Velké jméno italské módy: Giorgio Armani

13.1.2016

Miláno – město s nádhernou katedrálou a ještě oslnivějšími výlohami módních domů. Právě v jedné takové výloze začínal svou zářivou kariéru i mladý Giorgio Armani – módní návrhář, který před pár lety poprvé odmítl vyhublé modelky na své přehlídce. Každá správná milovnice módy zná příběh této módní ikony. Znáte ho i vy?

Od aranžéra výloh až k první kolekci 

Giorgio Armani se narodil v roce 1934 jen kousíček od Milána – v malém městečku Piacenza. Vyrůstal v dobré rodině spolu se dvěma sourozenci. Jako mladý chlapec se začal věnovat medicíně – tu studoval dva roky, ale nakonec se tento obor rozhodl opustit.

Po ukončení lékařské fakulty nastoupil do tehdejšího slavného milánského obchodního domu La Rinascente, kde se stal aranžérem výloh a postupně se vypracoval na nákupčího pánské módy. V roce 1964 začal tvořit módu pro Nina Cerrutiho, kde roky sbíral zkušenosti a učil se vše o dokonalé pánské módě, aby o několik let později mohl založit své vlastní módní studio. K jeho otevření jej motivoval jeho životní partner Sergio Galeotti. V roce 1974 tak společně založili společnost Giorgio Armani a návrhář poprvé představil svá mužská saka, která se do historie zapsala jako legendární.

10887_content_giorgio-armani-working

Celosvětové módní impérium 

První kolekce Armaniho byla představena v malé milánské kavárně, jen o pár let později zažil obrovský úspěch díky filmu Americký gigolo, kde Richard Gere v hlavní roli zářil v saku italského designéra. Tento film byl startem celosvětového úspěchu Giorgia. Od té doby je jasnou součástí velkolepých fashion weeků, jeho módní domy jsou k nalezení v Americe, v Evropě i v Asii. Kromě oděvů značka vyrábí brýle, hodinky, kosmetiku, parfémy i bytové doplňky. Tvorba Giorgia se promítá do sedmi módních řad – od haute couture až po nositelné kousky pro každý den.

Prodejna Armani Jeans v PALLADIU 

Prodejnu Armani Jeans (patro +1) najdete od roku 2013 i v PALLADIU. Nabízí módní řadu italského designéra, která přináší právě nositelné a velmi pohodlné kousky. První kolekce této značky vznikla už v roce 1981 – od té doby přináší Armani Jeans kromě denimových kousků i kvalitní kabelky, kabáty, košile a typická sáčka. Vše v duchu sportovního stylu oblékání – džíny od Armaniho jsou vyhlášeny svou pohodlností a nadčasovostí.

jeans.001
 

 DžínyArmani Jeans (patro 1)

Značka Armani Jeans stojí na pevné filosofii ochrany životnímu prostředí – veškerá bavlna je pěstována a zpracovávána bez použití chemikálií. Právě Giorgio se ve svém volném čase ekologickým otázkám aktivně věnuje – jeho osobní zájem tak dokázal dokonale přelít i do svých kolekcí.

armani up.001

Boty, kabelka, taška, svetr Armani Jeans (patro +1)

Zastavte se v prodejně Armani Jeans na patře +1 a vyzkoušejte módní kousky od Armaniho na vlastní kůži. Už dlouho plánujete investici do kvalitní kabelky? Možná ta pravá na vás čeká právě zde. Navíc už brzy dorazí nová jarní kolekce, tak si ji nenechejte ujít. 🙂

unnamed-2

unnamed-3

Krásné nakupování.

B.

 

 

Zdroj úvodní fotografie a Armani: Google

Zdroje produktových fotografií: obchod Armani Jeans PALLADIUM (patro +1) a facebook Armani Jeans Prague

 

Peter
Mohlo by vás zajímat