Movember v PALLADIU

20.11.2013

Také jste si všimli, že se na ulicích v poslední době vyskytuje více mužů s kníry? Není divu, listopad je totiž měsícem knírů – MOVEMBER. Kníratí muži jsou během něj žádaným zbožím. Movember je celosvětovou osvětovou a charitativní akcí, která financuje programy zabývající se rakovinou prostaty a varlat. Jak ale vůbec vznikl?

Před deseti lety dostala partička mužů v australské hospůdce nápad vrátit kníry do módy. Jejich partnerky z toho ale nebyly příliš nadšené (překvapivě), ale chlapi se svého nápadu naštěstí nevzdali. Napadlo je celou akci zaobalit do dobročinné akce – Movemberu – která za dobu své existence vybrala v přepočtu přes tři a půl miliardy korun. Mezi ambasadory Movemberu patří například Snoop Dogg, kapela Foster the People, Bear Grylls, David Schneider a další. Pokud přijdete této akci na chuť, přečtěte si o ní více na oficiálních stránkách českého Movemberu. Třeba i vy budete příští rok mezi „Mo Bros“ nebo „Mo Sistas“.  

 

„Mo Bros“, tedy chlapi, se do akce zapojují hlavně svým knírem, který si nechávají po celý listopad poctivě růst. Pro svůj listopadový módní výstřelek – knír –  si můžou nakoupit v tomto období hned několik speciálních produktů (například v Marks&Spencer), aby o svůj knír správně pečovali a vytvořili z něj přímo výstavní kousek 😉 Na druhé straně se do akce zapojují i dívky, „Mo Sistas“, které  podporují v „knírování“ chlapy ve svém okolí. „Mo Sistas“ sice kníry na svém obličejí nenosí, ale můžou je mít alespoň na oblečení a doplňcích s knírem, a tak upozorňovat na to, že i ony Movember podporují.

 

V PALLADIU prodejna Marks&Spencer na patře +1 nabízí spoustu kníratých dárkových předmětů, které najdete v sekci dárků (blízko potravin). Na všechny tyto produkty platí předvánoční akce 3 za cenu 2. Krémy na holení, balzámy po holení, vosk na kníry, hřebínek, ba i houbu do vany ve tvaru kníru tu najdete. My jsme z nabídky (a z těch nádherných obalů!) byli naprosto unešení. Sada hřebínku, vosku a šamponu na knír stojí 399,- (a když si koupíte tři, tak vás jedna vyjde na 266,- a můžete obdarovávat své okolí!). A nesmějte se šamponu na knír, přece tam nechcete roztoče a podobně. Dobrá, můžete ho pak použít i na vlasy 😉

image (3)

image (2)

image (1)

image

 

Co se týče outfitů, v PALLADIU v C&A (patro 0 a -1) se nám podařilo najít kníraté mikiny s vtipnými nápisy! Dozvíte se například, že s ohromným knírem přichází i ohromná zodpovědnost, a pobavíte se kníratým francouzským buldočkem a létajícími kníry. Všechny mikiny stojí 350,- korun, což je skvělá cena, i kdybyste tu mikinu měli nosit jen jeden měsíc v roce (a věřte nám, že vám to nedá a rebelsky ji vytáhnete i v únoru).

mikiny image (8)

 

RESERVED (patro 0) myslí na listopadovou osvětu ze všech stran – ženy si můžou ozdobit uši malými knírky, děvčátka si dají kolem krku šálu s knírkatými srdíčky a chlapci obléknou kalhoty s knírem na zadku.

image (12)  photo (2)   image (11)

 

A když už jsme u těch kníratých doplňků, co takhle navštívit divizi SIX šperků v C&A? Za málo peněz spousta parády! A spousta knírů. Knír s vlajkou Spojeného království? Růžový knír se třpytkami? Sady tří kníratých prstenů v zelené, růžové a fialové nebo žluté, oranžové a černé? ANO, ANO, ANO! A pokud byste měli pocit, že z vás ten Movember nečiší dostatečně, pořiďte si řetízek s tím, že srdíčkujete kníry, aby to každému bylo hned jasné.

image (6) image (7) photo (3)

Nabídka kníratých produktů je vcelku obstojná – stačí si jen vybrat a pak už jen hurá rovnou na některou z „Mo parties“. Nebo ji už máte za sebou?

 

Sandra
Mohlo by vás zajímat