3 trendy účesy pro dlouhé vlasy

10.7.2019

Jednoduchý hairstyling podle posledních trendů, který zvládnete i vy sama doma. Pusťte se do toho!


SPLÝVAVÉ VLNY

 

Tento způsob stylingu sluší téměř všem délkám vlasů a zabere vám jen pár minut. Splývavé vlny nejlépe vytvoříte na umytých vlasech. Už při fénování ale myslete na to, že chcete, aby vám vlny vydržely co nejdéle, proto nezapomeňte do ještě mokrých pramenů nanést trochu pěnového tužidla pro váš typ vlasů. Potom je nastříkejte ochranným termosprejem, protože je čeká fénování a úprava pomocí kulmy nebo žehličky. Vlasy vysušte jako obvykle. Pokud chcete extra objem, vyfoukejte je v předklonu a promačkávejte je rukama, abyste nastartovala vlnění. Následně si vytvořte pěšinku uprostřed a vrchní část vlasů sepněte sponkou tak, aby vám nepřekážely při manipulaci s žehličkou na vlasy či kulmou. Natočte pramínek po prameni. Trik k tomu, aby vlny vypadaly krásně odděleně a objemně zní: každý pramen natočte opačným směrem a směry střídejte – jednou začněte natáčet zespodu, podruhé svrchu a tak pokračujte po celé hlavě. Některé samonavíjecí kulmy mají tuto funkci zabudovanou automaticky. Nejdůležitějším krokem ale je, abyste po vychladnutí vlasů pročesala prameny prsty. A pokud budou až příliš objemné, vlasy jednoduše navlhčete mokrými prsty, dokud nedosáhnete požadovaného splývání. Nakonec celé dílo přestříkejte fixačním sprejem a máte hotovo.

 

Loknovací kulma Bellissima Revolution 11307, DATART (patro +2). Pěnové tužidlo na vlasy pro dvojitý objem Lee Stafford Double Blow Volumizing Mousse a silně fixační lak na vlasy Lee Stafford Hold Tight Hairspray, PROFIMED (patro -2). Fixační sprej Fabio Salsa Diva Fix, LORMA lifestyle hair studio (patro -2). Fén na vlasy Philips HP8243/00 KeraShine, DATART (patro +2).


NEDOTAŽENÝ CULÍK

 

Tenhle účes je tak neuvěřitelně jednoduchý a stylový, že ho zvládne opravdu každý. Vysušené vlasy ošetřete ochranným termo sprejem, přidat můžete i stylingový přípravek pro uhlazení. K dokonalému sleek efektu použijte žehličku na vlasy a všechny prameny jí narovnejte. Vytvořte si nízko posazený culík a až poznáte, že vám gumička vystačí už jen k jednomu obmotání, vlasy neprotahujte smyčkou gumičky až do konce a nechte je částečně viset. Gumičku volte co nejméně viditelnou, tady jde o minimalismus. Nakonec jednotlivé vrchní pramínky na temeni hlavy lehce povytahujte, abyste neměla vlasy příliš utažené a vše zafixujte sprejem s leskem, který krásně zvýrazní uhlazenost drdolu. Tímto účesem navíc můžete lehce zamaskovat své „bad hair days“ a zároveň vypadat upraveně.

 

Žehlička na vlasy Rowenta Optiliss Keratin SF3122D0, DATART (patro +2). Kartáč na vlasy se 100% kančími štětinami Tek Prestige Black Elegance, lesk na vlasy ve spreji Lee Stafford Shine Head Shine Spray a ochranný sprej na vlasy Lee Stafford Original Heat Protection Shine Mist, PROFIMED (patro -2). Sérum na uhlazení a lesk vlasů Fabio Salsa Diva Serum, LORMA lifestyle hair studio (patro -2). Tenké gumičky do vlasů a mini gumičky silikonové, dm drogerie markt (patro -2).


ITALSKÁ ŽENSKOST

 

Šátky by měly, obzvlášť v létě, patřit mezi vaše nejlepší přátele! Můžete s ním vytvořit nepřeberné množství účesů. My jsme ale pro vaši inspiraci vybrali jeden z nejjednodušších. U tohoto typu účesu hraje prim struktura, proto určitě sáhněte po texturizačním spreji, který podpoří přirozený vzhled vašich vlasů. Učešte si svůj oblíbený culík (doporučujeme nízký a ne příliš utažený), upevněte gumičkou a na ten ještě zavažte šátek libovolné barvy i délky. Stačí jednoduchý uzel a máte to. Elegantní nádech šmrncovní Italky bude naprosto okouzlující!

 

Sprej s mořskou solí a slunečnicovým extraktem Lee Stafford Beach Babe Sea Salt, hřeben s širokými zuby Tek Afro Comb a sprej proti vlnění vlasů Lee Stafford Poker Straight Dehumidifier, PROFIMED (patro -2). Šátek pruhovaný a leopardí, MOHITO (patro +1). Žlutý šátek, Orsay (patro 0).

Kristýna Svobodová
Mohlo by vás zajímat