tričkem si ho nikdo nevšimne) a kvalitní hřejivé svetry. To, že termoprádlo je také absolutní nezbytností na hory, už snad ani není třeba připomínat, že?

 

Zima-2
Termohrnek – Starbucks (patro -1).

 

Do města se naopak skvěle hodí termohrnky – taková domácí ranní káva na cestu dělá divy. Po mnoha testech a pokusech musím doporučit termohrnky (respektive tumblery) ze Starbucks. Ty jediné opravdu drží teplo a nikdy se nevylijí. A mimochodem – dojdete-li si se svým tumblerem na nápoj do Starbucks, dostanete slevu 10 Kč. 🙂

Zima-6
Napínavá detektivka – Knihkupectví PALLADIUM (patro -1, patro – 2). Teplý svetr na doma – H&M (patro 0, patro – 1).

 

Ale stejně, pokud přece jen udeří třeskuté mrazy a nastane “jó zima”, jak říká naše maminka, nezbývá nic jiného, než se schovat doma v křesle s kvalitní knihou v ruce. Takový dobrý napínavý román je stejně nejlepší zahřívač, nemyslíte?

Zima-7
Termofor a hřejivá deka na záda – Tchibo (patro – 2).

 

Termofor nebo dokonce vyhřívaná deka na záda jsou dokonalými kamarády do zimní nepohody (krom toho, že se skvěle hodí také na zablokovaná záda nebo bolavé břicho).  A jaké tipy máte proti zimě vy? 🙂

Kateřina
Mohlo by vás zajímat