Velikonoce, kam se podíváš

18.4.2014

Velikonoce patří hned po Vánocích k nejoblíbenějším svátkům v průběhu celého roku. Odhlédneme-li od jejich původního, křesťanského, významu, dostaneme svátky jara, hojnosti a nových začátků. Málokdo neocení svěží atmosféru, kterou s sebou Velikonoce přináší.

Tyto svátky se snadno dostanou pod kůži. Vezměte si jen všechny ty barvy, chutě a vůně, které se díky Velikonocům linou do našich domácností. V PALLADIU se snadno můžete nechat unést velikonoční náladou a inspirovat se, jak si do života vnést trochu jara a dobré, slunečné nálady.

VELIKONOČNÍ MÓDA
Vneste jaro také do svého šatníku, uvidíte, že tím zlepšíte náladu nejen sobě, ale i svému okolí. K Velikonocům neodmyslitelně patří květiny a pastelové barvy. Ty najdete také na mnoha modelech, které jsou k sehnání v PALLADIU – inspirujte se třeba něžnými šaty, kalhoty a květovanými doplňky z Orsaye (patro 0). Máme ověřené, že podobné něžné jarní kousky najdete také v Promodu (patro 0). Uvidíte, že v šatech posetých květy vyloudíte úsměv na tváři všem kolemjdoucím.

Velikonoce4

VELIKONOČNÍ DEKORACE
Oslavy zmrtvýchvstání Ježíše Krista se vyznačují také výraznými dekoracemi – od všudypřítomných stuh, velikonočních vajec nebo zajíčků až po dekorace proutěné. Budete-li chtít pozvednout úroveň velikonočních oslav, inspirujte se například v AlmiDécor (patro +2), jejichž široká škála velikonočního porcelánu se dá využít celoročně. Třeba taková dekorativní ozdobná vajíčka na šperky mohou být vyndaná pořád. Zajíčky sice možná celoročně neužijete, zato ale jistě vykouzlí skvělou náladu u velikonoční tabule.

Velikonoce5

vejce

Mezi důležité jarní dekorace patří také květiny. Pokud ale patříte mezi ty, kterým každá rostlina rychle umře, v À LA MAISON (patro -1) seženete květiny umělé – třeba orchideje. To, že jsou z plastu, na nich ale vůbec poznat není. Ideální, ne? 🙂

Velikonoce6

VELIKONOČNÍ POCHOUTKY
Nedílnou součástí Velikonočních svátků je dobré jídlo. Vedle tradičního mazance, beránka, kopřivové nádivky nebo lineckého pečiva se na Velikonoce inspirujte třeba zdravou kuchyní. Na jaro se skvěle hodí saláty, polévky nebo domácí flapjack (taková müsli tyčinka pečená vcelku na plechu – ochutnat můžete například v Costa Coffee, patro 0). Další velikonoční gurmánské tipy najdete například v našem článku tady.

velikonoce1Zdaleka nejlepší věcí na Velikonocích je ale čokoláda. A přiznejme si, čokoládu milují všichni, bez ohledu na věk. V PALLADIU seženete tu nejlepší čokoládu v prodejně Marks&Spencer (patro +1), kde mají lahodně vypadající velikonoční zajíčky a vejce.

velikonoce2

V prodejně arko (patro -1) si vedle zajíčka dejte lahodné pralinky nebo kávu. Anebo vše najednou, Velikonce jsou od toho, aby se trochu hřešilo.

PS. Na Velikonoce se nesmí zapomínat ani na nejmenší – drobné dárky a skvělé hračky nejen na jaro seženete v Albi (patro -2). Nezapomeňte sobě a svým blízkým koupit něco milého. To aby vás beránek nepokakal. 🙂

Velikonoce7

Kateřina
Mohlo by vás zajímat